Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. november 10., csütörtök

21.591 - Etikai vizsgálat indult Morvaival szemben, amiért tiltakozott az ellen, hogy a Hunnia-per ügyésze előre megkapta az ítéletet


---------- Továbbított levél ----------
Feladó: Nemzeti Hirhalo
Dátum: 2016. november 10. 4:35
Tárgy: [Lapszemle] Az Egyesült Államok új elnöke: Donald Trump - Matolcsy szerint ''nem szabad'' válaszolnia a Patai lakására vonatkozó kérdésekre - Etikai vizsgálat indult Morvaival szemben, amiért tiltakozott az ellen, hogy a Hunnia-per ügyésze előre megkapta az ítéletet - A tömeggyilkos Avram Iancu lesz a román nép hőse
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>


Nemzeti Hírháló hírlevél
2016 november 10.
Locations of visitors to this page
Támogatás
99Húszmillió!
Feliratkozás
Olvasás honlapon Programajánló Facebook
Elhunyt Tomory Zsuzsa

2016. november 6-án reggel az Amerikai Egyesült Államokban elhunyt Tomory Zsuzsa. A Magyarok Világszövetségének székházára kitűzték a gyászlobogót.

Elsőként a Svédországban élő Dr. Madarassy Enikő tudatta a szomorú hírt: Tomory Zsuzsa örökre eltávozott. Még megérte az október 23-i nagy felvonulás 60. évfordulóját...

Tomory Zsuzsa halálára

Tomory Zsuzsától, Magyar Adorján szellemi örökségének legértőbb őrzőjétől, a magyar nyelv fennkölt ápolójától, a magyar ősmúlt szenvedélyes kutatójától két írásával és Bálint Miklós Bendegúz versével búcsúzunk.
Bálint Miklós Bendegúz
EMESE LÁNYA

Tolnavidék puha fészke,
Otthonaaz ősi múlt.
MagyarLélek legfőbb kincse,
Odaadón érte nyúlt.

Reménytáplálja az éltét,
Ypszilonrejti titkát,
Zöld tavaszok arany fényét,
Szarvasok szavát isszák.

Ujjong a föld Erdély táján,
Zengő patak fényre lel.
Sorsfonala termő ágán,
Alkony tündér énekel.

Adorjánnal a magyar szó,
Szakavatott doktora.
Zászlóvivő, irányadó,
Utódoknak mentora.

Szép szemei ezüst tóban,
Zafír hűség ékköve.
Imádságos Isten-szóban,
Ragyog égi fényköre.

Oldott kévét kötöz keze,
Magot nevel a karja,
Ontjaszeretetét szíve,
Tollát szó ere szabja.

2014. Kikelet - Böjtmás hava
Március 07.

MVSZ Sajtószolgálat

Kapcsolódó:
Magyar Adorján-Tomory Zsuzsa: Csodaszarvas népük ajkán, avagy Magyar GenezisMagyar Adorján-Tomory Zsuzsa: Csodaszarvas népük ajkán, avagy Magyar Genezis (mvsz.hu)
2015. október 23-án, az üdvtörténeti jelentőségű 1956-os Magyar Forradalom és Szabadságharc 59. évfordulójának ünnepi műsorába ágyazva tartották meg a Csodaszarvas népünk ajkán című video ősbemutatóját. A Magyarok Világszövetségének székházában megjelent ünneplő közönség és a világhálós közvetítés révén a nagyvilág más tájain élő magyarok egyszerre tekintették meg a Békéscsabán élő szín- és képzőművész Mészáros Mihály rendezésében készült alkotást, amelynek szövegkönyvét Magyar Adorján tanulmánya alapján az Amerikai Egyesült Államokban élő Tomory Zsuzsa írta. A félórás film a világhálón elhelyezve szabadon megtekinthető. Alább rövid ismertetőt közlünk, valamint a video világhálós címét.
Tomory Zsauzsa: Magyar királyság Európában a VIII. sz. előttTomory Zsuzsa: Magyar királyság Európában a VIII. sz. előtt
(magyarmegmaradasert.hu)
Norma Lorre Goodrich Medieval Myths[1] (Középkori mondák) című könyvében a jól ismert európai ősregéket és mondákat népszerűsíti, amint ezt korábban a sumir, egyiptomi, krétai, görög, trójai, perzsiai, afganisztáni, indiai és római mondavilággal tette. Hungária Bertájának élettörténetét 1270-ben véletlenül találta meg egy korában nagy tiszteletnek örvendő Adenes li Rois nevű belga regős.

Kedves Olvasó!

Folytatjuk a klubtagsági módban való hírlevélküldést. Kérem, az 500-Ft-ot ne sajnálja havonta a Hírhálótól!

Részletek:
http://nemzetihirhalo.hu/joo/index.php/klubtagsagi-rendszer
(Azonosítóját kérjük, ne felejtse el megadni: 009554 !)

Köszönettel:
Kovács János
Hírháló mindenes


Az Egyesült Államok új elnöke: Donald Trump
2016. 11. 9. Alfahír

Magabiztos győzelmet jósoltak Hillary Clintonnak, de Donald Trump megy a Fehér Házba.

AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK ÚJ ELNÖKE: DONALD TRUMP

Mindent elkövettek, hogy elgáncsolják, még a republikánusok is megbuktatták volna, de földrengésszerű győzelmet aratott.

