Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. március 30., csütörtök

21.973 - Morvai kérdése: „Kisemberek” is kaphatnak-e EU-s pénzeket vagy csak „csókosok”?


Feladó: péter Reiner
Dátum:
2017. március 29. 18:13
Tárgy: „Kisemberek" is kaphatnak-e EU-s pénzeket vagy csak „csókosok"? - Morvai kérdése és Csepreghy államtitkár válasza a magyar Parlamentben (videóval)
Címzett: 

„Kisemberek" is kaphatnak-e EU-s pénzeket vagy csak „csókosok"? -

 Morvai kérdése és Csepreghy államtitkár válasza a magyar Parlamentben

 

https://www.youtube.com/watch?v=jIEbZs_ZoqU


Az európai uniós pénzek felhasználásáról szóló vitában megosztottam azokat a tapasztalataimat a magyar képviselőtársaimmal és a kormány jelenlévő képviselőivel, amelyeket „az utca emberétől" szereztem az ország legkülönbözőbb pontjain. 


Felhívtam a figyelmet arra, hogy az emberek nagy része teljes kiszolgáltatottságban él, anyagi és munkajogi értelemben egyaránt, nekik is kedvezményezettjeinek kellene lenniük az európai uniós forrásoknak. Miért ne nyithatna valaki egy kis vegyesboltot, fodrászüzletet, pékséget vagy éppen kőműves-műhelyt az ahhoz szükséges eszközökkel - ha éppen nincs megfelelő munkája, és ő maga szeretne a saját maga számára „munkahelyet teremteni". Hasonlóképpen: a kisgazdákat, kistermelőket is megilletné az európai uniós támogatás, tekintet nélkül arra, hogy vannak-e megfelelő „kapcsolataik". 


Hosszabban idéztem egy budapesti élelmiszerüzlet eladójával folytatott beszélgetésemből. Erre reagált Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes azzal, hogy valóban vannak ilyen források, amelyek a hasonló helyzetben lévő „kisemberek" számára teremtenek munkalehetőségeket, önálló vállalkozás-indítási vagy gazdálkodási lehetőséget. Csepreghy államtitkár arra kért, hogy adjam meg az illető hölgy adatait, hogy a Miniszterelnökség kapcsolatba lépjen vele, és tájékoztassa a pályázati lehetőségekről. 


A mellékelt (nyílt) levélben Csepreghy államtitkár urat arra kérem, hogy ne csak ennek az egy hölgynek „tárják föl" a rendelkezésre álló EU-s pénzlehetőségeket, hanem igyekezzenek minden „kisember" számára is proaktív módon, felvilágosítással, tájékoztatással, az érintettek megkeresésével segíteni abban, hogy ők is haszonélvezői legyenek a tengernyi EU-s forrásnak.


A nyílt levél linkje:

http://morvaikrisztina.hu/images/doku/morvaikrisztinanyiltlevelecsepreghynandorallamtitkarnak.pdf


Almási L.