Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. április 3., szombat

5.247 - Dúró Dóra, mindössze 23 éves.




2010. április 02. | 15:21


Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője mindössze 23 éves.

Fotó: Jobbik.hu
                                                                         
Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője mindössze 23 éves. A Szentesen született lány 18 évesen kezdett el dolgozni a pártnak, és mára Morvai Krisztina mellett a Jobbik második legismertebb női arcává vált. De hogyan jutott ilyen fiatalon ennyire fontos pozícióhoz?

Dúró Dóráról a választási kampány kezdetéig vajmi keveset tudhattunk, addig ugyanis főként a Jobbik bejáratott arcai szólaltak meg a médiában. Aztán jöttek a kellemetlen ügyek, melyekre valakinek reagálni kellett, és e feladat legtöbbször a 23 éves szóvivőre hárult.

Dúró Dórát a szélsőjobbos közönség imádja, és a jelek szerint a pártnak is nagy tervei vannak a hölggyel. Ezt jelzi, hogy Morvai Krisztina mellett ő az egyetlen nő, akit úgymond kitettek a kirakatba.

A szóvivő 2005-ben, azaz 18 éves korában csatlakozott a párthoz. Ekkoriban ismerkedett meg Novák Előddel, a Jobbik alelnökével, akivel 2008-ban házasodtak össze. Dúró Dóra 2006-ban alapító tagja lett a párt kőbányai szervezetének, majd 2008-ban, házassága után Újbudára költözött, ahol később az alapszervezet alelnökévé választották. A 2009-es EP-választáson a párt legfiatalabb képviselőjelöltje lett, 2010-ben pedig a XI. kerületben a szentimrevárosi (lágymányosi) választókerület jelöltjeként indul el.

Születési dátumára rápillantva adott a kérdés: Dúró Dóra ilyen fiatalon hogyan került a szóvivői, képviselői, alelnöki székbe? "Korábban sajtóreferensként dolgoztam a pártnak, erre a posztra Vona Gábor, a Jobbik elnöke kért fel, akivel később együtt dolgoztam a kampánystábban. Először az oktatási kabinetben találkoztunk, néhány ülésünkre ő is eljött. Itt volt néhány feladat, amit közösen oldottunk meg, majd felkért, hogy legyek sajtóreferens" - emlékezett vissza a 2007-es évekre.

A fordulat ezután következett be, pályázat útján ugyanis Dúró Dóra elnyerte a párt szóvivői posztját (amelyet párosa lemondásáig Király Andrással együtt vitt). Az ügyben az Országos Elnökség döntött. A főbb kritériumok Dúró Dóra elmondása szerint a következők voltak: meg volt határozva, hogy mióta kell Jobbik tagnak lenni, számított kommunikációs készség, a helyesírás és a gyakorlat.

"Mindig is komolyabb voltam, mint a velem egykorúak, nekem nem meglepetés, hogy felelős lehetőségeket kaptam" - mondta el a STOPnak a szóvivő, aki állítása szerint e poszt betöltéséért fizetést egyáltalán nem kap. "Nincs stylistom és fodrászom sem" - szögezte le kérdésünkre.

Mint ismert, Dúró Dórának mostanában igen csak sok dolga akad, lévén, hogy tagjaikról sorra kerülnek nyilvánosságra magyarázatra szoruló képek, történetek. "Nyilván a botrányokról beszélni nehéz, meg kellemetlen, de amikor a programról kérdeznek vagy egy rendezvényre, lakossági fórumra kell mennem, azt kifejezetten élvezem" - mesélte.

A szóvivőnek egyébként sokszor nemcsak az lehet nehéz, hogy péniszpumpás képeket kell kimagyaráznia, a TV2-őn például legutóbb Vujity Tvrtko izzasztotta meg. "Külön nem készültem az interjúra, sejtettem, hogy mik lesznek a kérdések, milyen lesz a hozzáállás. A TV2-őt ismerjük, meg azt is, hogy milyen viszonyban vannak a Jobbikkal..." - utalt arra, hogy nem érte meglepetésként, hogy nem épp "baráti" kérdésekkel kell szembesülnie.

A Mokkás interjú kapcsán egyébként a kuruc.info teljesen kiakadt, mivel azt a csatorna az oldalára nem töltötte fel. Koltay Tamás, a TV2 szóvivője az ügyről azt mondta: volt egy kis technikai problémájuk, de jelezték, hogy amint ez megoldódik, feltöltik a videót, amely egyébként már fent van a honlapon - 31-ei dátummal azért, hogy "beilleszkedjen a Mokka videó sorába".

Szerző: STOP összeállítás   |  egyéb írások a szerzőtől