Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. augusztus 5., csütörtök

6.019 - www.nemzetihirhalo.hu ** A Kurultaj csak az utoljára ide jött uralkodó réteggel foglalkozik!

* www.nemzetihirhalo.hu *************
A Kurultaj csak az utoljára ide jött uralkodó réteggel foglalkozik

      Tisztelt Olvasó!

      A múltkori jegyzetemre válaszolva írta egyik olvasónk, hogy a Kurultajnak az a bizonyos főszervezője nem csak a Magyar Hírlapnak nyilatkozta azt, amit, hanem "csodák-csodájára" a Magyarok Szövetsége "tavalyi kislányos, fizetett reklámját visszautasító Echo Tv-nek is, ahol bőven kapott időt, hogy beszélhessen". Ugyanazt hajtogatta itt is, hogy "nem tudja, mit akar az MSz", és így tovább, "miközben a háta mögötti fényképeken Vukics Ferenc is látható volt..."
      Talán nem kellene megint ezzel a témával ("Kurultaj kontra Magyarok Szövetsége") előhozakodnom. Hiszen már minden jót kívántam (virágozzék minden virág), foglalkozzunk csak a magunk mércéje és mértéke szerint a nemzet ügyes-bajos dolgaival, készüljünk a magunk módján a magyar nemzet újfajta, dolgos ünnepére, a Magyarok Országos Gyűlésére. Mit érdekeljenek minket az ellenségeink, a különös média- és politikabeli hatalmi összehangolódások, amikor tengernyi a barátunk, s elég egyetlen pillantást vetni ennek az újságnak az első és hátsó borítójára, vagy belekóstolni a kettő közé, s mindenki rögtön értheti, miről beszélek.
      Szólni minderről egyvalami miatt kell mégis.
      Az előttünk álló új és más rendszerváltozás páratlan lehetősége okán.
      A balliberális nemzet- és országrontók - "hála" szemérmetlen mohóságuknak - még jó darabig a sarokban fognak térdepelni. Szabad a pálya a felelős nemzet- s országépítők előtt - mégha a pálya körül nem kevésbé szemérmetlen világerők tülekednek is. Hisz volt már rá példa, hogy nemzeti összefogással sokra ment akár egy kis nép is. És azt is tudjuk: nem sokaság, hanem lélek tesz csuda dolgokat. Feltéve, hogy a szóban forgó lelkek nem elemészteni, hanem táplálni igyekeznek egymást...
      A másik - a vetélytárs? - megsemmisítése kísérletének sok oka lehet. Most tekintsünk el attól, hogy akár valamilyen rejtett, alantas megfontolás is meghúzódhat mögötte, s csak arra gondoljunk, hogy egészen másképp ítélik meg kulturális örökségünket. Az egyik felfogástól például roppant idegen gondolat az, amelyet a Heti Válasz már egyik írása címével is hangoztat: A Dunántúl közepén keletkezett az európai civilizáció. Bánffy Eszter őskorkutató, az Európai Régész Szövetség titkára szerint "Csak akkor válhatunk az európai közösség felelős tagjaivá, ha a kulturális örökséget, a mi saját örökségünket méltón kezeljük."
      Nos, Varga Csaba, az ősműveltség kutatója ezt egyenesen vízválasztónak tekinti. Amint szerkesztőségünknek küldött levelében megállapítja, "a Bíró András-féle Kurultaj csak az utoljára ide jött uralkodó réteggel foglalkozik. Mégpedig a kazakisztáni Madjar nevű, ám kipcsak-török törzzsel való, tisztán máig sem bizonyított, csupán Bíró András által feltételezett kapcsolat ürügyén.Ezzel Bíró András nem tesz egyebet, mint a finnugorizmus által megszabott északi területtől csupán valamivel délebbre tolja át a származásunkat. Vagyis átmenti a haldokló finnugorizmus számunkra oly káros elméletének lényegét, nevezetesen: Európától távoli származásunkat, s betolakodó voltunkat. E hamis tan célja a Kárpát-medencére való történelmi jogfolytonosságunk tudatának teljes felszámolása."
      A Magyarok Szövetsége ezzel szemben - szögezi le Varga Csaba - "a magyarság mindkét alapvető ágát, az uralkodó réteget ('magyari urak') és a mindig döntő többségben lévő Kárpát-medencei őslakosság ('Ómagyarország') többnyire földműves, töretlenül ma is itt élő népét egyaránt képviseli, s egyaránt tiszteleg nagy teljesítményeik előtt. Vagyis a Magyarok Szövetsége képviseli a történelmi összmagyarság érdekeit s védi értékeiket."
      Lehetne legyinteni, hogy ez csak egy vélemény. Csakhogy Varga Csaba mögött - leveléből kitűnően - ott sorakozik Aradi Éva, Bakay Kornél, Darai Lajos, Mesterházy Zsolt, Tóth Imre...
      Egyszóval: tiszteletünk a Kurultajnak. A törzsi gyűlésnek.
      De még inkább tiszteletünk: az összmagyarságnak...
      Varga Domokos György