Clinton számára Pennsylvania az egyik utolsó koporsószeg volt, pedig a tanácsadói folyamatosan azt sulykolták, hogy sima győzelem lesz.

Ehhez képest Donald Trump hozta a hagyományosan demokrata államot, ezzel gyakorlatilag meg is nyerte a küzdelmet, Clintonnak már matematikai esélye sincs arra, hogy fordítson az álláson.

18:26 - Szakértő: rejtőzködhettek Donald Trump szavazói

Sok ember kínosnak érezhette felvállalni, hogy Donald Trumpra fog szavazni, ezért inkább nem volt őszinte a közvélemény-kutatókkal - mondta el kedden az MTI-nek Berkics Mihály, az ELTE Pszichológiai Intézetének egyetemi adjunktusa arra a kérdésre válaszolva, hogyan arathatott győzelmet Donald Trump az amerikai elnökválasztáson, ha a közvélemény-kutatások nagy többsége ellentétes eredményt jósolt a szavazás előtt.

A szakember szerint legalább három ok állhat a háttérben. Mint kifejtette, a szavazók hajlamosak rejtőzködni, ha úgy érzik, kellemetlen lenne számukra mások előtt bevallani, hogy kire szavaznak. Az amerikai elnökválasztási kampányban számos kellemetlen cikk jelent meg a republikánus jelöltről a mainstream médiában, amelynek hatására sokan érezhették úgy: jobb, ha inkább nem vallják be, kivel szimpatizálnak.

Berkics Mihály a 2009-es magyarországi európai parlamenti választásokat felidézve rámutatott, hogy előtte a Jobbikot nagyon kicsinek mérték a közvélemény-kutatások, aztán a párt végül a szavazatok mintegy 15 százalékát megszerezte. A választás után már a felmérésekben is megjelent ez a tizenöt százaléknál is nagyobb jobbikos tábor, ami valószínűleg azt jelzi, hogy amikor a párt támogatóiban tudatosult, hogy többen vannak, mint gondolták, már nem érezték kínosnak felvállalni az álláspontjukat a kérdezőbiztos előtt.

Mint fogalmazott, az ilyen felmérésekkor néhány ezer embert kérdeznek meg, akik kicsiben leképezik azt a sokaságot - nem, életkor, lakóhely, iskolázottság, faji és etnikai hovatartozás tekintetében -, amelynek a véleményét akarják felmérni. "Ha itt elrontanak valamit, tehát valamelyik csoportból túl kevés vagy túl sok embert kérdeznek meg, az akár erősen torzíthatja az eredményeket" - mutatott rá a szakember.

