Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. november 2., hétfő

3.785 - Seres Mária: Egy éve indult el a seresmaria.hu oldal - és vele együtt egy ez idáig példa nélküli önszerveződési folyamat.

Von: Tibor Vizi [mailto:tibor.vizi49@gmail.com]
Gesendet: vasárnap, 2009. november 1. 11:29
An: Kutasi József
Betreff: Egy gyertyát a jövoért

 

Csendes évforduló

Egy éve indult el a seresmaria.hu oldal - és vele együtt egy ez idáig példa nélküli önszerveződési folyamat. Sok ezer ember az ország különböző pontjain egyszer csak felismerte, hogy nekik közös dolguk van. Civil lét, közéletiség, politizálás - legtöbbünkben a fogalmak közötti határok is elmosódnak. Pedig nem nehéz meghatározni mit is akarunk: segíteni abban, hogy jobban élhessünk, hogy jobban érezzük magunkat, hogy tudjunk nevetni, hogy ne fásultan és kimerülten keljünk és feküdjünk. Hogy akarjuk megismerni, segíteni egymást, beszélgetni a másikkal. Hogy akarjunk családot alapítani, dolgozni, építkezni, meggyógyulni, ünnepelni. Mert lassan mindentől elvennék a kedvünket... és egyre tisztábban látszik, hogy ezen szándék mögött kegyetlen tudatosság húzódik meg.

 

Ha kérdezik tőlem miért csináljuk, mi a programunk, legszívesebben csak ennyit válaszolnék: vissza szeretnénk adni az emberek életkedvét. Rendbe kell hozni a családokat és rendbe kell hozni a társadalmat. Összetartozunk és közös feladataink vannak. Szóval: ne veszekedjünk, ne szítsuk a feszültségeket. Sem otthon, sem a munkahelyeken, sem a közéletben. Én ezért dolgozom! És mosolyogva fogom végigcsinálni. És ez a mosoly nem vigyor, nem álarc. Belülről jön, őszinte és tiszta, hisz annál, amibe belefogtam, belefogtunk, szebb dolgot nem is tehetnék.

Megtisztelő feladat vezetni egy lelkes csapatot - áldozatot hozni, átélni egy újszülött szervezet gyermekbetegségeit. És látni a fejlődését, együtt örülni az eredményeknek.

 

Egy éve indítottam el egy folyamatot azzal a sajtótájékoztatóval AMIT ITT LÁTHATTOK, és tessék körülnézni mi lett belőle. Köszönöm azoknak, akik a kezdetektől mellettem voltak és annak a sok-sok embernek, akinek a munkája ott van az elért eredményekben. Örülök hogy naponta bővül a csapat, és immár egyre több nagyszerű emberrel tervezzük közösen a következő lépéseket.

 

Köszönet a Csornai segítő csapatnak is, hogy közös munkánk eredményeként egy hét múlva egy emberként szoríthatunk a sikeres szereplésért. És hatalmas köszönet a türelemért, megértésért a családomnak - a szüleimnek, gyerekeimnek, a férjemnek. Azzal, hogy most sok embernek ADOK, sokszor úgy érzem tőlük ELVESZEK. De ez csak a felszín: igazából értük teszem - és remélem megbocsátják nekem az áttelefonált estéket, a számítógép előtt töltött éjszakákat, a végigdolgozott hétvégéket, a hosszú "távolléteket" és a hideg vacsorákat.

 

Hétvégén, amikor szeretteinkért mécseseket gyújtunk, legyen mindenkinél egy olyan gyertya is, ami az "elmúltak" mellett majd a jövőért ég. Nézzünk bele a lángba, és lássuk meg benne egy élhetőbb Magyarország képét. Én már láttam, és higgyétek el, nagyon szép!

 

Szeretettel: Seres Mária

 

FONTOS!

Kérek mindenkit, hogy amiben tud, segítsen a csornai kampány záró hetében. Jó stratégiánk van, de a megvalósításához nagyon sok emberre lenne szükség!

Hogyan lehet segíteni?

1. személyesen a választási körzetben,

2. otthonról, T-Home telefonon vagy Skype-on.

Egy nap, vagy egy délelőtt is sokat jelent, ha sokan eljöttök, vagy vállaljátok, hogy otthonról telefonáltok! Jelentkezéseteket a csorna@civilmozgalom.hu címen várjuk

Ne mástól várjunk csodát - ki-ki tegyen is érte.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------