Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2018. július 25., szerda

23.124 - ​Nemzeti Hírhaló: Az első félévi hiány az egész évre tervezett hiánycél 104 százaléka > ​ 2018. július 25. 8:59


Feladó:
​​
Nemzeti 
Hírhaló 
Dátum:
​​
2018. július 25. 8:59

Tárgy: [Lapszemle] Az első félévi hiány az egész évre tervezett hiánycél 104 százaléka - 
Európa valódi sírásói: akiknek a kontinens hanyatlását és a kereszténység halálát köszönhetjük -
Keanu Reevs elképesztő beszédéről beszél az egész világ!
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>



2018 július 25.
Jelen: 99Húszmillió! Locations of visitors to this page Teljes hírlevél kérés Hírlevelek Üzenet Feliratkozás
Mióta EU-tagok vagyunk

Az első félévi hiány az egész évre tervezett hiánycél 104 százaléka
2018. júius 23. 444.hu


Az államháztartás központi alrendszere az idei első hat hónapban 1420,5 milliárd forint hiánnyal zárt - közölte a Pénzügyminisztérium.

Ezen belül a központi költségvetés hiánya 1476,3 milliárd forint volt, az elkülönített állami pénzalapok 15,3 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai pedig 40,5 milliárd forintos többletet értek el. Idén júniusban a központi alrendszer 233,0 milliárd forintos hiánnyal zárt, ami a harmada a 2017. júniusi hiánynak.
Az első félévi hiánnyal az egész évre tervezett 1360,6 milliárd forintos hiánycél 104,4 százaléka teljesült.
Az EU-s projektek kifizetései június végére elérték az 1118,4 milliárd forintot, amivel szemben idén az első 6 hónapban kb. 162 milliárd forint EU-s bevétel érkezett a költségvetésbe, tehát az uniós támogatások megelőlegezése továbbra is kiemelt szerepet játszik.
A központi alrendszer első hat havi kiadásai 10 484,8 milliárd forintra rúgtak, amelyek 1115,0 milliárd forinttal, 11,9 százalékkal magasabbak voltak, mint az elmúlt év azonos időszakában.
A végleges adatok megegyeznek az előzetes számokkal. (MTI)

