Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. augusztus 17., hétfő

20.364 - Békekör Magyar: Magyarország is felelős a háborúk okozta népvándorlásért


Feladó:
​​
Békekör Magyar

Dátum: 2015. augusztus 17. 8:06
Tárgy: Magyarország is felelős a háborúk okozta népvándorlásért
Címzett:
​Kutasi József Antal​



Magyarország is felelős a háborúk okozta népvándorlásért

Budapest, 2015. augusztus 17. hétfő (MSZF)

 

    A magyar kormányt is felelősség terheli a háborúk okozta népvándorlásért, és a tömeges bevándorlásért Magyarországra. Felelőssége abból fakad, hogy semleges magatartás helyett magyar katonákat küldött a háborús konfliktusok sújtotta térségekbe az Egyesült Államok és a NATO oldalán, ahelyett, hogy távol tartotta volna magát a háborúktól, és a be nem avatkozás békepolitikáját folytatta volna – áll a Magyar Békekör hétfőn kiadott közleményében.

     A civil szerveződésű Békekör példaként említi Afganisztánt és Szíriát, ahonnan a legtöbb bevándorló érkezik Magyarországra. Az „Eltökélt támogatás" nevű misszió keretében száz magyar katonát küldtek Afganisztánba a NATO keretében. Az Iszlám Állam (IS) elleni hadviselés címén 116 magyar katonát vezényeltek az iraki Erbílbe, miközben az IS-elleni koalíciót irányító Egyesült Államok Törökországgal közösen az IS ellen Szíriában harcoló kurdokat bombázza.

     Magyarországot olyan konfliktusokba keverik, amelyekről kiderül, hogy céljuk nem a békefenntartás, hanem a birodalmi terjeszkedés és hódítás – hívja fel a figyelmet a Békekör -, majd emlékeztet a rendszerváltáskor megfogalmazott sarkalatos döntésre, miszerint magyar katona ne legyen külföldön, idegen katona lába pedig ne taposson magyar földet.

     Koszovóba, Bosznia-Hercegovinába és Montenegróba több mint 200 magyar katonát telepítettek. De fegyvereseink jelen vannak Líbiában, Egyiptomban, Szomáliában, Maliban, a Kongói Demokratikus Köztársaságban, Grúziában, Ukrajnában és Moldovában is.

     Létszámuk csekély, és a konfliktusok kimenetele szempontjából lényegtelen ugyan, mégis azt üzeni a világnak, hogy Magyarország azoknak az oldalán áll és harcol, akik háborúkat szítanak, és milliókat űznek el otthonukból és földjükről. A magyar kormány ezzel rossz szolgálatot tesz a békéért, megélhetésért és igazságért küzdő embereknek, és nem marad más választása, mint szembenézni a háborús politika következményeivel: a bevándorlással. Ételt-italt kell adni a menekülő tömegnek, szállást kell biztosítani neki, orvosi ellátásban kell részesíteni a bevándorló betegeket, gyermekeket, rászorulókat. Ez elől a humanitárius kötelezettség elől a kormány többé nem térhet ki büntetlenül, még akkor sem, ha a migrációt szögesdróttal próbálja feltartóztatni.

    A Magyar Békekör leszögezi: A népvándorlás feltartóztatásának egyetlen módja a népek életének és megélhetésének biztosítása saját hazájukban és földjükön. Ehhez mindenekelőtt békére van szükség. A magyar kormánynak fel kell hagynia kétarcú politikájával, melyre az jellemző, hogy szavakban békét hirdet, tetteivel pedig a háború mellé áll. Ezt bizonyítja a magyar katonai szerepvállalás a NATO keretében, az Oroszország elleni irányuló szankciók maradéktalan és következetes megszavazása a keletinyitás-politika hangzatos hirdetése közepette, és az amerikai nehézfegyverek magyarországi tárolásának engedélyezése nyilvánvalóan oroszellenes céllal.+++

 

 

Kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371

www.mszfszk.hu

 




--