Kapcsolódó:
Hillary Clinton eltűntHillary Clinton eltűnt (hu.euronews.com)
- Hillary Clinton (@HillaryClinton) November 9, 2016 - Ez volt Hillary Clinton utolsó tweetje a választás éjszakáján. Azóta a demokraták elnökjelöltje nem hallatott magáról. Lesújtott támogatói várták, hogy beszédet mondjon, de helyette kampányfőnöke, John Podesta jelent meg a színpadon szerda éjjel, aki köszönetet mondott Hillary Clinton híveinek. Ekkor már szinte biztos volt, hogy nem Clinton nyeri a választást.
Merkel összeomlott Trump győzelme miatt! Durva kényszerképzetei lettek!Merkel összeomlott Trump győzelme miatt! Durva kényszerképzetei lettek!
(legfrissebb.info)
Angela Merkel már korábban is kifejtette, hogy az oroszok befolyásolják az amerikai elnökválasztást. Elmondása alapján ez bebizonyosodott Trump győzelmével. Merkel soha nem titkolta, hogy Clinton győzelmének örülne, most teljesen összeomlott. Úgy tűnik el is kezdett aggódni a németországi választások miatt, amitől már most durván pánikol. Szerinte Putyin itt is mindent meg fog tenni...
Donald Trump videóüzeneteDonald Trump videóüzenete: "A keresztények világszerte támadás alatt állnak" (vigyazo.blog)
"Védelmezni fogom az életet, a szabadságot és a hitet" - ígérte két nappal az elnökválasztás előtt. "A keresztények világszerte támadás alatt állnak, de én védelmezni fogom az életet, a szabadságot és a hitet" - üzente Donald Trump a keresztény gyülekezeteknek a CBN hírtelevízión keresztül két nappal az elnökválasztás előtt.
Soros: Trumpnak nincs esélye arra, hogy amerikai elnök legyenSoros: Trumpnak nincs esélye arra, hogy amerikai elnök legyen (index.hu)
Soros György szerint az amerikai republikánus párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump ingatlanmágnásnak esélye sincs arra, hogy elnökké válasszák, írja az MTI. A magyar származású amerikai pénzügyi szakember a svájci Davosban rendezett Világgazdasági Fórumon úgy vélte: "félelemkeltésével" Trump az Iszlám Állam nevű terrorszervezetnek tesz szívességet. Soros György szerint Trump népszerűsége ahhoz fog vezetni, hogy a demokraták jelöltje - aki szerinte Hillary Clinton lesz - földcsuszamlásszerű győzelmet arat majd. Clinton már a választásra kampányol, míg a republikánusok az előválasztással küzdenek, mondta a milliárdos.
Mire számíthat a világ Donald Trumptól?Mire számíthat a világ Donald Trumptól? (komlomedia.hu)
Az országot a növekedés felé irányítjuk. Olyan gazdasági tervünk van, mely megduplázza a növekedés ütemét! Minden olyan nemzettel megegyezésre jutunk, mely velünk erre törekszik. Azt üzenjük a nemzetközi közösségnek: bár mindig Amerika lesz számunkra az első, de igazságosak leszünk mindenkivel! Ezt mondta Donald Trump, miután kiderült: megnyerte az elnökválasztást az Egyesült Államokban. Hillary Clinton gratulált és elismerte a vereséget.
Trump leleplezi a háttérhatalmat - Kennedynek ez a beszéd az életébe kerültTrump leleplezi a háttérhatalmat - Kennedynek ez a beszéd az életébe került (vilaghelyzete.blog)
Ilyen volumenű beszédet és kiállást a pénzhatalmi világelit ellen az elmúlt évtizedekben még nem láttunk elnökjelölttől, de befolyásos politikustól sem! Az Amerikai Egyesül Államok visszaszerzéséről van szó! Most Donald Trump saját felépített vagyonát felhasználva áll ennek az élére, vagy éppen lesz ennek az áldozata. Donald Trump nyíltan vállalta fel a harcot az új világrend vezetőivel. Multinacionális vállalatok, nemzetközi bankok, korrupt politikusok, kiket Clinton-ék képviselnek, igyekeznek megerősíteni befolyásukat a világban, hogy dollár milliárdokat vágjanak zsebre és más nemzetekre erőltessék akaratukat.
Obamaki lehangolt...Obamaki lehangolt... (balrad.com)
Lelkes Trump-rajongó és nem szeretné, hogy egy olyan elnökhöz kerüljenek az atomkódok, aki a saját emailjeire sem tud vigyázni? Elkötelezett Clinton-rajongó, és elképzelni sem meri, mi várhat a világra Trump elnökségével? Vagy egyszerűen csak részvényei vannak, és szeretné elkerülni azt a Brexitnél már megnézett hisztériát, ami Trump győzelme esetén várna reggel a tőzsdékre? Csak hogy tudja: ha élőben követi az eredményeket, akármi is történik, mindenképp lesz az éjszakának olyan pillanata, amikor jóval idegesebb lesz, mint ami valójában indokolt volna!
A demokratáknak nem tetszik a demokráciaA demokratáknak nem tetszik a demokrácia - Több városban is tüntetnek Trump ellen, amerikai zászlót is égettek (vilaglato.info)
Több amerikai nagyvárosban, többek között New Yorkban, Oaklandben és Portlandben spontán Trump-ellenes tüntetések kezdődtek. Az emberek azt ordibálják, hogy "Fuck Donald Trump". A dél-kaliforniai Oaklandben mintegy százfős csoport vonult az utcára. Donald Trumpot ábrázoló papírmasé-figurát égettek, és - az Oakland Tribune című helyi lap információi szerint - ablakokat törtek be, továbbá szeméttárolókat borogattak fel. Berkeley-ben és San Joséban, a Kalifornia Egyetem kampuszain is diákok adtak hangot az elnökválasztás eredménye miatti elégedetlenségüknek.
A NATO támadásra készül, nem védelemreA NATO támadásra készül, nem védelemre (munkaspart.hu)
A NATO többszázezer katonát állít készültségbe az orosz agresszió ellen. Sir Adam Thomson, Nagy Britannia távozó NATO-képviselője szerint 300 ezer katonát fognak a jelenlegi 108 nap helyett 60 nap alatt mozgósítani. (thetimes.co.uk) A NATO növeli a feszültséget Európában. Egyre közelebb telepit az orosz határhoz csapatokat, egyre több a gyakorlat. Háborút akarnak kiprovokálni Oroszországgal.
Ijesztő jóslat! Jövőre romba dönti Európát az Iszlám ÁllamIjesztő jóslat! Jövőre romba dönti Európát az Iszlám Állam (blikk.hu)
Szófia - Iszlám kalifátust és rommá döntött Európát jósolt már a jövő évre az újkori Nostradamusként tisztelt bulgáriai látnok, aki húsz évvel ezelőtti halála előtt még megjósolta az Iszlám Állam felemelkedését, és pusztító háborúját a nyugati világ ellen. Az iszlám térhódításának jóslata azonban igencsak érzékenyen érintheti az európaiakat, az elmúlt időszak döbbenetes mértékű bevándorlásának, és az egyre gyakoribb terrortámadások fényében.

666
Dávid a házából

Pozsonyi Ádám: Aktuálpolitikával ritkán foglalkozom, de ma felemelő érzés volt végigolvasni a bőröndpakolók sopánkodásait.

Kedvencem az egyik emberjogista woman warrior hisztije (Amerika választott - A jóisten irgalmazzon nekünk), melyben az alábbi gyöngyszemet találtam:
"döbbenten figyeli a világ, hogy egy több mint 300 milliós ország - ami nem utolsó sorban a világ egyik vezető nagyhatalma - tényleg egy rasszista, hazug, a nőket tárgyként kezelő, szexista" stb, stb., majd így folytatja: "a szabadságjogok hazájában nem lehet emberek millióit csatasorba állítani felelőtlen ígérgetésekkel országhatárra húzott falakról, vagy azzal, hogy be fogják tiltani az iszlám vallást."

Tehát felháborító, hogy egy nőket tulajdonként kezelő elnöke lesz az USA-nak, aki ráadásul bűnét azzal tetézi, hogy nem akarja beengedni a nőket tulajdonként kezelő idegen kultúrát.
Valaki vagy liberális, vagy rendelkezik logikával. A kettő egyszerre képtelenség...