Kapcsolódó:
Varga egyértelművé tette: el kell búcsúzni az erős forinttólVarga egyértelművé tette: el kell búcsúzni az erős forinttól (444.hu)
A forint árfolyam ingadozása miatt nem kell átírni a költségvetést, hiszen az lényegileg egyenlegsemleges hatással jár, mondta Varga Mihály a Világgazdaságnak adott interjújában. "Ahol többet költünk kiadási oldalon, azzal szemben - pont az infláció, a fogyasztói árak emelkedése miatt - a bevételi oldalon a fogyasztási adó típusú bevételek is növekedni fognak," tette hozzá. Kijelentette: "természetesen azzal is tisztában kell lenni, hogy az a nyugodt időszak, amely 305-315 forint között tartotta a forint árfolyamát, véget ért: kamatemelési ciklust kezdett a Fed, az EKB visszavonja a mennyiségi lazítás elemeit."
A kormány ügyvédje kérlelte a Helsinki Bizottságot, hogy egyelőre ne kelljen bocsánatot kérniük a hazugságokértA kormány ügyvédje kérlelte a Helsinki Bizottságot, hogy egyelőre ne kelljen bocsánatot kérniük a hazugságokért (444.hu)
A Magyar Helsinki Bizottság még májusban jogerősen pert nyert Rogán Antal minisztériumával szemben. A bíróság kimondta, hogy a Nemzeti Konzultációban terjesztett állítások a Helsinki Bizottságról hazugságok voltak. Ezt megerősítette a másodfokú bíróság ítélete is, és kimondták, hogy a kétmillió forintos sérelemdíj mellett Miniszterelnöki Kabinetirodának nemcsak az MTI-n keresztül kell bocsánatot kérnie a szervezettől, hanem 30 napig a kormany.hu nyitóoldalának is ezzel kell majd kezdődnie, mivel a 8 millió polgárhoz eljuttatott hazugsággal ez az arányos elégtétel.
Matolcsy: Nincs tartozása a kormánynak a magánnyugdíjpénztári tagok feléMatolcsy: Nincs tartozása a kormánynak a magánnyugdíjpénztári tagok felé (24.hu)
A Nemzetgazdasági Minisztérium után a jegybank is megerősítette: semmire nem számíthatnak már a volt magánnyugdíjpénztári tagok az államtól. A Magyar Nemzeti Banknak az államháztartás pénzügyi vagyonáról szóló jelentése a mai napig feltünteti ezt a kötelezettséget. A legutóbbi adatok alapján az idén szeptember 30. állapot szerint az államháztartásnak 2826,1 milliárd forint kötelezettsége van, amely a nyugdíjpénztári átlépések miatti tartozásokból ered. Matolcsy írásbeli válasza egy uniós szabályra hivatkozik, amely szerint a pénztári tagok kilépése és a társadalombiztosítási rendszerbe való teljes körű visszakerülése nem befolyásolhatja az államháztartás egyenlegét, ezért a kilépés során az államháztartás részére átadott eszközöket előlegként kell elszámolni.
Megnéztük az ezerfős falut, ahol félmilliárdért épül focicsarnokMegnéztük az ezerfős falut, ahol félmilliárdért épül focicsarnok (magyarhang.org)
Valami nem stimmel: a félmilliárdos focicsarnokáról elhíresült Szászberek futballszentélyében néhány kisfiú rúgja csak a bőrt. Beléptetőkapuk nincsenek, sem mészporos oldalvonal, sem edző bácsi, aki elmagyarázná, mi az, hogy szögletek negyedköre. Június 3-a, a helyi csapat, a Szászberek SE ma játssza a Tiszajenő KSE-vel a mindent eldöntő mérkőzést: ha nyernek vagy döntetlent játszanak, akkor megye kettőből feljutnak a megyei első osztályba. De persze csak akkor, ha a gólarány a másik találkozókon jól adja ki magát. Szóval nagy a tét.
A VÁLASZTÁS ÓTA MINDEN MUNKANAPON 1,2 MILLIÁRDNYI ÁLLAMI MEGBÍZÁST KAPOTT A MÉSZÁROS CSALÁDA választás óta minden munkanapon 1,2 milliárdnyi állami megbízást kapott a Mészáros család (alfahir.hu)
Mészáros Lőrinc és családja vállalkozásai csak a választás hónapjában torpantak meg, azóta eltelt 106 nap és cégeik 92,2 milliárd forint értékben nyertek el közbeszerzéseket egyéniben vagy más vállalkozásokkal közösen - írta meg a 24.hu. A portál kiszámolta, hogy a 74 munkanapot alapul véve, Mészárosék átlagosan minden munkanapon behúztak egy több mint 1,2 milliárd forintos állami megbízást. A birodalom eredményeinek összegzéséhez nem csak Mészáros Lőrinc cégeinek eredményeit nézte meg a 24.hu, mivel számottevő sikereket ért el a három Mészáros-gyerek - Beatrix, Ágnes és Lőrinc - közös cége, a Fejér B.Á.L. Zrt., illetve a már említett Homlok Zsolt (Mészáros veje) vasútipari vállalkozása is.
Fedél nélkül bűn az életFedél nélkül bűn az élet (magyarhang.org)
