Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. február 25., péntek

8.687 - Kovács Endre: Ez az ítélet, a BÍRÓSÁG RÉSZÉRŐL, FELHÁBORÍTÓ !! EZ a CÉG , TÖNKRETETTE, a HEVES MEGYEI KÓRHÁZAKAT !!

From: Kovács Endre

Date: 2011. február 24.
Subject: Első fokon: jogosan követel a HopsInvest?
To: jozsef@kutasi.eu,


Ez  az  ítélet,  a  BÍRÓSÁG  RÉSZÉRŐL,  FELHÁBORÍTÓ  !!   EZ  a  CÉG ,  TÖNKRETETTE,  a  HEVES  MEGYEI  KÓRHÁZAKAT  !!    CSAK  ADÓSSÁGOT  HALMOZOTT  FEL  ,  TÉNYKEDÉSÉNEK  IDEJE  ALATT  !!    NEM  is  BESZÉLVE,  A  KÓRHÁZI    ORVOSOK  DOLGOZÓK   KÁLVÁRIÁJÁRÓL  !!   

CSAK  NÉHÁNY  TÉNY  !!  A    betegek,  inkább  nem  vették  igénybe  a  kórházi  ellátást,  mert   nem  hogy  a  gyógyulásuk  megtörtént  volna  ,  hanem  inkább  betegebbek  lettek  a  kezelések  alatt  !!    Még  vécépapír  is  csak  úgy  volt,  ha  maguknak  Vittek   !!  SŐT  még  a  Gyógyszereket  is  a  betegnek  kellett  vinni  sok  esetben  !!   
A  FŰTÉSI,  és  egyéb  számlákkal  is  tartoztak,  a  szolgáltatóknak  !!  

EZ  FÉMJELZI,   a  HOPSTINVEST   TEVÉKENYSÉGÉT  ,  HEVES  MEGYÉBEN  !!  ERRE  FEL,  a  FÜGGETLEN  MAGYAR  BÍRÓSÁG   NEM  hogy  ELÍTÉLTE  VOLNA  TEVÉKENYSÉGÜKET,  nekik  ad  igazat  !!    SAJNOS  az  EGYSZERŰ  ember- fia  lánya  , ezeket  a  tényeket,  nehezen  tudja  megemészteni  !!    A  RENGETEG  TILTAKOZÁS  , úgy  tűnik  semmire  sem  volt  jó  !!    MÁR  AZT  KELL  MONDANOM,  hogy  S-O-S   TAMÁS  elvtárs,  jól  vezette,  a 
  HEVES  MEGYEI  ÖNKORMÁNYZATOT,  és  MÉG  NAGY  HATÁSSAL  VOLT  ( saját  érdekében  )   mindenre  !!  
 Köszönet  érte,  S-O-S   .  elvtárs  !!    HÁLA  ISTENNEK  már  nem  ön  a  főnök  HEVES  MEGYÉBEN  !!     Kovács  Endre  ::

Kórház
| A Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiuma szerint a HospInvest követelése jogos, az OEP-nek másfél milliárdot kell kifizetnie.  

Majdnem másfélmilliárd forintot kell fizetnie az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak a Hospinvest-nek, illetve a Hatvani Kórház Kft.-nek. A Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiuma a kórházfinanszírozások felmondásával és az emiatt kialakult pénzügyi vitákkal kapcsolatos ügyben a héten hozott első fokú ítéletet. Az ítélet nem jogerős - tudatta a Független Hírügynökség.  

Mint ismert, a Hospinvest több kórház működtetését vette át, Heves megyében az egri megyei kórházat, a gyöngyösi és a hatvani gyógyintézményt valamint a parádfürdői kórházat működtette. A cég 2009-ben a Fővárosi Bíróságon csődvédelmet kért a cég. A CIB Bank ugyanis leemelte a számlájáról az OEP-től kapott teljes összeget, és azt a cégnek a banknál lévő, lejárttá minősített hitelének törlesztésére fordította. Végül a Hospinvest ellen felszámolási eljárás indult.

Eredetileg mindkét cég egészségügyi szolgáltatás nyújtására finanszírozási szerződést kötött az OEP-el. A jogviszony kezdetén működési költség előleget kaptak az egészségpénztártól, amelyet részletekben kellett visszafizetniük. A Fővárosi Bíróság tájékoztatásából kiderül, hogy a kórházakat működtető cégek és az OEP közötti jogvita részben azzal kapcsolatos, hogy a felszámolási eljárás megindulása után az esedékessé vált finanszírozási díjból az OEP egy összegben levonta a működési költség előleget, melyek visszafizetésével a cégek el voltak maradva. A Hospinvest és a Hatvani kórház Kft. szerint erre az OEP-nek nem volt joga, mert ezt a követelést csak a felszámolási eljárásban érvényesíthette volna velük szemben, hitelezői igényként. Az OEP szerint azonban nem hitelről volt szó, hanem előlegről, ami nem pénzkövetelés, ők valójában a még ki nem fizetett teljesítmény finanszírozási díjat utalták át. A bíróság első fokon az OEP álláspontját fogadta el és a felperesek követelését elutasította.

A követelés másik részének azonban helyt adott a bíróság. Ez a finanszírozási szerződés megszűnésekor keletkezett elszámolási vitára vonatkozott. A felperesek - a HospInvest, illetve a Hatvani Kórház Kft. - az utolsó két, illetve három hónapra járó finanszírozási díjat kérték. Az OEP szerint azonban ez nem járna nekik, mert a szerződés idejére eső pénzt már megkapták.

A mostani, első fokú bírósági döntés szerint azonban a A Hospinvest és a Hatvani Kórház Kft. ezen igénye jogos. Az OEP így több mint 934 millió forintot kell, hogy megfizessen a Hospinvestnek, a Hatvani kórház Kft.-nek pedig több mint 468 millió forintot és kamatait. Az ítélet nem jogerős