Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. szeptember 30., vasárnap

15.678 - Luxusautókat kapnak a Miniszterelnökségen 2012, szeptember 28 - 14:00 MTI - barikad.hu

** www.nemzetihirhalo.hu *************

Luxusautókat kapnak a Miniszterelnökségen 
2012, szeptember 28 - 14:00 MTI - barikad.hu 

Hegedűs Zsuzsanna szociológus, a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány elnöke, aki évi 12 millióért ad tanácsokat Miniszterelnökségnek, az Audi A6-os mellé sofőrt is kap. Huszonegyen jogosultak a Miniszterelnökségen gépkocsihasználatra: öten csak hivatali, tizenhatan hivatali és magáncélra is igénybe vehetnek autót, sofőr tíz embernek jár. A Jobbik szerint Magyarország nehéz gazdasági helyzetében, erkölcsi alapon elvárható lenne a politikai elittől, hogy amikor a gépjármű beszerzéseikre sort kerítenek, akkor mértékletességet tanúsítsanak. 

A Miniszterelnökség pénteken a kormányzati honlapon tette közzé a dolgozóinak - a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt., valamint a KEKKH által - biztosított kommunikációs és informatikai eszközök, valamint gépjárművek listáját. 

Mobiltelefont szinte az összes eszközjuttatásban részesülő miniszterelnökségi munkatárs kapott, a kevés kivétel közé tartozik Orbán Viktor, Győri Tibor jogi ügyekért felelős államtitkár és Halasi Tibor, a kormánydöntések végrehajtását felügyelő miniszterelnöki biztos. 

Hivatali notebookot 58-an használnak, köztük a miniszterelnök és kereszténydemokrata helyettese, Semjén Zsolt, iPadet viszont csak Giró-Szász András kormányszóvivő, Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke, Kern Tamás és Mikecz Péter helyettes államtitkár, Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár, valamint Semjén Zsolt kapott. 

Internet-előfizetés 33 miniszterelnökségi dolgozónak jár, köztük például Nagy Jánosnak, a kormányfő személyi titkárának, a kormányzat internetes kommunikációjáért felelős Mányai Zoltán helyettes államtitkárnak, Benkő Szilárdnak, a szervezési stáb vezetőjének és Ambrus Jenő protokollfőnöknek. 

Ambrus Jenő és Benkő Szilárd hivatali célú autóhasználatra - egy-egy Audi A6-os vezetésére - is jogosult, rajtuk kívül Bali Gabriella titkárságvezetőnek, Radnainé Fogarasi Katalin főosztályvezetőnek és Rahói Zsuzsanna politikai főtanácsadónak jár hivatali autó. 

Hivatali és magáncélra 16-an vehetnek igénybe gépkocsit: Fömötör Barna jogi és ellenőrzési helyettes államtitkár, Giró-Szász András, Győri Tibor, Havasi Bertalan, Kern Tamás, Mikecz Péter és Szijjártó Péter egyaránt Skoda Superbbel jár; a sajtófőnök kivételével sofőrt is igénybe vesznek. 

Hegedűs Zsuzsanna szociológus - aki évi 12 millió forintért a társadalmi felzárkóztatást segítő tanácsokat ad a Miniszterelnökségnek -, Kumin Ferenc nemzetközi sajtókapcsolatokért felelős helyettes államtitkár és Szemerkényi Réka miniszterelnöki főtanácsadó Audi A6-ossal jár. Utóbbiak maguk vezetik az autót, a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány elnökének sofőrt is biztosítanak. 

Semjén Zsolt neve mellett egy tavaly gyártott Skoda Superb és egy 2009-es Volkswagen Passat neve olvasható hivatali és magáncélra is használatos autóként. 

Magáncélra is használhatja hivatali autóját rajtuk kívül Csallóközi Zoltán politikai főtanácsadó, Gottfried Péter, a kormányfő külpolitikai tanácsadója, Kádár Andrea, a nemzetbiztonsági irodát vezető helyettes államtitkár, Magyar Levente külügyi helyettes államtitkár és Tóthné Kreitz Éva főosztályvezető. 

Orbán Viktor nem kap autót a Miniszterelnökségtől. Kormányfői programjaira a Terrorelhárítási Központ járművével, sofőrrel megy, ha pedig a Fidesz elnökeként vagy magánemberként utazik, a párt által biztosított kisbuszt használja, amelyet maga vezet és tankol - tájékoztatott az MTI érdeklődésére sajtófőnöke, Havasi Bertalan. 

A Jobbik a mértékletességet szorgalmazná 

A Jobbik az állami és szolgálati luxus gépkocsik használatával kapcsolatban még tavaly év elején kezdeményezett törvényjavaslatot, amely tartalmazta a közszférában megvásárolt, lízingelt, bérelt gépjárművek, személygépkocsik beszerzésére vonatkozó műszaki korlátozásokat. 

Volner János országgyűlési képviselő, a Jobbik alelnöke korábban azt nyilatkozta: pártja tisztában van azzal, hogy Magyarország nehéz gazdasági helyzetben van jelenleg, és úgy gondolják, ha a politikai elit egyes pártjai, elsősorban a mindenkori kormánypártok áldozatvállalást kérnek a lakosságtól, nem egyszer megszorító vagy takarékossági intézkedéseket léptetnek életbe, akkor minimálisan elvárható erkölcsi alapon a politikai elittől, hogy amikor a gépjármű beszerzéseikre sort kerítenek, akkor mértékletességet tanúsítsanak. A jobbikos javaslatot a fideszes honatyák leszavazták. (Így szórja a kormány a pénzt.) 

Kapcsolódó cikkek: 
   Még több luxus a kormánytisztviselőknek 
   Hazudnak és szórják a pénzt Orbánék