Matolcsy szerint "nem szabad" válaszolnia a Patai lakására vonatkozó kérdésekre
2016. november. 08. MTI / hvg.hu

Matolcsy György most a Világgazdaságnak mondta el, hogy nem kíván arról beszélni, hogy tényleg lakott-e Patai Mihály UniCredit-elnök lakásában. Mint mondta, a jegybank elnökének szerinte nem is szabad válaszolnia egy ilyen újsághírre.

Matolcsy szerint

Ismét nem akart reagálni Matolcsy György jegybankelnök arra a korábbi sajtóértesülésre, hogy lakott-e Patai Mihály, az UniCredit Bank elnök-vezérigazgatójának lakásában. Matolcsyt most a Világgazdaság kérdezte meg az értesülésről, amelyet felfüggesztése előtt még a Népszabadság írt meg.

Matolcsy a kérdésre azt reagálta, hogy eltekint a kérdéstől, mert ez a magánélet része, az erre vonatkozó közérdekű adatot kiadtuk.

Arra felvetésre, hogy ha Patai Mihállyal üzleti kapcsolatban áll, akkor az összeférhetetlenségi kérdéseket vet fel, Matolcsy azt válaszolta, hogy szerinte nem is kell reagálnia egy ilyen hírre:

Feltétlenül nem szabad válaszolnia a jegybank elnökének egy olyan újsághírre, amely nagyon sok valótlan, hamis, blöffnek bizonyuló állítás után érkezik. Ugyanaz a blöffsorozat. Ön egy újságcikkre hivatkozva feltesz nekem egy magánéletemet érintő kérdést, amelyet az Országgyűlés plenáris ülésén megválaszoltam. Az átmenetileg használt ideiglenes lakcím nem számít közérdekű adatnak, a magánéleti változás pedig semmilyen módon nem befolyásolja a jegybank szakmai tevékenységét. Részemről ezt a kérdést lezártnak tekintem.

Korábban Matolcsy a parlamentben szintén "blöffsorozatnak" nevezte az értesüléseket, amelyeket egy "bulvárszabi" nevű lap írt, majd elmondta balatonakarattyai állandó lakcímét.

Az interjú további részében Matolcsy egyébként a monetáris politikáról beszélt, és azt mondta, 2018-19-ig fennmaradhat a jegybank laza monetáris politikája, az MNB ugyanis berendezkedett és beállt egy hosszú távon működőképes alapkamatszintre, amely még abban az esetben is tartható, ha az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (FED) új alapkamat-emelő ciklusba kezd, és erre esetleg válaszol az Európai Központi Bank (EKB) vagy a japán jegybank.

"Elmentünk az alapkamat-csökkentésben addig a mérföldkőig, ameddig ismerjük a világot" - mondta Matolcsy György, megjegyezve, hogy az egy százalék körüli, a 0,9 százalékos szint a legalacsonyabb, amelynél még tudható, hogyan működnek közgazdasági törvények. Az MNB elnöke az elmúlt évekhez képest kisebb hatású jegybanki beavatkozásokat, monetáris politikai stabilitást ígért a jövőben.

Arra a felvetésre, hogy egyes elemzők szerint a 310 eurós szintnél erősebb forintárfolyamot nem szeretne a jegybank a nyereségének védelmében, leszögezte: "nem is lehet sem eredmény-, sem árfolyamcélunk".

Matolcsy azt is mondta, hogy versenyképességi fordulatra és strukturális reformokra van szüksége az országnak. Kifejtette: a magyar gazdaság potenciális növekedése messze a történelmi trendvonal alatt van, azért, mert az elmúlt huszonöt évben két időszakban jelentősen megtört. "Először 1990 és '93 között, majd 2003 és 2007 között, ezeket a trendvonalakat helyreállítottuk 2010 után" - tette hozzá.

"A monetáris politikai ciklus második félidejében már nem tervezünk új hitelprogramokat, az MNB egy konzervatív gondolkodású jegybank, elsődleges célja a stabilitás. Most versenyképességi fordulatra van szükség, ami kifejezetten a kormányzati és az üzleti élet közös döntése, most nekik kell lépni" - emelte ki a jegybank elnöke. Mint mondta: a kormány pénzzel is tudja finanszírozni ezeket a szerkezeti reformokat.

"Az államháztartási hiány ugyan nem mehet 2,4 százalék fölé, de 2,4 százalékig mi azt javasoljuk, hogy ebben az évben és a következő évben is nyugodtan vigye fel a hiányt, és ott költsön, ahol versenyképesség-javulás lesz belőle" - vélekedett Matolcsy György.

Ígéretet tett arra, hogy a jegybanki alapítványok leépítik állampapír-állományukat Mario Draghi, az Európai Központi Bank elnökének kérésére, azonban érzékeltette, hogy nem értenek egyet az EKB elnökének kérésével.

Kapcsolódó:
Eljön az a lélektani pillanat, amikor fordul a kocka, vagy túlcsordul a karimáig töltött biliEljön az a lélektani pillanat, amikor fordul a kocka, vagy túlcsordul a karimáig töltött bili (kolozsvaros.com)
Vidám napok elé nézünk. Fényeseszű Kósa Lajostól kezdve az összes pártlapon és weboldalon keresztül a megélhetési politikusokig mindenki elvergődik az alaptákolmány sikertelen módosításán. Közben annyi jelentősége van ennek az egész bohóckodásnak - népszavazással együtt - mint egy forró járdára pottyant gombóc fagyinak. Úgyhogy beszéljünk másról. Például Matolcsy György nőcsábászról, akinek még mindig nem sikerült felmérnie azt, hogy rá fog faragni a pofátlanságra, a sunyiságra, az élősködésre és az indokolatlan nagyképűsködésre.
Kósa: A letelepedési kötvény jelentéktelen ügy az alaptörvény módosításához képestKósa: A letelepedési kötvény jelentéktelen ügy az alaptörvény módosításához képest (balrad.com)
A Fidesz-frakció szerint nem indokolt, hogy jobbikos javaslatra az alkotmánymódosítást megelőzően szavazzanak a letelepedési kötvény megszüntetéséről - mondta Kósa Lajos, a Fidesz képviselőcsoportjának vezetője a Házbizottság hétfői ülése után tartott sajtótájékoztatóján. A Jobbik kérésére rendkívüli ülést tartott a Házbizottság, mert az ellenzéki párt kezdeményezte, hogy a letelepedési kötvény megszüntetésével kapcsolatos törvényjavaslatukat az Országgyűlés házszabálytól való eltéréssel úgy tárgyalja, hogy a szavazást még kedden, az alaptörvényről szóló határozathozatal előtt tartsák meg.
Törvényt írnának, hogy ne lehessen megfúrni a felcsúti kisvasút továbbépítésétTörvényt írnának, hogy ne lehessen megfúrni a felcsúti kisvasút továbbépítését (balrad.com)
52 oldal a közlekedéssel összefüggő egyes törvények módosításáról - nem ez az a tipikus törvényjavaslat, ami nagy politikai viharokat szokott kavarni. Most azonban ez mégis megtörténhet: a 444.hu szúrta ki, hogy az indítványba több igencsak érdekes részletet is elrejtettek. Elsőként például a "a közforgalmú vasúti járművek biztonságos üzemeltetésével közvetlenül összefüggő műszaki adatok" 30 évre titkosíthatóak lesznek, elvileg a terrorveszélyek miatt. A MÁV vagy a BKV elég széles mérlegelési jogot kap arra, hogy eldöntse, milyen adatot hajlandó kiadni, bár nem egyedül döntenek majd.
Mészáros Lőrinc megveszi a bicskei gyermekotthon kastélyát Orbán Viktornak. A gyerek menjen amerre lát...Mészáros Lőrinc megveszi a bicskei gyermekotthon kastélyát Orbán Viktornak. A gyerek menjen amerre lát... (24per7.info)
Mészáros Lőrinc megveszi a bicskei gyermekotthon kastélyát Orbán Viktornak. A gyerek menjen amerre lát, kastélyszálló épül ott a gazdagoknak.Vajon milyen anya szülte ezen magukat embernek nevező senkiházikat, akik képesek arra vetemedni, kiszolgáltatott, sérült, hátrányos helyzetű gyermekeket a saját céljuk és hasznuk miatt akár az éjszaka közepén is az utcára rakjanak? Miért pont azt a kastélyt szemelte ki magának Orbán Viktor, ahol család nélküli gyermekek élnek, egy számukra állandóságot adó helyen, de neki éppen oda kell majd egy kastélyszállót építeni?
Mi köze van az Orbán családnak Pharaon kastélyvásárlásaihoz?Mi köze van az Orbán családnak Pharaon kastélyvásárlásaihoz? (hvg.hu)
Újabb részleteket derített ki a HVG az amerikai hatóságok által körözött szaúdi olajmilliárdos, Ghaith Paharon magyarországi tevékenységéről. Ghaith Pharaon szaúdi milliárdos miért védette le a francia Palais de Chasse nevet, azt ugyanis 2024-ig csak és kizárólag a Pharaon-Alfa Kft. használhatja a magyar szállodákra, illetve ezzel a márkanévvel csakis ez a cég reklámozhat vadászattal kapcsolatos szolgáltatásokat. Hogyan függhetnek össze Pharaon hazai kastélyvásárlásai a nemrég benyújtott turisztikai törvényjavaslattal, amely 30 milliárdos adójóváírást ígér a kastélyrekonstrukcióra vállalkozók számára.
Tiborcz István új céget vett, és megint állami pénzek közelébe kerültTiborcz István új céget vett, és megint állami pénzek közelébe került (444.hu)
Másfél évvel ezelőtt Tiborcz István, a miniszterelnök veje eladta közbeszerzéseket nyerő cégeit, és láthatóan törekedett arra, hogy a neve ne kerüljön összefüggésbe állami megbízásokkal. Most azonban tett egy apró lépést az ellenkező irányba, nemrég ugyanis bevásárolta magát egy állami tenderek sorát elnyerő cégcsoport, a WHB egyik vállalkozásába, a WHB Ingatlan Kft-be. Bár ez a cég a sokmilliárd forintos állami megbízásokon dolgozó WHB-csoport tagja, önállóan nem indult még közbeszerzéseken, és nincs kimutatható kapcsolata közpénzből finanszírozott beruházásokhoz.
Napi 9,5 milliót keres a Mészáros házaspárNapi 9,5 milliót keres a Mészáros házaspár (sztarklikk.hu)
Napi 9,5 millió forintot keresett tavaly a Mészáros-házaspár egyetlen cégével. A dolgozókra közben átlagosan havi 283 ezer forintot költöttek. A cég a második Orbán-kormány megalakulása óta egymás után nyeri az állami munkákat, az elmúlt két évben több, mint 50 milliárd forintnyi állami megbízást kaptak egyedül vagy konzorciumban. Mészáros Lőrinc korábban azt mondta, nem érzi magát oligarchának, ő csak egy egyszerű, dolgozó ember.
Nagyon elszámolták a nyugdíjat  <br>Nagyon elszámolták a nyugdíjat (24.hu)
A magasabb infláció miatt korrekcióra szorul a januári járadékemelés. Csütörtökön lejár a határidő, amíg véleményezni lehet az Emberi Erőforrások Minisztériumánál a jövő évi nyugdíjemelésről szóló kormány-előterjesztés tervezetet, amely szerint 0,9 százalékkal emelkednek a nyugdíjak és a különböző rokkantsági, fogyatékossági, rehabilitációs ellátások. A társadalombiztosítási nyugellátásról szóló kormányrendelet szerint a saját jogú nyugellátást és az özvegyi nyugdíjat januártól 87 115 forintig lehet együtt folyósítani, az eddigi 86 335 helyett.
Mattul Kecskemét csillaga?Mattul Kecskemét csillaga? (balrad.com)
Sztrájkbizottság alakult a kecskeméti Mercedes-gyárban. A Vasas Szakszervezet továbbra is 15%-os béremelést követel a Facebookon olvasható bejegyzésük szerint. "Nem tudjuk elfogadni, hogy két évre legyen bebetonozva a bérfejlesztés! Nem támogatjuk az erről szóló megállapodást, melyet a helyi Liga szakszervezet a Vasasok háta mögött aláírt a vállalattal. Kitartunk a tagok és a kollektíva igényei mellett! Igyekszünk folyamatosan hírt adni a tárgyalások menetéről" - írja a Facebookon a Vasas Szakszervezeti Szövetség.