Az Országgyűlés kőbe véste, hogy 2018. október 15-étől tilos lesz életvitelszerűen közterületeinken tartózkodni. Tehát nem a hajléktalanságot szüntette meg alaptörvényünkben rögzítve, csak a büntetőjog eszközeivel szankcionálhatóvá tette, hogy a hajléktalanok kiterített kartondobozaikon ne alhassanak az aluljárókban, kapualjakban. Egyébiránt eddig is szabálysértésnek minősült a közterületeink lakóhelyként való használata. Pénzbírsággal sújthatták az önkormányzatok a notórius utcán élőket. De egy idő után nem éltek ezzel a lehetőséggel, tavaly öszszesen egyszer büntettek pénzbírságra hajléktalant, idén eddig egyszer sem. Október 15-étől megbüntetik a hajléktalanokat, ha felszólításra sem hagyják el az "életvitelszerű tartózkodásnak helyszínét".
Falusors: az utolsó fillért is elveszikFalusors: az utolsó fillért is elveszik (nepszava.hu)
Túlélésért küzdő kistelepülések számlájára tett az állam inkasszót egy olyan bürokratikus előírás megszegése miatt, amit mára indokolatlansága miatt töröltek is. - Elég üres lehet az államkassza, ha most, a legnagyobb nyári szünet idején inkasszózni kezdik a települések bankszámláját - így reagált Köteles László, Komlóska polgármestere, miután a Magyar Államkincstár (MÁK) hétfőn arról értesítette őket: leemelik folyószámlájukról a 2,5 millió forintos "falubusz-bírságot" és annak kamatait. A zempléni falucska nincs egyedül: kétszázhat másik kistelepülésre sújtott le az állami pöröly, miután 2015-ben és 2016-ban nem, vagy késve jelentették be az újonnan beszerzett falubuszuk rendszámát.
Kilakoltatások: sírva vonszolták ki a lakásából az utcára a magyar családot - köszönjétek meg a kapzsi és lelketlen bankoknak!Kilakoltatások: sírva vonszolták ki a lakásából az utcára a magyar családot - köszönjétek meg a kapzsi és lelketlen bankoknak! (titokterminal.com)
A bankrezsim megindította a háborút a magyar családok ellen... hogy van gyomruk ezt megcsinálni olyanokkal, akik világéletükben tisztességesen dolgoztak, tettek ezért az országért? Kérjük felelős magyarként te is juttasd el ezt minél több emberhez, hogy mindenkihez eljusson a valóság! Az a magyar valóság, ami bemutatja, hogy hogyan semmisít meg magyar családokat a pénzhatalmi nagytőkés "osztály", mely a bankok mögött áll. Egy olyan rezsim teszi ki az embereket az utcára, mely mindig is a magyar adófizetők pénzéből és hiteleiből élt. Akik valójában soha nem teremtettek értéket, csak hamis fantompénzt, különféle banki trükkökön, manipulációkon keresztül.
A kórházakat nem kell, de az NB II.-es focipályákat kötelező lesz fűteni!A kórházakat nem kell, de az NB II.-es focipályákat kötelező lesz fűteni! (olkt.hu)
Az Orbán Viktor miniszterelnök páholytársaként is ismert Végh Gábor, a Pharos 95 Kft. tulajdonosa jól járhat az Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) tavaly döntésével, miszerint az NB II-es kluboknál is kötelező lesz a fűthető pálya a 2020-2021-es bajnoki évadtól. A cikk szerint már most vannak arra utaló jelek, hogy önmagában megkérdőjelezhető luxuselőírással néhányan nagyot kaszálhatnak. Mint írják: az egyik NB II-es klub, a fővárosi Budafoki Munkás Testedző Egyesület eredetileg csak rendbe akarta hozatni a nagypályáját, és két új, műfüves kispálya építését tervezte, aminek költségét 72 millió forintra becsülték. Ehhez képest a már a pályafűtést is tartalmazó végső ár 192 millió forint lett.
Orbán türelmesen meghallgatta a HVG kérdéseit, majd közölte, hogy decemberben válaszol rájukOrbán türelmesen meghallgatta a HVG kérdéseit, majd közölte, hogy decemberben válaszol rájuk (fuggetlenhirek.info)
Véget vetett az utolsó, úgy, ahogy még működő lehetőségnek Orbán Viktor, hogy újságírók kérdezhessenek tőle bármit is. Bár interjút több mint tizenkét éve nem ad kormánykritikus orgánumnak és a sajtótájékoztatóin is többnyire csak a baráti média képviselőit szólítja fel, a parlament folyosóján néhány évig, egy-egy rohanás alatt még ímmel-ámmal szóba állt néhány valódi újságíróval is. A hvg.hu szerint azonban úgy tűnik, ennek az utolsó, ötven másodperces műfajnak is vége, a parlament pénteki ülésnapján a folyosón nyugodt léptekkel haladó Orbán Viktor már csak azt hajtogatta a felé tartó újságíróknak: - A kollektív zaklatás csúnya dolog. A decemberi válasza borítékolhatóan ez lesz: "boldog Korácsonyt"


