Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. június 16., csütörtök

9.882 - Történelmi térképek, időszámításunk 1.- évétől, 2000. - ig !

Feladó: Kovács Endre

Elküldve: 2011. június 16. 17:17
Tárgy: Történelmi térkép !

Történelmi   térképek,   időszámításunk  1.- évétől,   2000. - ig  !!  Nagyon  érdekes  tanulmány   !!   Olvassátok  el,  és   nézzétek  meg   !!   Kovács  Endre  ::

Nagyon érdekes és tanulságos! 

A megjelenő Európa térkép alatt megtalálhatók az egyes államok nevei. Valamelyikre rákattintva, azonnal egy piros vonal fogja körbe az adott államot. Bal oldalt az évszázadok vannak feltüntetve. Alulról felfelé haladhatunk a mai állapotig. 

Javaslom, hogy különösen a mai "nagypofájú" államok /pl.Románia,Szlovákia,stb,/ sorsát, alakulását kísérjük kiemelt figyelemmel, s a saját szemeinkkel győződhetünk meg róla, hogy semmi sem igaz Szlovákia, Nagy Morva Birodalomból "eredező" jogfolytonosságából, vagy abból, hogy a románok a dákok utódai, amire Dácia "jogutódjaként"" Románia hivatkozik! Mindkettő hosszú, hosszú évszázadokkal ezelőtt a mély homályba veszett, amikor még a szlovákok sem, meg a románok sem voltak a világon, s a szerbek ugyanúgy. Ezen a szemüvegen át tekintve Trianon-ra,hát..... mocskos, egy igazságtalan "békét" kényszerítettek ott ránk és szabdalták Magyarország élő testét darabok, amiről még ma sem "illik" beszélni, mert hát az "ősrégi" szomszédok nagyon érzékenyek.... és mi !? Mi miért nem lehetünk érzékenyek a történelmi tények birtokában!? 

Ez nekem, meg sokunknak nem újdonság, ám ettől még az ottani iskolákban ezeket a hamis tanokat verik a gyerekek fejébe. El lehet képzelni,hogy egy - magyar - történelem iránt /is! / érdeklődő, arra fogékony, magyar érzelmű felvidéki, vagy székelymagyar gyerek mit érezhet, amikor a dákoromán mesét, meg a morva birodalom "folytonosságát" kötelezően be kell magolnia. 

Ja,és még valami! A mellékelt térképet nem magyarok készítették! 

http://www.euratlas.net/history/europe/2000/index.html