Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. szeptember 11., péntek

3.366 - A Magyarok Szövetsége Társadalmi Jólléti Tagozata az alábbiakat kéri a Magyar Köztársaság legfőbb törvényhozó és végrehajtó hatalmától:

Von: Nemzeti Hirhalo
Gesendet: péntek, 2009. szeptember 11. 20:00
An: Kutasi József
Betreff: Magyarok Szövetsége Társadalmi Jólléti Tagozata

Antal Edit
Magyarok Szövetsége Sajtószolgálat
06 30 526 32 03
A Magyarok Szövetsége Társadalmi Jólléti Tagozata az alábbiakat kéri a Magyar Köztársaság legfőbb törvényhozó és végrehajtó hatalmától:

1. Anya és magzatvédelmet, az anyaság, a szülői státusz megbecsülését. Szükséges az anya és magzatvédelem területén egy gyökeresen új szemlélet kialakítása, meg kell szüntetni pl. a gyógyszeripar irányába történő automatikus magzati környezetszállítást. A gyógyszeripar fizessen az anyának a placentáért, ha az anya el akarja adni. Lehetőséget kell teremteni a szakszerű felügyelet melletti otthonszülésre, ki kell dolgozni a bábaképzés rendszerét. A fogantatás pillanatától legyen a magzatnak alkotmányos alapjoga az élethez való jog. A várandós anyának, törvényi garanciák mellett legyen joga az egészséges életvitelhez és legyen joga a munkára fordítandó időt állapotához igazítani.

2. Védett gyermekkort, melyen belül minőségi nevelést és oktatást saját nemzeti érdekeink és sajátosságaink mentén. Meg kell valósítani az ingyenes iskolai ellátást a tankönyvek, eszközök, minőségi élelmezés területén. A gyermek, születése pillanatától élvezzen kiemelt erkölcsi, egészségi, társadalmi, jogi védelmet! Ki kell mondani, hogy a család két különnemű, egészséges identitású ember és gyermekeik közössége. Biztosítani kell, hogy igény szerint, a gyermekek iskolaérett korukig a családi körükben és nem intézményi keretek között (bölcsőde, óvoda) szocializálódhassanak.

3. Minőségi, magyar érdekeket szolgáló, ingyenes felsőoktatást. A felső szintű, egyetemi oktatási rendszert át kell alakítani, úgy, hogy a társadalom valós szükségletei szerint induljanak a képzések mind a helyek számát, mind pedig a szakokat illetően. A felvételi vizsgák a szakmához kapcsolódó alapismeretekre és készségekre épüljenek. Az egyetemek legyenek ténylegesen a minőségi kutatási, fejlesztési tevékenységek szinterei. Nincs szükség annyi több diplomás munkanélkülire. Valóban a kiváló képességűek továbbfejlődési színtere legyen az egyetem, nem kell "tömegcikket" faragni az egyetemi diplomából és egyenesen bűn felhígítani az egyetemi szintű képzést oda, ahol ma van. Ehhez persze vissza kell állítani a jól képzett mesterek társadalmi megbecsültségét is!!!

4. Minőségi, magyar érdekeket szolgáló közegészségügyet. Sokkal nagyobb teret kell biztosítani a megelőzésnek, meg kell szüntetni a gyógyszer reklámokat. Rendszeres és ingyenes szűrővizsgálatokat kell biztosítani, illetve ki kell alakítani az egészségre nevelés rendszerét már gyermekkortól. A gyógyszerek forgalmazását vissza kell utalni szigorúan csak a gyógyszerészek/orvosok hatáskörébe. Azonos teret kell biztosítani a természetgyógyászatnak is a hagyományos orvoslás mellett, klinikai, kórházi szinteken is. Az orvosképzésben nagy hangsúlyt kell fordítani arra, hogy a paciens elsősorban lélekkel érző érzékeny lény azaz ember!!!

5. Magas színvonalú közrendet, közerkölcs biztosítását. Szigorítani kell a Btk-t, a büntetés-végrehajtásban erősíteni kell a nevelő, szocializáló jelleget, pártfogói hálózat erősítése szükséges, társadalmi reszocializációs, rehabilitációs programok (pl. munkaprogram) kidolgozása és alkalmazása szükséges. Lehetőséget kell teremteni az egyén számára is az önmaga és javai védelmének az ellátására, törvényi garanciák mellett. Meg kell szüntetni a jelenlegi gyakorlatot, miszerint ma nem jogbiztonság, hanem jogszolgáltatás működik. Meg kell valósítani a jogszolgáltatás helyett a pártatlan igazságszolgáltatás gyakorlatát. Kiemelt figyelmet kell fordítani a bűnmegelőzésre!

6. Egyéni adottságoknak megfelelő, és valós társadalmi igényeket kielégítő, hazai forrásokra alapozott munkateremtést az aktív korosztályban. Meg kell szüntetni a multinacionális vállalkozások pozitív diszkriminációját minden tekintetben és a hazai, magyar vállalkozásokat kell támogatni, azok munkahelyteremtő képességét erősíteni. Meg kell szüntetni a jelenlegi segélyezés rendszerét a családi adózás egyidejű bevezetésével. Önkormányzati szinten kell és lehet megoldani az adott terület munkanélküliségi problémáit, hathatós, központi költségvetésből származó állami támogatással.

