Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. november 30., kedd

7.143 - A VOSZ Közép-magyarországi Regionális Szervezete 2010. november 26-án megtartotta Regionális Príma Díj átadási gálaműsorát.

hirlevelfejlec_20101148.jpg

Tisztelt Kutasi József !

nevnap_06.jpgSok szeretettel köszöntjük: Taksony, Ilma, András, Andor, Elza, Natália, Melinda, Vivien, Ferenc, Olívia, Borbála, Barbara, Vilma, Sebő   nevű olvasóinkat.  

         Boldog Névnapot kíván a VOSZ KMRSZ !



A VOSZ Közép-magyarországi Regionális Szervezete 2010. november 26-án megtartotta Regionális Príma Díj átadási gálaműsorát.

Szeretném megköszönni a szponzoroknak, a szellemi és anyagi támogatóinknak, a szürke hétköznapi segítő embereknek azt a támogatást, amellyel sikerre tudtuk vinni rendezvényünket.
A Príma- és Különdíjasok, a regionális vállalkozói díjjal kitüntettek, a fellépők, a hastánc és szinkronúszó bemutatóban, a szervezésben jeleskedő közreműködők elismertségével tovább erősödött az „Együtt a jövőnkért”, a „Prímán” tenni akaró eszmeiség gondolata, melynek segítésében mindenki részére csak a legnagyobb elismerés hangján szólhatunk.
Köszönet a kulturált környezetet megteremtőknek és a kiszolgálásban jeleskedőknek, akik környezeti hangulattal tették méltóságteljessé a rendezvényt.
A Príma-gondolatiság megvalósulásának egyik állomása ezen a napon BROKERNET-tel aláírt VOSZ, VOSZ KMRSZ és VoszKszo  Klaszter együttműködés, melynek célja, legyenek „Príma” szinten gazdálkodó vállalkozók, és legyenek „Príma” vállalkozók.
Ez a gondolatiság teremthet rendet a hatékonyságban, a versenyképességben, és teheti gazdaságunkat is „Prímává” Európában.

Köszönet mindenkinek, aki megtisztelte rendezvényünket, és sok sikert minden jóravaló állampolgárnak.

Radács Ferenc
 VOSZ KMRSZ
 elnök  


radacsf_gablinig.jpgRegionális Príma Díj 2010
koszonto.jpg
„Vállalkozók a kulturális értékeinkért”
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Közép-magyarországi Regionális Szervezete 2010. november 26-án, pénteken este 18 órai kezdettel immár negyedik alkalommal rendezte meg a közép-magyarországi régió Regionális Príma Díj átadási ünnepségét és gálaműsorát. A hagyományosan magas színvonalú és nagyszabású rendezvénynek ezúttal a II. kerületi EUROPA HOTELS & CONGRESS CENTER rendezvényközpont adott otthont. tovább>>>

Köszöntő

Határon átnyúló együttműködés

Vékony Ferenc József, a Strázsa-Felső Tápió Vidékfejlesztési Nonprofit KFT. ügyvezetője
, aki egyben a Kelet-Közép-Európai Kis- és Középvállalkozók Szövetsége elnöke is 2010. november 24-én a szerbiai Magyarkanizsán és Horgoson tárgyalt Nyilas Mihály magyarkanizsai községi elnökkel, Takács József horgosi községi elnökkel, Dr. Bimbó Mihály magyarkanizsai községi alelnökkel és a helyi vállalkozók képviselőivel a határon átnyúló vidékfejlesztési lehetőségekről. Küldöttségünk tagja volt még Kádár Imre, a Premium Hungaricum Egyesület elnöke, valamint Borsos Gábor, a Ferihegy Ipari Park műszaki igazgatója. A felek között már 2010. augusztusában született egy írásos megállapodás, amely alapján a november 24-i tárgyaláson konkrét feladatok és időpontok lettek kijelölve a helyi termékek előállítását és értékesítését elősegítő közös Pilot Projekt elindítására valamint közös pályázat benyújtására.    
kkekksz.jpgLátogatás a Horgosi Ipari Parkban és hűtőházban

kkekksz_1.jpgTurisztikai attrakció - Jurta Horgoson


Profit Klub Hírlevél

Tervezzen jobb jövő évet, már csak hat hét az indulásig!
Hiszi vagy nem, mindjárt itt van 2011, a következő üzleti év. Ez a pár hét, ami még hátra van 2010-ből, hamar elrepül. Ezek a napok az üzletemberek jelentős része számára a TERVEZÉS napjait jelentik, mit TESZNEK 2011-ben, s ha EREDMÉYEKET szeretnénk látni az újévben, már az első negyedévben is, itt a CSELEKVÉS ideje: elsült a tervezői startpisztoly!

Az ActionCOACH birtokában lévő ismeretek (az öt legfontosabb terület, amire fókuszálni kell) alkalmazásával képes lesz arra, hogy az ideitől eltérő (javuló) eredményeket kapjon a következő évben, de ehhez másként kell tekintenie az üzletre, s ez az újragondolás a tervezéssel kaphatja meg a szükséges alapozást!
Hogy közvetlen tapasztalatokat szerezhessen ezeknek a módszereknek a miben létéről, látogasson el a kéthetente tartott Profit Klubbunkba. A legjobbakat kívánom Önnek és vállalkozásának a prosperáló új évre! tovább>>>


Hungária Értékpapír Zrt. elemzése

Arany (spot)
Az ír mentőcsomag nem nyugtatta meg kellően a befektetőket, a PIGS (Portugália, Írország, Görögország és Spanyolország) országok körüli aggodalom továbbra is ránehezedik a piacokra. A hét elején jellemző erőteljes CDS felárak növekedési ütem a hét közepére mérséklődött, mérsékelt ellenállást adva az arany jegyzésének, megfogva a november második hetére jellemző esést. tovább>>>


APEH oldaláról

Az illetéktörvényben meghatározott 4 éves feltételes mentesség igazolásának megváltozott szabályai
A 2010. november 19. napján kihirdetett módosító törvény (az adó- és járuléktörvények, a számviteli törvény és a könyvvizsgálói kamarai törvény, valamint az európai közösségi jogharmonizációs kötelezettségek teljesítését célzó adó- és vámjogi tárgyú törvények módosításáról szóló 2010. évi CXXIII. törvény) 128., 129. és 130. § (2) bekezdése újraszabályozta az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény (a továbbiakban: Itv.) 16. § (2), 17. § (2) és 26. § (2) bekezdését.

A módosítás következtében egységesen megváltozik az öröklési, az ajándékozási és a visszterhes vagyonátruházási ügyekben a lakóház építésére alkalmas telektulajdon szerzéséhez kapcsolódó illetékmentesség feltételei közül a használatba vételi engedéllyel történő igazolás rendje tovább>>>