Etikai vizsgálat indult Morvaival szemben, amiért tiltakozott az ellen, hogy a Hunnia-per ügyésze előre megkapta az ítéletet
2016. november 8. Kuruc.info

Etikai eljárás indult Morvai Krisztinával szemben az ELTE jogi karán - tudta meg az ATV híroldala. Egy bejelentés szerint a Jobbik EP-képviselője "az intézményhez méltatlanul viselkedett Budaházy György és társai tárgyalásán".

Etikai vizsgálat indult Morvaival szemben, amiért tiltakozott az ellen, hogy a Hunnia-per ügyésze előre megkapta az ítéletet  <br>

Az ELTE etikai kódexe szerint bármely egyetemi polgár tehet bejelentést egy másik egyetemi polgár ellen, ha alapos okkal feltételezhető, hogy a "kollega" megsértette vállalt kötelességeit. Ilyen lehet például: az emberi méltóság tisztelete, egyenlő bánásmód, hátrányos megkülönböztetés tilalma, az ELTE tekintélyének, jóhírének csorbítása stb.

A lap értesülése szerint Morvai Krisztina ellen a Büntetőjogi Tanszék oktatójaként indítottak etikai vizsgálatot, méghozzá konkrétan a Hunnia-per ítélethirdetésén tanúsított viselkedése miatt. Az augusztus végén lezajlott tárgyaláson a lap szerint "a Fővárosi Törvényszék bírája sikertelenül próbálta rendre utasítani a tárgyalótermet megtöltő, hangosan bekiabáló, őt és a magyar igazságszolgáltatás rendszerét gyalázó, Budaházy György nevét skandáló sokadalmat. Az egyik hangadó kétségkívül Morvai Krisztina volt, aki látszólag többszörösen megsértette a tárgyalótermi etikettet." Miután az ügyész az ítélet súlyosbításáért fellebbezett, elénekelték a magyar és a székely himnuszt, majd Morvai nem volt hajlandó elhagyni a helyiséget, mondván: uniós képviselőként mentelmi jog védi a rendőri intézkedéssel szemben.

Etikai vizsgálat indult Morvaival szemben, amiért tiltakozott az ellen, hogy a Hunnia-per ügyésze előre megkapta az ítéletet

Még nem döntöttek

A lap megkeresésére Lévay Miklós, az egyetem Etikai Bizottságának elnöke a következőt válaszolta: "A Morvai Krisztinával kapcsolatos etikai eljárásról kizárólag karunk dékánja, dr. Menyhárd Attila adhat felvilágosítást". A Dékáni Titkárság pedig ezt írta: "Bármely konkrét ügyben etikai vétség megállapítása esetén, amennyiben ennek törvényi feltételei fennállnak, a döntést és annak indoklását az intézmény a honlapján hozza nyilvánosságra".

A konkrét ügyre vonatkozó tényeket nélkülöző tájékoztató ugyanakkor felhívja figyelmet az etikai vétség lehetséges szankcióira, amely három megoldást enged a jogalkalmazónak. Amennyiben tehát Morvait elmarasztalja az Etikai Bizottság, első körben az egyetem honlapján nyilvánosságra hozhatják az etikai vétség elkövetésének tényét. Ha azonban a kifogásolt viselkedés súlyossága oly mértékű, "az Egyetem kezdeményezheti vezetői megbízatás visszavonását, a vétséggel összefüggő vagy általában valamennyi testületi tagságtól való megfosztását, illetve a tagságból meghatározott időtartamra történő kizárását".

