Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. június 18., szombat

9.919 - A Magyar Nemzetőrség "Török István" Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége új csapatzászlóit szentelték fel Győrben.

Feladó: Dr Alex Sandor Kolozsy C.D.V.A

Dátum: 2011. június 9. 1:02
Tárgy: A Magyar Nemzetőrség.Szövetsége új csapatzászlóit szentelték fel Győrbe
Címzett: Kutasi József Antal

A Magyar Nemzetőrség „Török István” Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége új csapatzászlóit szentelték fel szombaton Győrben.

Győr, 2011. május. 28.
  

Dr. Kolozsy Sándor C.D.V.A. Szobrászművész-Szabadságharcos engedélyével és felkérésére vitéz lovag Polgár Sándor nemzetőr főhadnagy kötötte fel Dr. Kolozsy Sándor szalagját a Szövetség zászlajára. Mellette Triesz Péter nemzetőr főhadnagy áll.
  
Dr. Czapáry-Martincsevics  András nemzetőr dandártábornok, elnök-parancsnok és vitéz lovag Polgár Sándor, a Kolozsy Szabadságharcos-56 szalag felkötése után.

 
Ez a két kép már június 3-án készült a győri Trianoni Országzászló emlékműnél rendezett megemlékezést követően, ahol a Megyei Szövetség díszőrséget állt. 

Kisalföld.
2011. május 28-án, szombaton Győrben, a Káptalandombon, a Nagyboldogasszonyról elnevezett Bazilikában szentmise keretében sor került a Magyar Nemzetőrség Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége új csapatzászlóinak a felszentelésére, egyben a sárvári születésű Török István, Győr koncepciós perben ártatlanul elítélt és 1958-ban, 28 éves korában kivégzett mártír 1956-os nemzetőr parancsnoka nevének a felvételére a család engedélye alapján.

A csapatzászlókra a ceremónia keretében önkormányzatok, fegyveres testületek, lovagrendek, 56-os hagyományápoló civil szervezetek és a Török-család az elismerésüket, támogatásukat kifejező emlékszalagokat kötöttek fel. A szalagok között volt a Prof. Dr. Király Béla vezérezredes, a Magyar Nemzetőrség Történelmi Főparancsnoka által a Szövetség részére 3 évvel ezelőtt adományozott és kézjegyével hitelesített emlékszalag is, valamint a Sydney-ben, Ausztráliában élő, Dr. Kolozsy Sándor C.D.V.A. Szobrászművész- Szabadságharcos egykori Győr-Ménfőcsanaki lakos által engedélyezett családi címeres szalag is, melyet vitéz lovag Polgár Sándor nemzetőr főhadnagy kötött fel Dr. Kolozsy Sándor engedélyével és felkérésére.

A szentmisét Főtisztelendő Dr. Galavits József városplébános atya celebrálta, aki a szentmise keretében megáldotta a csapatzászlókat. A zászlóanya feladatát Török István húga, Polgár Lászlóné Török Rozália asszony látta el. Laudációt mondott vitéz
Büki Lajos, Török István harcostársa.
Magyar Nemzetőrség „Török István" Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetség
A rendezvény képeiből egy nagy csomag már elérhető az alábbi linken, melyeket Éder János nőr.zls. bajtársunk készített:


További képek tekinthetők meg az alábbi linken, melyeket vitéz lovag Polgár Sándor nőr.főhdgy. bajtársunk készített:



Kisalföld online-on megjelent közleményt, mely az alábbi linken érhető el: