Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. április 7., szerda

5.329 - A Kuruc.info birtokába került exkluzív hangfelvételen Kubatov Gábor,/...

From: Apu Lengyel
Date: 2010/4/7
Subject: Titokban készült hangfelvétel
To: antal@jozsef-kutasi.de,
Titokban készült hangfelvétel: a Fidesz az ellenségeiről is készített adatbázist
2010-04-07. 14:32
Kiszivárgott hangfelvétel: orwelli diktatúrát készített elő a Fidesz

A Kuruc.info birtokába került exkluzív hangfelvételen Kubatov Gábor, a Fidesz kampányfőnöke és pártigazgatója elárulja, hogy Orbán Viktor és a teljes pártelnökség hozzájárulásával a Fidesz egy olyan országos adatbázist épített ki, melyben mindenki pártszimpátiáját rögzítik. Ezt felhasználhatják majd támogatások osztásánál, vagy épp tisztogatásra a közalkalmazottaknál.

A köztörvényes autótolvajból lett Fidesz-kampányfőnök a pécsi időközi polgármester-választás példáját hozza fel, ahol Páva Zsolt megválasztásakor már kitűnően működött törvénytelen rendszerük: „Meg tudom mondani most a városban, hogy kik azok a komcsik, akik egyébként elmentek szavazni, és nem a Pávát vagy nem a Fideszt támogatták.”
„Áttértünk egy online adatbázis-kezelési módra” – számol be a Fidesz fejlesztéséről Kubatov, majd beismeri: név szerint tudják, a személyes adataikkal együtt, hogy ki szavazott rájuk, de ami ennél is elgondolkodtatóbb, hogy a más pártra voksolókat is név szerint ismerik. Súlyos törvénysértés a választók személyes adatairól, köztük a politikai szimpátiájukról adatbázist készíteni. Kubatovék eddig tagadták, hogy gyűjtenék az információkat, de az alábbi hangfelvétel végre bizonyítékul szolgál arra, amit eddig csak sejteni lehetett, amit eddig csak kiábrándult fideszes aktivisták mondtak: közvélemény-kutatásokkal, szomszédok megkérdezésével és más módszerekkel mindenkinek a pártpreferenciáját begyűjtik, nyilvántartják. Ezért kellett a kétmillió ajánlószelvény is, és persze azt is feljegyzik, milyen indokkal nem adja át valaki a kopogtatócéduláját…
Íme, küszöbön áll Orwell világának magyarországi változata. Ami 1984-re nem valósulhatott meg, az 2010-re gyakorlatilag igen. Kubatov Gábor a Fidesz pártigazgatójaként az online rendszerük országos központjában saját bevallása szerint azt is meg tudja állapítani, mely szervezőjük mikor töltött fel utoljára adatokat, s mennyit, vagy esetleg csak alibiből jelentkezett be a rendszerbe, de valójában nem végez aktív adatgyűjtést, s akkor kaphat a fejére a Nagy Testvértől… Kétségünk sem lehet afelől, hogy amennyiben kétharmados többséget szerez a Fidesz, akkor ezek a listák egyébre is felhasználhatóak lesznek. Például álláskeresők jelentkezését is ez alapján bírálhatják el, vagy segélyekről dönthetnek adatbázisuk felhasználásával. Az egyszerű magyarnak jobb, ha bele sem gondol.

A hangfelvétel második részéből mellesleg az is kiderül: hazugság, amit korábban állítottak, hogy maga Orbán írogat a Facebookra, hiszen Kubatov beismeri: Orbán számítástechnikai analfabéta, még a fax és az e-mail közti különbséget sem tudja.

(Ha esetleg a fenti videót megpróbálnák eltűntetni, a Dailymotion portálon is elérhető ide kattintva.)

De ez a hangfelvétel még csak a kezdet. Holnap (csütörtök) délutánra újabb részeket ígért a Kuruc.info hírportálnak a Fideszből kiábrándult informátorunk.
Emmanuel Goldstein – Kuruc.info