Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. január 19., kedd

4.354 - ORSZÁGOS VÁLASZTÁSI SZÖVETSÉG > "Miniszterelnököt - népszavazással !"

Von: Országos Választási Szövetség [mailto:ovsz@atw.hu]
Gesendet: kedd, 2010. január 19. 15:32
An: Kutasi József
Betreff: Felhívás-kérés

 

Tisztelt Kutasi József !

 

Mellékelten megküldöm az Országos Választási Szövetség „Miniszterelnököt -  népszavazással !" igény – felmérése tárgyában kibocsátott   FELHÍVÁST. Szívből örülnék, ha a Politikai Hírfutár tisztelt Olvasói  mihamarabb tanulmányozhatnák ezt a dokumentumot. Természetesen azt is hálás köszönettel nyugtáznám, ha a dokumentum részletes ismertetésével szíveskedne támogatni a vélhetőleg nagy érdeklődést felkeltő igény-felmérést.

 

Szíves intézkedéséért előre is hálás köszönetemet fejezem ki. Eredményekben és sikerekben nagyon gazdag, békés, boldog új esztendőt kívánok sok szeretettel Önnek és a kedves Olvasóknak!

 

Bonyhád, 2010. január 14.

Tisztelettel:

Vecsei József
az Országos Választási Szövetség elnöke

 

ORSZÁGOS  VÁLASZTÁSI  SZÖVETSÉG
"Miniszterelnököt  - népszavazással !"
igény
-felmérése

 http://www.orszagosvalasztasiszovetseg.hu
"Eljött az ideje, hogy a magyar nép közvetlenül gyakorolja a hatalmat!"

 

Az Országos Választási Szövetség
KIÁLTVÁNYÁBÓL

 

FELHÍVÁS

 

TISZTELT  HONFITÁRSAK !

 

Mielőtt a kérésünket előterjesztenénk, úgy gondoljuk, hogy szívesen fogadják újévi jókívánságainkat. Eredményekben és sikerekben nagyon gazdag, békés, boldog  új esztendőt  kívánunk sok szeretettel!

 

A választási év első napjaiban ildomos megvizsgálni az 1990 óta regnált  koalíciós kormányok -  pártkormányok  tevékenységét.  A tárgyilagosan vélekedő honfitársak minden bizonnyal egyetértenek azzal a megállapítással, mely szerint - sajnos  -  nem az elvárásoknak megfelelően tartották szem előtt a hatalmi ágak függetlenségének elvét.

Az imént közöltek bizonyításaként ezúttal csak néhány tény rövid ismertetésére nyílik lehetőség.

 

A kormányzó pártok a hatalomnak egy vagy több cikluson át történő megtartására, az ellenzéki pártok a hatalom megszerzésére / visszaszerzésére törekedtek. A kormányzó párti frakciók  - általában közvetett módon,  néha közvetlenül is  nyomást gyakoroltak a saját pártjuk tagjaiként kinevezett miniszterekre, politikai államtitkárokra, valamint az országos hatáskörű szervek vezetőire. Ezzel az eljárásmóddal megsértették a hatalmi ágak függetlenségének elvét. Sem a baloldali, sem a jobboldali koalíciós pártkormányok nem tudták maradéktalanul megvalósítani a nemzeti politikai célkitűzéseket.

A kormányok nem vették figyelembe azt a politikai axiómát, mely szerint a nemzeti politika stratégiai cél, a pártpolitika taktikai eszköz. Meggyőződéssel állítjuk:  a  parlamentáris demokrácia nem tudta / nem tudja  a szükséges személyi és tárgyi feltételeket biztosítani ahhoz, hogy az államigazgatási -  kormányzati  -  hibák és hiányosságok következtében tűrhetetlen helyzetbe került HAZÁNK    mihamarabb kikerüljön a komplex válságból.

 

Ahhoz, hogy a valódi rendszerváltozás bekövetkezzen, az  államhatalomnak  és az államigazgatásnak   önállónak és bizonyítottan   függetlennek  kell lennie! A pártkormányok által okozott bajok orvoslása  érdekében leszögezzük:  

Csak  a  párton  kívüli  szaktekintélyekből  megalakított  kormány nemzeti   kormány  képes nemzeti  politikai  célkitűzések valóra váltására hivatott testületként működni! Ebben az esetben  valamennyi  frakció -   az  önállóság elvének tiszteletben tartásával  -  köteles  támogatni, illetve ellenőrizni a   független  nemzeti  kormányt.
A pártok kizárólagos küzdőterei:  az Országgyűlés,  a fővárosi és megyei közgyűlések, a települési,  kisebbségi  és  nemzetiségi  önkormányzatok. Az 1990 óta regnált kormányok tevékenységét tárgyilagosan vizsgáló szakértők megállapításaival összhangban a leghatározottabban állítjuk: Hazánkban a    parlamentáris demokrácia nem a társadalmi elvárásoknak megfelelően működött / működik.

