Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. április 3., szombat

5.246 - Vona kihívta Orbánt!

Vona kihívta Orbánt!

Tisztelt Elnök úr!

Magyarország történelme egyik, ha nem a legsúlyosabb válságát éli. Ebben a helyzetben április 11-én nem egy választás, hanem „a választás” vár a magyar társadalomra. Az emberek megérdemlik, hogy megfelelő információk birtokában felelős és átgondolt döntést hozhassanak.

Gondolom, hogy a Fidesz óvatossága a program nyilvánosságra hozatala körül abból a félelemből fakad, hogy azt az MSZP kiforgatja és meghamisítja. Megértem ezt a félelmet, mégsem tudom elfogadni. A Jobbik elnökeként és kormányfőjelöltjeként nélkülözhetetlennek tartom a vitát. Az emberek igényét és a demokratikus normákat mindenkinek tiszteletben kell tartania. A vita tehát nem maradhat el. Ez azonban nem valósulhat meg Fidesz nélkül.

A Jobbik és ezen belül jómagam hajlandó vagyok a miniszterelnök-jelöltek vitájára. Amennyiben az legalább ötpárti találkozó, akkor a Jobbik is ott lesz, de a legszerencsésebb az lenne, ha nem csupán Mesterházy Attila, hanem Ön is ütköztetné érveit velünk. Mondom ezt annak ellenére, hogy a Fidesz képviselője sajnos nem jött el a mai, vitával kapcsolatos kampányfőnöki egyeztetésre.

Az egyik népszerű internetes portál felmérése szerint a legtöbben Orbán-Vona vitát látnának legszívesebben. A kutatások most már egyértelműen igazolják, hogy a Fidesz és a Jobbik a két legerősebb párt ma Magyarországon. Amennyiben elnök úr hajlandó rá, úgy szükségesnek és fontosnak tartanék egy kettőnk közötti nyilvános beszélgetést is, ahol érveinket korrekt, higgadt és szakmai formában tudnánk ütköztetni, segítve ezzel azt, hogy a magyar választópolgárok felelős döntést hozhassanak április 11-én.

Várom mielőbbi válaszát!

Szebb jövőt!

Vona Gábor
a Jobbik miniszterelnök-jelöltje