Európa valódi sírásói: akiknek a kontinens hanyatlását és a kereszténység halálát köszönhetjük

Sokat tettek azért, hogy a történelemkönyvekben az ő nevük mellett majd az európaiság genocídiuma szerepeljen...
Letagadhatatlanná vált: az Európai Unió legnagyobb problémája a migránsválság.
Évekkel ezelőtt még midnnekit megbélyegeztek, aki fel mert az ellen szóllani, hogy talán nem kéne mindnekit beengedni Európába, mert vannak, akik nem tudnak, vagy nem is akarnak itegrálódni, és cska terhet fognak jelenteni a szociális ellátórendszereknek.
Amikor Magyraország aztán úgy döntött, hogy kerítést épít, és zárja a határait, akkor Merkel, Juncker és Guy Verhofstadt úgy meghurcolta hazánkat, amire még uniós országok történetében nem volt példa.
Merkel saját önös érdekeit nézte, amikor meghirdette a Wilkommenskulturt, azaz nyitott kapukat hirdetett a Keletről érkező hordáknak.
Ellenőrizetlenül áradtak be az emberek, és az emberekkel együtt rengeteg terrorista sejt is.
Egyáltalán nem túlzás állítani, hogy így egy személyben Angela Merkelnek óriási felelőssége van abban, hogy rengeteg terrortámadást hajtottak végre 2015 után.
Juncker ugyanígy, akárcsak Verhofstadt, akit sokan csak a brüsszeli fogtündérként hívnak...
Ez a három jómadár elérte azt, hogy a keresztény értékek mára üldözött értékekké váljanak. A multivállalatok sem szívlelik, és a nagy szociális és vallási egyenjogúság jegyében például a Lild képes volt arra, hogy keresztény jelképekről satírozza le a keresztet egyes termékein, csak azért, hogy ne bántsa a betelepült muszlimok szemét.
Szerencsére az ő idejük is leáldozóban van. Merkel lassan de biztosan menetel a bukás felé, Juncker pedig már hónapokkal ezelőtt korrupciós botrányba keveredett, amiből aligha fogja tudni kimosdatni magát.
Guy Verhofstadt háza táján is előbb vagy utóbb, de melegedni fog az a bizonyos pite...
Végül Európa sírásóiként fognak bevonulni a történelembe. Többen vannak, akik hozzájuk hasonlóan nagy részüket vették ki a kontinens elpusztításában, de Merkelnél és Junckernél talán senki sem tett többet azért, hogy az iszlám gyökeret verjen itt...
Ez pedig súlyos hiba.
Olyan hiba, amiért majd a jövő generációi fognak megfizetni, és amiért Merkel és társai neve valóságos szitokszó lesz a jövő nemzedékének világában.
Hé, fiúk lányok! Ti három jómadár! Reméljük jól megszedtétek magatokat a menekültválságon, és kiélveztétek szabadságotok minden percét, és azt, hogy rengeteg ártatlan európai vére szárad a kezeteken.

VI. Pál pápa: "A Vatikán szigorúan őrzött iratainak nyilvánosságra hozatala megrendítené a magyarság valós őstörténetét, történeti küldetését nem ismerő európai és egyetemes közvéleményt és átrendezésre kényszerítené a történelem oktatását. Az iratok titkosságának feloldása ma még nem lenne megalapozott cselekedet, mert az emberiség nem érett az ismeretanyag lojális megismerésére. Napjainkban még feszültségeket keltene az iratok közzététele. De el fog jönni, majd azaz idő, amikor őszinte tisztelet és csodálat fogja övezni a magyarságot."

Glatz Ferenc az idióta, MTA volt elnöke: "Ezek a primitív hordák, akiknél a gyermek és nőgyilkosság régi tradíció... görbe lábú gyilkosok, primitív hordák, nyelvük nem lévén csak makognak, s a sokkal műveltebb szláv törzsek szavait lopták el..."