Az   Országos  Választási  Szövetség   /a továbbiakban: SZÖVETSÉG/   a társadalom valamennyi rétegének hosszú éveken át érlelődött követelését  jogosan  és  sürgetőleg fogalmazta meg a  KIÁLTVÁNYÁNAK  azon mondatában, amely így szól:

 

"Eljött az ideje, hogy a magyar nép közvetlenül gyakorolja a hatalmat!"A múltat és jövendőt megbűnhődött NÉPÜNK  jövője iránt érzett felelősségünk tudatában kijelentjük:

A legrövidebb időn belül meg kell teremtenünk a népképviseleti demokrácia személyi  és  tárgyi feltételeit.

 

Az első és egyben a legfontosabb teendő: a párton  kívüli miniszterelnök népszavazással történő megválasztása.

 

A  SZÖVETSÉG  Elnöksége  Fenyvesi András  tanár, okleveles népművelési előadó javaslata alapján úgy döntött, hogy  2010. január 5-én  a  SZÖVETSÉG  honlapján Fenyvesi András  tanár úr hetilapokban is megjelent  2 írásának  közrebocsátásával kezdeményezi a "Miniszterelnököt  népszavazással !" igény-felmérést.

Az Elnökség elhatározta, hogy a honlapon  lehetőséget biztosít KÁRPÁT-HAZÁNK valamennyi  18  éven  felüli   honfitársának,   hogy  2010. január 10-étől  a  SZÁNDÉKNYILATKOZAT - LAPON  a  név és   E-mail beírásával, 2010. január 11-étől  a   SZÁNDÉKNYILATKOZAT  MEGTÉTELÉT  TANÚSÍTÓ  LAPON  név beírásával  2010. január végéig  tanúsítsák  támogatási  szándékukat.

 

SZÁNDÉKNYILATKOZAT

 

Támogatnám  azt a kezdeményezést, melynek értelmében az Országgyűlés úgy módosítsa az alkotmányt, hogy  2010-ben  az országgyűlési képviselők választásával egyidejűleg

tartandó népszavazással válasszuk meg a párton kívüli   miniszterelnököt.

 

Fentiekre hivatkozva tisztelettel felkérjük  HAZÁNK  valamennyi civil  szervezete elnökét,hogy ezen  FELHÍVÁSUNKAT a szokásos módon szíveskedjék eljuttatni a tagjaiknak.

 

Tisztelettel felkérjük  a Magyar Távirati Irodát, az  országos, regionális, megyei és települési írott és elektronikus sajtóorgánumok főszerkesztőit, hogy ezen  FELHÍVÁSUNK közzététele, ha erre nincs mód, akkor részletes ismertetése érdekében a szükséges lépéseket szíveskedjenek megtenni. Szíves intézkedésükért előre is őszinte elismerésünket és hálás köszönetünket fejezzük ki.  Bízunk abban, hogy a magyar nemzet sorsáért elkötelezetten aggódó   honfitársak közül  megszámlálhatatlanul  sokan  hallják,  olvassák  és  megértik a hívó szót,mely arra készteti őket, hogy   2010. január 31-éig   feltétlenül meg kell látogatniuk
az  ORSZÁGOS  VÁLASZTÁSI  SZÖVETSÉG  honlapját.

Reméljük, hogy valamennyi kedves  LÁTOGATÓ  HONFITÁRS  megragadja az alkalmat, és a közölt módon csatlakozik azon honfitársakhoz, akiknek a becses neve  megtisztelő döntésük következtében  -  helyet kapott a SZÁNDÉKNYILATKOZAT MEGTÉTELÉT TANÚSÍTÓ LAPON."Fő célunk ...egy olyan erő megteremtése, amelyben nincs jobb és baloldal, s amely a parlament működését - s vele az ország irányítását - a nemzet érdekeinek rendeli alá."

 

 Az Országos Választási Szövetség
KIÁLTVÁNYÁBÓL

  

Budapest, 2010. január 12.

 

Hazafias üdvözlettel:

 

Vecsei József   

az Országos Választási Szövetség elnöke

Fenyvesi András

az Országos Választási Szövetség témafelelőse, tanár, okleveles népművelési előadó

 

Országos Választási Szövetség
7150 Bonyhád, Rákóczi utca 68-70.
Tel.: (0036) 74 / 450 - 910   

Fax: (0036) 74 / 550 - 026    

Országos Választási Szövetség

E-mail: ovsz@atw.hu