Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. november 5., szombat

10.937 - Kijelző és billentyűzet lesz az új Visa kártyákon

From: Fodor Mária

Date: 2011. november 3.
Subject: új VISA kártya
To: Kutasi József Antal

 

http://index.hu/tech/2011/11/03/kijelzo_es_billentyuzet_is_lesz_a_visa_uj_bankkartyain/

Kijelző és billentyűzet lesz az új Visa kártyákon

2011. november 3., csütörtök 11:10

A Visa bejelentette, hogy az új európai bankkártyája 8 karakter méretű, lcd-hez hasonló kijelzőpanellel érkezik. A kis kijelző a hátoldalra kerül, az aláírás fölé. A CodeSure Matrix Display Cardnak [1] nevezett megoldás alapötlete az, hogy a kártyás tranzakciók sokkal biztonságosabbak lehetnének, így a bankkártyát jobban lehet használni online vásárlásokhoz, terminálban való leolvasás nélkül. Ez az, amit az ipar „kártya nincs jelen” esetnek hív, és ezek a tranzakciók sokkal többe kerülnek a kereskedőknek a potenciális veszélyek miatt.

showcase slide smart card image001
Ilyen lesz a kártya

A CodeSure-t normál bankkártyaként vagy hitelkártyaként is lehet használni. A kijelző mellett numerikus billentyűzettel és elemmel érkezik, ami elvileg három évig is kitart. Több éves tesztelés után a Visa most döntött úgy, hogy a technológia kész a mindennapi használatra.

A cég szerint a technológia olyan biztonságos, hogy nyugodtan lehet használni elektronikus és telefonos banki ügyintézéshez. A kártya üzeneteket is képes megjeleníteni, és elő tud állítani egyszer használatos PIN-kódot, amit a tranzakciók hitelesítésére használhatunk. Sőt, a bankok az új technológia segítségével könnyedén kideríthetik, ha egy kártya lopott. Pontos részleteket sem a működésről, sem a bevezetés dátumáról nem tudni.