Turi Béla: Glatz Ferenc német-germán-vandál népcsoport leszármazottja, akik a hunok elől menekülve, a mai lengyel és, Németország benne Hollandia Dánia stb, Francia- és Spanyolország, Portugália területét feldúlta, kirabolta, legyilkolta felégette. Át kelt a Gibraltári szoroson Észak-Afrikába, ott folytatta. Felégette Karthágót, feldúlta Rómát, és német-római császárként, birodalomként be írta magát a történelembe.
Miért féltek a hunoktól? Mert a hun törzsszövetség az elnyomott népek sokaságából szövetséggé szerveződött, és az elnyomóikat üldözte. Ma is, a hunok leszármazottjai a Magyarok azért vannak a kipusztítandó listájukon, mert félnek az igazságtól és bűneik miatt az elszámolásól Lassan el jön az ideje a végső pusztulásuknak, ami ők maguk idéztek elő maguknak s szövetségeseiknek
rubicon.hu

Kapcsolódó:
Juncker: Tiszteletet követelek!Juncker: Tiszteletet követelek! (mandiner.hu)
Tiszteletet kért az újságíróktól szerdán Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, miután azok azt kérdezték tőle, hogy a múlt heti NATO-csúcson részeg volt-e, mikor az állam- és kormányfők társaságában bicegett és puszilgatta őket. Az erről szóló videó vírusszerűen futott végig az interneten - mi is beszámoltunk róla -, Juncker szóvivője azonban ízléstelennek minősítette az elnök részegségét illető vádakat, mondván, hogy Junckert ülőideg-zsába (isiász) gyötri. Most a Bizottság elnöke ismét visszautasította állítólagos részegségét, és újfent az isiászra hivatkozott: "Vannak egészségügyi problémáim, de ezek csak rám tartoznak" - mondta Juncker a sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy "le volt nyűgözve", mennyien érdeklődnek egészségi állapota iránt.
Németország befogad nyolc embert a Szíriából kimentett terroristák(fehérsisakosok) közülNémetország befogad nyolc embert a Szíriából kimentett terroristák(fehérsisakosok) közül (magyartudat.com)
A Szíriából kimentett terroristáknak menedékkérelmet sem kell beadniuk, automatikusan menedéket kapnak Németországban. A bajor konzervatív politikus a Bild című német tömeglapnak úgy fogalmazott: humanitárius kötelességének érzi, hogy védelmet biztosítson ezeknek az embereknek. A Fehér Sisakosok nevű csoport az Al-Kaida propaganda gépezete. A szervezet tagjai készítették el a megrendezett vegyi fegyveres támadások áldozatairól készült filmeket, segédkeztek a terrorszervezet kivégzéseiben, és fegyveres harcokban is részt vettek.
A vandálok évezredes rejtélyeiA vandálok évezredes rejtélyei (ng.hu)
A vandálokról rendeztek konferenciát az osztrák fővárosban. Ez volt az első nemzetközi tanácskozás a rejtélyes népről, ám az esemény nemcsak a vandálokkal, hanem más, régészetileg nehezen nyomon követhető népekkel, például a magyarokkal foglalkozó kutatóknak is számos tanulsággal szolgálhat. (...) Más források szerint a Baltikumból erednek. A vándorlás kiváltó oka valószínűleg a hunok feltűnése lehetett, amely a kelet-európai térségben jóval előbb volt érzékelhető, mint a Római Birodalom határain, ahol Attila népe csak évtizedekkel később jelent meg. A vandál királyság 455 körül érte el hatalmának csúcspontját: ekkor Rómát is kirabolták. A rablás nyomán nevezik majd a középkori krónikások "vandalizmusnak" a fosztogatást, rombolást, s így válik fogalommá az Észak-Afrikából betörő népcsoport neve.
Védegylet: Glatz egy kommunistaVédegylet: Glatz egy kommunista (origo.hu)
A Sólyom László köztársasági elnökségéért kampányt indító Védegylet meghökkent azon, hogy a kormánypártok legesélyesebb jelöltje a Történettudományi Intézet volt MSZMP-s párttitkára. Glatz Ferencet kommunista karrierpolitikusnak tartják, míg az általuk ajánlott Sólyom a rendszerváltás jogalkotásakor szerzett komoly érdemeket. A Védegylet tagjai abban bíznak, hogy a parlamenti képviselőknek lesz bátorságuk akár pártjuk hivatalos álláspontjával szemben is szavazni az elnökválasztáskor.
