Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. szeptember 16., vasárnap

15.584 - Magyarok VIII. Világkongresszusa > A Szent Korona Isten gondolata a magyar létről... - Megjelenés előtt a nemzetstratégiai kötet



„A Szent Korona Isten gondolata a magyar létről… A magyar küldetésről” – írja Cának Nyitó-konferenciájára készült előadásában Kocsis István. A Jövő a Szent Korona jegyében címmel augusztusban lezajlott világkongresszus háromnapos nemzetstratégiai konferenciája kidolgozta, és a Záró-konferencia elfogadta a magyar nemzet új meghatározását. Az új nemzet-meghatározást a világkongresszus Nyitó-konferenciájának hét előadása – Böjte Csaba, Bottyán Zoltán, Drábik János, Kocsis István, Orosz Mihály Zoltán, Patrubány Miklós, Rácz Sándor – valamint a nemzetstratégiai konferencia 37 előadása alakította. Még szeptemberben megjelenik a Magyarok VIII. Világkongresszusának nemzetstratégiai előadásait tartalmazó, közel ötszáz oldalas kötet. Ára várhatóan 3000 Ft lesz. A világkongresszus küldöttei 30%os kedvezménnyel vásárolhatják meg.

<![if !vml]><![endif]> A Szent Korona Isten gondolata a magyar létről… A magyar küldetésről.”
Kocsis István

A Szent Korona megbecsültségével a magyar történelemben semmi sem vetekedhetett,

A Szent Korona tana megőrző erejévé vált a magyar alkotmánynak, a magyar államiságnak, meghatározójává a magyar közjogfejlődésnek, de jelentősége nem akkor volt a legnagyobb, amikor a magyar nemzet jólétben és biztonságban élt, hanem akkor, amikor nehéz helyzetekbe került. Történelme legnehezebb helyzetein a Szent Korona segítségével lett úrrá a magyar nemzet. Megteremtője volt a nemzeti egységnek a magyar történelem legnehezebb, legdrámaibb helyzeteiben. Felfoghatatlan ennek a jelentősége,a ma már szinte hihetetlen, hogy Valakinek köszönhetően a nemzeti egység mindig helyreállt,amikor a széthúzás végzetes lehetett volna.

A Szent Korona oldotta fel mind a katolikus-protestáns ellentétet, mind a politikai meggyőződésből, pártállásból fakadó ellentéteket. (…)

A Szent Korona tana nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy a magyar közjog a Habsburg-kor nehéz évtizedeiben: közvetlenül a török kiűzése után, I. Lipót korában, majd II. József korában, majd az 1849-et követő másfél évtizedben megtörhetetlennek, sebezhetetlennek, legyőzhetetlennek bizonyult. (…)

1918-ig elképzelhetetlen volt, hogy felelős magyar politikus szembeforduljon a Szentkorona-tannal, megtagadja.
Azzal, hogy (Károlyi Mihályék) megtagadták a Szentkorona-tant és az egész történelmi magyar közjogot, védekezésképtelenné tették az országot. A Szentkorona-tan megtagadásának volt a következménye, hogy 1918 után, a fegyverszüneti egyezmények megkötése után a magyarság képtelenné vált megakadályozni az ország nagy részének a megszállását. (…)

Az a nagy baj, hogy a mai kor embere s Szent Korona eszméjét – misztériumát és tanát – már nemigen képes felfogni. A Trianon előtti magyar állampolgár, mondhatni, az anyatejjel szívta magába. Beszélnie sem kellett róla,minden öntudatos magyar – és magyarországi nem magyar – számára olyan volt, mint a levegő. Bűvös védőburkolatnak tekintették, amelyből kitörni lehet, de nem érdemes.

Részlet Kocsis István - A Szent Korona védőboltozata című előadásából
Elhangzott a Magyarok VIII. Világkongresszusának Nyitó-konferenciáján
Budapest, 2012. augusztus 16., ELTE – Gólyavár


Még szeptemberben megjelenik a Magyarok VIII. Világkongresszusának nemzetstratégiai előadásait tartalmazó, közel ötszáz oldalas kötet, amelynek nyitó előadásából idéztük a fenti részletet. Ára várhatóan 3000 Ft lesz. A világkongresszus küldöttei 30%os kedvezménnyel vásárolhatják majd meg.


MVSZ Sajtószolgálat
7603/120915