7. A háromgenerációs családi modell megvalósítását, az idősek méltósággal teljes otthoni gondozásának állami támogatását. Meg kell teremteni annak a lehetőségét, hogy a családok több generáción át együtt tudjanak maradni. Meg kell szüntetni az egzisztenciális feltételek városokhoz való erőszakos csoportosítását.(mesterséges urbanizáció) Azonnali hatállyal meg kell szüntetni a posta, kórház, iskola, vasút bezárások, felszámolások gyakorlatát!!! Vissza kell állítani a kistelepüléseknek az országos infrastrukturális vérkeringésbe való zavarmentes kapcsolódását.

8. Biztonságos szociális háló megteremtését minden korcsoport számára, hogy ne legyen soha többet egyetlen kallódó magyar sem. Kérjük, hogy alapvető, alkotmányban rögzített jogként az állam garantálja minden magyar állampolgár számára a lakhatáshoz való jogát. A szociális hálót munkaalapúvá kell tenni. Ki minél több, a társadalom számára hasznos munkát végez, annál több juttatásban legyen része. Meg kell szüntetni az alanyi jogon járó juttatásokból való ingyenélés rendszerét. Legyen alkotmányos alapjog a lakhatáshoz való jog. Az állam gondoskodjon az otthonnal nem rendelkezők állami tulajdonú lakásokban való elhelyezéséről. (MSZ Fecske program)

9. Az állami szintű korrupció megszüntetését. Az országgyűlési képviselők legyenek visszahívhatóak, felelősségre vonhatóak a gyakorlatban is. Ne lehessen közfeladatot ellátó személy, országgyűlési képviselő az, akire a bűnelkövetésnek, erkölcstelenségnek akár csak az árnyéka is vetül. Meg kell szüntetni a közvagyon további privatizációját.

10. Az idegen érdekeket szolgáló, közerkölcsöt bomlasztó, közrendet
veszélyeztető kereskedelmi médiák visszaszorítását, szigorú erkölcsi mércével történő ellenőrzését. Kultúrát, műveltséget, nemzeti öntudatot közvetítő, magyar nemzeti média létrehozását s annak állami fenntartását.

A fenti kérések megvalósításához felajánljuk együttműködésünket és segítségünket.