Glatz Ferenc, a hazug kommunista történész kapta a legújabb Sánta Kutya-díjat  <br>Forrás: https://kuruc.info/r/6/98679Glatz Ferenc, a hazug kommunista történész kapta a legújabb Sánta Kutya-díjat (kuruc.info)
Glatz Ferenc történésznek, akadémikusnak, a Magyar-Szerb Akadémiai Vegyesbizottság társelnökének ítélte oda az idei harmadik Sánta Kutya-díjat a Magyar Cenzúra Napjának Ünnepélyét Szervező Bizottság - közölte Czakó Gábor, a civilek alkotta testület szóvivője pénteken az MTI-vel. A Sánta Kutya-díjat 1996 óta azok kapják, akik a bizottság szerint félrevezetik az országot. A díjat minden péntek 13-án ítélik oda. Glatz Ferenc a közlés szerint azért kapott díjat, mert "a szerb félre bízta az 1944-45-ös, több tízezer áldozattal járó magyarirtás kivizsgálását".
Julianus-kód: ismeretlen titkok nyomában a magyar kutatókJulianus-kód: ismeretlen titkok nyomában a magyar kutatók (mno.hu)
Nekünk, magyaroknak miért lehet fontos a vatikáni archívum? - "egyáltalában Magyarország történetét az olaszországi, és első sorban a vatikáni levéltárak ismerete nélkül megírni nem lehet". Köztudomású, hogy alig akad olyan helytörténeti munka, ami ne azzal kezdődne, hogy "a település első említése a pápai tizedszedők jegyzékeiben, a XIV. századból való", e jegyzékeket az ASV-ből tették közzé elődeink az 1880-as években. Szintén a középkorból a pápai bulla- és bréveregiszterek kötetrengetegei, vagy a Szentszékhez benyújtott akár anyagi, akár lelki, erkölcsi, fegyelmi netán büntetőügyekben benyújtott kérvények (szupplikációk) több tízezer kötetében számos olyan, jórészt még feltárásra váró, többkötetnyi adatot, információt találatunk Magyarországra nézve, amelyek az itthoni forráspusztulás miatt egyszerűen elérhetetlenek.
Az olasz belügyminiszter szerint jogos lenne Székelyföld Magyarországhoz csatolása!?Az olasz belügyminiszter szerint jogos lenne Székelyföld Magyarországhoz csatolása!? (hungaryexpres.com)
Matteo Salvini szerint jogosan csatolta el Ukrajnától Oroszország a Krím félszigetet mert a népszavazáson a krímiek több, mint 90 százaléka az Oroszországi Föderációhoz tartozásra szavazott. Ez alapján ha Székelyföld lakossága szavazhatna, hogy hova akar tartozni és Magyarországot választanák akkor Székelyföld jogosan térne vissza Magyarországhoz. "Volt egy referendum, és az emberek 90 százaléka a Krímnek az Oroszországi Föderáció kötelékébe való visszatérésére szavazott" - jelentette ki Salvini az újságírónak a 2014-es álreferendum törvénytelenségére vonatkozó megjegyzésére reagálva.
Miért népszerűsíti Ferenc pápát a liberális média?Miért népszerűsíti Ferenc pápát a liberális média? (magyarkurir.hu)
Ferenc pápa csorbítatlanul hirdeti az Egyház évezredes tanítását. Sohasem mondott újat vagy mást, mint elődei. A világi média mégis korszakváltónak állítja be. Hogyan teszi ezt, és főleg miért? Hogyan? Finom csúsztatásokkal: kiragadással, elhallgatással, bebeszéléssel. A brazíliai ifjúsági világtalálkozó utáni repülőgépes interjúban, melyben Ferenc pápa röviden állást foglalt a homoszexualitás kérdésében is, semmi újat vagy mást nem mondott ahhoz képest, mint amit elődei tanítottak. Világosan különbséget tett nemi irányultság és homoszexuális viselkedés között, megbánásról és gyónásról beszélt, és megismételte az Egyház tanítását, hogy a homoszexuálisokat nem szabad kirekeszteni nemi irányultságuk miatt. Mindebben nincs semmi forradalmi.
ORBÁN VIKTORT DICSÉRI A LIBERÁLIS SAJTÓOrbán Viktort is dicséri a liberális sajtó (bocskairadio.org)
Még a liberális sajtóban is Orbán Viktort dicsérték a Merkellel való találkozóját követően. A francia Liberationpéldául azzal kezdte beszámolóját, hogy a német kancellár migrációs politikája mekkora fordulatot vett 2015-höz képest, mint írják: Angela Merkel szavai és tettei nincsenek összhangban, mást mond, mint amit tesz. A Politico "kellemetlen találkozóként" jellemezte a csütörtöki megbeszélést, a cikk alatt megjelent kommentek alapján pedig egyértelműen látszik, hogy Merkelben csalódtak a lap olvasói, akik közül néhányan arra emlékeztetik Bayer Lilit - aki rendszeresen publikál a Politico-ban Orbán-ellenes cikkeket -, hogy elfelejtett a most megjelent írásában párhuzamot vonni az 1930-as évek és a német kormány által javasolt új bevándorló internáló táborok között, ahogyan azt Magyarországon éppen csak néhány évvel ezelőtt tette.