A képviselő büszke rá

Morvai Krisztina a lap kérdésére megerősítette, hogy etikai eljárás alatt áll a fentiek miatt. Mint mondta, védekezését írásban közölte, mivel nem hajlandó semmiféle bizottság előtt vádlottként megjelenni, és eleve bizarrnak és nevetségesnek tartja, hogy egyetemi kollégák egymást vonják felelősségre olyan dolgokért, amelyek nem érintik közvetlenül az egyetem működését.

A képviselő úgy véli, sok más oktató folytat hozzá hasonlón színes közéleti tevékenységet, amiket "ha megbolygatunk, erősen fennáll a szubjektív megközelítés veszélye".

Emlékei szerint csak akkor avatkozott be a Hunnia-per tárgyalásának menetébe, amikor bűncselekményt, konkrétan hivatali visszaélést észlelt, mivel az ügyész nem jegyzetelt az ítélethirdetéskor, viszont azonnal egy 17 vádlottra kiterjedő fellebbezést olvasott fel a laptopjáról. Tehát előre megkapta az ítéletet - állapította meg Morvai, aki hivatalos személyként köteles volt ezt jelezni a bíróságnak, és nyomban értesíteni a rendőrséget is, hogy még időben le tudják foglalni az ügyész laptopját, és átkutathassák az eljáró bíró irodáját. Nem tették.

A Jogtudományi kar docense meg van róla győződve, hogy nemhogy nem sértette meg az Etikai Kódexet, hanem éppenséggel jó példával járt elől diákjai és a kollégái előtt is. Nem lévén vezető, elmarasztalása esetén nincs honnan kizárni, nincs mitől eltiltani - sorolja -, amit viszont megtehetnek vele, azt kifejezetten kéri is, jelesül hogy az intézmény honlapján hozzák nyilvánosságra a vele kapcsolatos döntést és annak körülményeit.

Kapcsolódó:
13 év fegyházat kapott Budaházy a hazaárulók elleni állítólagos fellépése miatt, feltételesen sem szabadulhat  <br>13 év fegyházat kapott Budaházy a hazaárulók elleni állítólagos fellépése miatt, feltételesen sem szabadulhat (kuruc.info)
Tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélte első fokon Budaházy Györgyöt a Fővárosi Törvényszék, feltételesen sem szabadulhat. A büntetés idejébe beleszámítják az előzetesben és házi őrizetben töltött éveket is. Az ítélet szerint Budaházy "bűnszervezetben, társtettesként követte el terrorcselekményét", testi sértés és kényszerítés is a rovására írható. A másodrendű vádlott 12 év fegyházbüntetést kapott, és a legtöbben is tíz év körüli büntetést kaptak. Valamennyiük esetében kizárta a bíró a feltételes szabadlábra bocsátás lehetőségét is.
Budaházy szabad, de a felirat maradBudaházy szabad, de a felirat marad (delmagyar.hu)
Makó - ,,Szabadságot Budaházynak!" Ezt festette fel valaki két makói ház falára hat évvel ezelőtt. A feliratok máig megvannak: a biztosító nem fizetett, a tulajdonosoknak pedig nincs pénzük eltüntetni. Budaházy azóta kiszabadult. Csak a házak teljes külső felújításakor fog eltűnni a Budaházy György szabadon bocsátását követelő felirat Makón, a Szegedi utca 1-3. és a Széchenyi tér 2. alatti épület faláról. 2010 februárjában festette fel valaki a követelést a fröccsentett kőporvakolatra.
Megint bevitték Budaházy Györgyöt  <br>Megint bevitték Budaházy Györgyöt (index.hu)
Csütörtök este előzetes letartóztatásba helyezték Budaházy Györgyöt. Az első fokon 13 évre ítélt férfit a Nagy Ignác utcai bv-intézetbe szállították. Budaházy ügyvédje, Szikinger István szerint érthetetlen a bíróság döntése. Este fél hat körül előzetes letartóztatásba helyezték Budaházy Györgyöt - tudta meg a Magyar Nemzet Online az első fokon 13 éves börtönbüntetésre ítélt férfi hozzátartozójától.
Megint bevitték Budaházy GyörgyötHúsz évet kért Budaházyékra az ügyész (24.hu)
Majdnem húszéves fegyházbüntetést indítványozott az első és másodrendű vádlottnak, tíz-tizenöt év körülit még tucatnyi társuknak az ügyész a terrorcselekmények vádjával folyó büntetőperben a Fővárosi Törvényszéken hétfőn. A vádbeszéd szerint a Budaházy György által létrehozott Magyarok Nyilai elnevezésű terrorszervezet 2007 és 2009 között erőszakos eszközökkel próbálta megváltoztatni a kormánypártok politikáját.
Vona: én pontosan azt tettem, amit az én szavazóim elvárnakVona: "én pontosan azt tettem, amit az én szavazóim elvárnak" (kuruc.info)
A Jobbik szavazói az ország valódi biztonságát várják el, ezért álltam ki ennek a kérdésnek a teljes körű rendezése mellett, a Fidesznek azonban ez úgy tűnik, nem annyira fontos - mondta a HírTV-ben a Jobbik elnöke, aki gyászbetűs napnak nevezte tegnapot, amiért "az országot vezető kormánypárt bebizonyította, hogy neki ez a több milliárdos biznisz fontosabb, mint Magyarország megvédése".