_________________________________________------

Magyarok Szövetsége Társadalmi Jólléti Tagozata

A Magyarok Szövetsége Nemzetmegújító Egészségügyi Programja

- Egy nemzeti alapú társadalomban két kiemelten fontos szakterületet kell kiemelten támogatni, az egészségügyet és az oktatást, ha a nemzet a jövőben is gondolkodik.
- Az egészségügyet a társadalmi szolidaritás elve mentén kell megszervezni.
- Az egészségséghez való jog alkotmányos jog, állami felelősség.
- Az egészségügyi dolgozóknak elsősorban közalkalmazotti jogállás megtartásával kell tevékenykedniük.
- Az egészségügyet folyamatos szakmai fejlesztéseket biztosító háttéripar megteremtése révén lehet húzó ágazattá tenni a nemzetgazdaságban..
- Nem szabad profitot termelővé degradálni az egészségügyi gyógyító munkát.
- Az egészségügyi kiadásokat meg kell emelni közelíteni kell a GDP 10%-ához, mert bármilyen reformot csak többletpénz megléte esetén lehet végezni.
- Az egészségügyi intézmény rendszer szerkezetét fenn kell tartani,de a minisztériumoktól a kisebb egészségügyi szervezetekig át kell vizsgálni a meghozott életellenes törvényeket megalkotó vezetőket felelőségre kell vonni.
- Az íróasztal mellől a gyakorlati tevékenységet irányító,valódi egészségügyi munkát csak hírből ismerő bürokratákat le kell váltani,nagy gyakorlatú és erkölcsileg fedhetetlen,nagy tapasztalattal rendelkező szakmai rátermettség alapján kiválasztandó vezetőkkel kell feltölteni. A klinikák, megyei kórházak, városi kórházak, alap ellátás egymásra épülő rendszerét meg kell tartani.
- A praxis rendszeren alapuló alapellátáshoz kapcsolni kell az alternatív gyógyászatot, egy olyan első vonalbeli ellátást kell megteremteni, mely a betegforgalom jelentős részét helyben véglegesen ellátja.
- A klinikákon és az oktató kórházként működő megyei kórházakban már csak magasabb szakmai színvonalat igénylő esetek kerüljenek
- Szükséges a magyar orvosok és egészségügyi dolgozók nemzetközi színvonalú anyagi és erkölcsi megbecsülése.
- Életpálya modellt kell az egészségügyi dolgozók elé állítani, mely biztonságot ad, hogy odaadóan tudják végezni a munkájukat.
- Újra kell gondolni az orvos képzést, a nővérek és egészségügyi szakdolgozók képzését is mind az évente képezett dolgozók számát és minőségét illetően elsősorban az elöregedő egészségügyi munkavégzők nagy száma miatt.
- A rendszeres szakmai továbbképzések állami támogatással történjenek.
- Az egészségügyben ÁFA mentességet kell elérni, a műszerek amortizációját központi alapból kell biztosítani.
- Az inflációt az éves költségvetésnek tartalmaznia kell.
- Az egészségügyi kasszában soha be nem fizetők számára egy ellátási minimumot kell kidolgozni, szakmákra lebontva, természetesen elkerülve minden egészségkárosodás lehetőségét.
- Valamilyen módon érdekeltté kell tenni az embereket az egészségük megőrzésében.
- Országos szinten ki kell alakítani egy fejlesztési csoportot, megfelelő anyagi központi támogatással , hogy a magyar tervezésű, magyar ötlet, szabadalom alapján készülő gyógyszerek, eszközök kerüljenek felhasználásra elsősorban a magyar egészségügyben.
- Túl politizált szakmai kollégiumokat fel kell oszlatni, majd ujjá kell alakítani hiteles emberekkel, jogköreit vissza kell állítani.
- Az orvosi és szakdolgozói kamarával ugyanez a helyzet, ismét kötelezővé kell tenni, jogköreit vissza kell adni, állami feladatokat kell átvállalnia, állami finanszírozás mellett. Népegészségügyi programokat kell indítani elsősorban a fiatalok körében illetve kötelező rákszűréseket kell létrehozni bizonyos életkortól.
- Daganat terápiás központokat kell megalkotni, melyek követik a tudomány eredményeit, mind a természetgyógyászatot és az alternatív medicinát is össze kell kapcsolni a hagyományos eljárásokkal.
- Az egészséges táplálkozás, oktatása életmód, krónikus betegségek megelőzésének oktatása (heti gyakorisággal) már az általános iskolában is.
- Az iskolaorvosi és gyermekorvosi hálózat fejlesztése egészségnevelő programok beindítása. Iskolai sportklubok hálózatának létrehozása, a tömegsport mint egészségmegőrző tevékenység részesedjen a költségvetésből.
- Általános egészség kultúrát kell létrehozni, melynek alapja az egészség megőrzés.
- A magyar ember számára szellemi testi, lelki,szellemi harmóniát nyújtó hagyományos ősi eljárásokhoz való jutása, szervezetten állami támogatás és ellenőrzés mellett biztosítva legyen. Ezt a szemléletet a felsőoktatási intézményekben oktatni kell, hogy ne csak a betegséget gyógyítsuk, hanem a beteg embert.
- A népességfogyás érdekében a jelenlegi kormány szintű életellenes politikát meg kell szüntetni, pozitív jövőképet kell felállítani.
- Az egészségügyet fel kell készíteni az elöregedett magyar lakosság ellátására.
- Geriátriai gyógyturizmust kell létrehozni, hiszen az Európában megfigyelhető hasonló elöregedési tendenciát ki lehet használni rehabilitációs és szanatóriumi háttér kiépítésére és a gyógy és termál vizes adottságainkkal ide csábíthatjuk Magyarországra ezen beteganyagot.
- Az ország egészségügy intézményi rendszerében energetikai megtakarítási programot kell indítani alternatív energiák felhasználásával.
- Fokozni kell az egyház szerep vállalását a gyógyító munkában.
- Az egészségügy törvényi háttere életellenes, az ország régi alkotmányának visszaállításával tudjuk újra törvényes keretek közt működtetni, emberközpontúvá tenni az egészségügyet.. Ma a demokrácia nem ismeri az erkölcs fogalmát, nekünk pedig erkölcsi alapokra kell helyezni az ország működését.
- Az egészségügyi adminisztrációt racionalizálni és csökkenteni kell..
- Szabad orvos választást ki kell nyilvánítani, az egészségügy tekintélyét vissza kell állítani.
- Az egészségügy működtetése nem regionális hanem csak megyei rendszerben képzelhető el. Magán kórházak lehetnek, de állami támogatás nélkül.
- Privatizációt csak egészségügyi dolgozók végezhetnek pl. rendelőintézet.
- Egészségügyi intézmények állami tulajdonban vagy önkormányzati tulajdonban plusz állami támogatással legyenek.
- A kábítószer, az alkohol a dohányzás mint tünet szerepel oki terápiát kell adni össztársadalmi szinten. A kábítószerrel kapcsolatban szigorítani kell a törvényi hátteret, hiszen ennek van bűnvisszatartó ereje..
- A magán mentőszolgálat ilyen jellegű állami támogatással nem tudja ellátni feladatát, az államilag kontrolált OMSZ visszaállítása szükséges.
- Szakmai kollégiumok által alkotott protokollok alkalmazásával egységes színvonalúvá kell tenni az országos ellátást, különösen gondolva a keringési rendszer betegségeire, illetve a daganatos elváltozásokra.
- A több biztosítós modell a világon szinte mindenhol megbukott.
- Egészséges táplálékot, jó ivóvizet a magyar embernek.

---------------------------------------------------------------------