Nagy Imre újabb újratemetéseNagy Imre újabb újratemetése (magyarhang.org)
Aláírásgyűjtést kezd a Demokratikus Koalíció Nagy Imre szobrának áthelyezése(?), elbontása (?), megsemmisítése(?), beolvasztása(?) elleni tiltakozásul. Ha jártomban-keltemben belebotlanék egy ilyen gyűjtőívbe, habozás nélkül aláírnám, de akkor sem esek kétségbe, ha elmulasztom a tiltakozás eme demokratikus módját. Ugyanis a DK aggodalma pillanatnyilag csak egy kósza feltételezésen alapul, hivatalos dokumentumok nem támasztják alá. A cudar sejtelem akként fészkelte be magát a jeles gyurcsányisták lelkébe és elméjébe, hogy azt olvasták Such György, az Országgyűlés Hivatala főigazgatójának egy feljegyzésében, miszerint sor kerülhet a Vértanúk tere gyalogos prioritású átalakítására.
JEHOVÁJUK ÜZENT A ZSIDÓKNAK, ITT A VÉGÜKJEHOVÁJUK ÜZENT A ZSIDÓKNAK, ITT A VÉGÜK (facebook.com)
Alig két nappal Orbán imája után kiesett egy hatalmas kő a Siratófalból Alig két nappal az után, hogy Orbán Viktor és neje a Siratófalnál imádkozott, ma hajnalban kifordult a több mint két évezred óta álló falból egy hatalmas méretű, úgynevezett herodeánusi faragott kő, s az imádkozóknak fenntartott térségen landolt. A nagyméretű kő egy ott imádkozó nő közvetlen közelében ért földet. Az asszony úgy megijedt, hogy pánikszerűen, futva menekült el a helyszínről. A szikladarab csupán néhány órával a zsidók Áv hónap 9-i gyásznapján szokásos, a Siratófal előtti térségen nagyobb tömeg által megejtett imádság után zuhant le a magasból - írja a Jediot Áháronot című izraeli újság.
Benjamin Netanyahu miniszterelnök ma reggel (kedd, 17 július 2012) a jeruzsálemi irodájában találkozott a magyar elnökkel, Ader JanossalBenjamin Netanyahu miniszterelnök a jeruzs álemi ir odájában találkozott a magyar elnökkel, Áder Jánossal (mfa.gov.il)
A két férfi megvitatta a kétoldalú kapcsolatokat, az iráni nukleáris fegyverek fejlesztéséről, a közel-keleti nyugtalanságról, a palesztinokról folytatott tárgyalásokról, és az antszemitizmusról. Netanyahu miniszterelnök úr azt mondta: "Izrael és a zsidó világ is aggodalomra ad lehetőséget a magyarországi anti újjáéledést miatt. Egy ilyen veszélyes jelenséget ki kell gyökerestül tépni, mielőtt elterjed." A magyar elnök Áder hangsúlyozta, hogy határozottan ellenzi az anti bármilyen manifesztációját.
Sok találkozás követi még a mostanitBenjamin Netanjahu: "Sok találkozás követi még a mostanit" (atv.hu)
Július 17. és 20. között vendégeskedik Magyarországon Izrael Állam miniszterelnöke, amelyre harminc éve nem volt példa. Benjamin Netanjahu hétfőn Orbán Viktorral és Áder Jánossal találkozott, majd pedig feleségével kilátogatott a Bozsik Stadionba. Kedden már a V4-kel folytatott találkozó áll a központban, amelynek főbb témái az innováció, az EU-Izrael kapcsolata valamint a biztonság. A következő V4-találkozót Izraelben tartják majd. Este már a Dohány utcai zsinagógában tartottak beszédet.
Libanoni légtérből támadta Szíriát az izraeli légierő (videó)Libanoni légtérből támadta Szíriát az izraeli légierő (videó) (orientalista.hu)
A cionista légierő 4 rakétát lőtt ki a libanoni légtérből a Szíriai Védelmi Kutató és Fejlesztő Intézet egyik létesítményére Misziafban. A Szíriai Légvédelem három ellenséges rakétát elfogott, miközben az egyik épületet talált el a létesítményben. A izraeliek alacsony magasságban hatoltak be a libanoni légtérbe, kilőtték a rakétáikat, amelyek láthatók voltak Észak-Libanon felett, valamint ahogy a szíriai elhárító rakéták elfogják őket. Károkozás csak az anyagi javakat érintette.