A tömeggyilkos Avram Iancu lesz a román nép hőse
2016. november 8. Agerpres - itthon.ma

Elfogadta 168 szavazattal és 10 tartózkodással hétfőn a képviselőház azt a törvénytervezetet, melynek értelmében Avram Iancu az ún. "Román Nemzet Hőse" titulust kapja.

A tömeggyilkos Avram Iancu lesz a román nép hőse

Az alsóház ezzel elutasította az államfő kérését, amelyben a jogszabálytervezet újratárgyalását kérte. Az elfogadott törvény értelmében "az erdélyi románok legnagyobb hőse emlékének tiszteletére" Avram Iancut a "Román Nemzet Hősének nyilvánítják".

Klaus Iohannis elnök sem a jóérzés vagy igazságérzet miatt utasította el a törvény aláírását. Az államfő arra hivatkozva küldte vissza újratárgyalásra a jogszabályt, hogy egy Avram Iancu nagyságához mérhető személyiség iránti tiszteletet nem lehet "beváltani" sem jogi, sem politikai értelemben. Azzal érvelt továbbá, hogy az Alkotmány kizárólag Románia elnökét jogosítja fel arra, hogy tiszteletbeli titulusokat adományozzon. Ezeket a titulusokat a kormányfő által ellenjegyzett rendeletek szentesítik, nem pedig a parlament által hozott törvények.

A képviselőház döntő fórum volt ebben a kérdésben.



Jellemző a területrabló románokra, ki lett kinevezve nemzeti hősnek, íme: Az első mészárlásra 1848. október 14-én került sor, Kisenyeden. Ezt a települést a magyarok annyira biztonságosnak gondolták, hogy még a szomszédos településekről is ide jöttek védelmet keresni. A románok ostromolni kezdték a falut, de a magyarok több napig kitartottak. Végül aztán letették a fegyvert, mire a románok 140 embert - férfit, nőt, gyermeket - lemészároltak.
Pár nappal később Székelykocsárdot pusztította el egy felkelő csapat, itt összesen 60 magyart végeztek ki, állítólag olyan kegyetlenséggel, hogy a falu három lakosa, aki elbújt a románok elől, látva a borzalmakat felakasztotta magát.
Szintén októberben a Bél település melletti Boklyán 30 magyart gyilkoltak le.
Gerendkeresztúron 200 magyart gyilkoltak meg.
Balázsfalván és környékén 400 magyart mészároltak le.
Szintén legyilkolták Mikeszásza teljes magyar lakosságát.
Zalatna bányavárost felgyújtották, a menekülő lakosságot Ompolygyepű határában lemészárolták. 700 magyar esett itt áldozatul.
Október 23-án Boroskrakkó és a környező települések magyarjait végezték ki. A lemészároltak száma 200 volt.
Október 28-ról 29-re virradó éjszaka Borosbenedek 400 magyar lakosát végezték ki.
Október 29-én Magyarigen 200 magyar lakosát ölték meg. Borosbocsárdon megközelítőleg 40 magyart végeztek ki.
Algyógyon 85 magyart gyilkoltak meg.
Marosújvárra a környékről 90 magyar nemest fogdostak össze, akiket Balázsfalvára akartak hurcolni. Azonban alighogy elindultak Marosújvárról, a csoportot egy román pap megimádkoztatta, majd mindannyiukat legyilkolták, holttesteiket a Marosba dobva.
A székely lakosságú Felvincet a személyesen Avram Iancu által vezetett sereg dúlta fel, itt 30 magyart öltek meg, az elmenekült lakosságból további 170 halt éhen vagy fagyott meg a téli hidegben.
A leginkább elhíresült pusztítás 1849. január 8-ról 9-re virradó éjjel történt. Ezen az éjjelen Axente Sever és Prodan Simion ortodox pópák vezetésével felkelők rohanták meg a Nagyenyedet, megközelítőleg 1000 embert mészároltak le, a híres kollégiumot pedig elpusztították.
1849. május 8-án a román felkelők felégették Verespatakot, a magyar lakosságot pedig lemészárolták.
Május 9-én, egy rövid ostromot követően Abrudbányán mészároltak le megközelítőleg 1000 magyart.
Ugyanezen a napon Bucsesden további 200 magyart öltek meg.
Május 17-én az Abrudbányára visszatérő lakosok közül meggyilkoltak legkevesebb 182 embert.
(Facebook)

Kapcsolódó:
  <br>Hagyjuk a Nyugatot, irány Kelet? Történelmi oknyomozás eredettudatról és politikárólHagyjuk a Nyugatot, irány Kelet? Történelmi oknyomozás eredettudatról és politikáról (valasz.hu)
Sem az István, a királyt, sem a Fidesz keleti nyitás programját nem lehet értelmezni a turanizmus eszmei alapjai nélkül - állítja Ablonczy Balázs. A történész először a csütörtöki Heti Válaszban beszél részletesen új, a magyar "néplelket", származást, huntudatot és Kelet-vonzalmat érintő kutatásáról. Miért mozgat meg évről évre sokezres közönséget a Kurultáj, a "magyar törzsi gyűlés"? Mi van a sumér-magyar rokonságot hirdető őstörténeti elméletek hátterében? Ki hirdetett rokonságegyesítő programot "Dévénytől Tokióig"?