Keanu Reevs elképesztő beszédéről beszél az egész világ!
2017. 11. 02. tudatosanelok.com

Ha eddig nem szerette a világsztárt, most már imádni fogja!

Keanu Reeves ismét kapott egy filmes díjat...s amikor kiment, hogy átvegye, mindenki arra számított, hogy könnyekig hatódva elkezdi megköszönni...hatalmasat tévedtek! Eddig is nagyon szimpatikus volt a Hollywoodi sztár, nincsenek sztáros allűrjei, visszafogottan él és mindenki csak elismerően mesél róla milyen alázatok a kollégáihoz legyen az egy Oscar díjas világsztár vagy egy világosító. Na de nézzük a szöveget!

"Köszönöm ezt a szép díjat, de tudják...én nem akarok egy olyan társadalom tagja lenni, ahol a férjek prostituáltként öltöztetik a feleségeiket, kiemelve mindazt, amit szerintük egy nőn értékelni, szeretni kell...
Ahol nincs semmilyen hitele a becsület, a méltóság szavaknak, és már nem hiszel senkinek, aki úgy kezd egy mondatot, hogy "ígérem...", ahol a nők már nem akarnak gyereket szülni, a férfiak meg családot alapítani...
Ahol a balekok sikeresnek és menőnek gondolják magukat, miközben apjuk autóját vezetik, és ahol az apák azzal alázzák a gyerekeiket, hogy soha semmi és senki nem lesz belőlük az életben...
Ahol az olyan emberek beszélnek istenhitről, akiknek kezükben ital van, és halvány gőzünk sincs arról, hogy mit jelent igazából a vallás. És ahol a szerénység nagy hátrány...
Ahol mindjárt kihalófélben van a szerelem, mert felzabál mindent az undorító pornó, de eközben mindenki a tökéletes partnerre vágyik...
Ahol az emberek minden pénzüket a kocsijukra költik, azzal igyekezve leplezni, hogy valójában milyen szegények...
Ahol a fiúk szüleik pénzét költik éjszakai bárokban, és ahol a lányok ezért szeretnek beléjük...
Ahol már nincs különbség nő és férfi között, és ezt a választás szabadságának nevezik...és aki ez ellen fel mer szólalni, azt egyszerűen lehülyézik...ahogy engem szoktak.
Én a saját utamat járom, de kár hogy nem találok megértésre azon emberek részéről, akitől a leginkább elvárnám...
Köszönöm, ennyit szerettem volna!"
 

Kapcsolódó:
Leáldozóban Andy Vajna szerencsecsillaga?Leáldozóban Andy Vajna szerencsecsillaga? (24.hu)
Orbán Viktor elégedetlen médiabirodalma működésével. A HVG azt írja, Orbán Viktor elégedetlen Andy Vajnával. A holnapi szám előzetese szerint ennek az az oka, hogy a TV2 nem tudta felvenni a versenyt az RTL Klubbal, és a lap informátorai azt mondják, nem "talicskázzák, de egyenesen teherautókkal hordják ki" a pénzt a csatornától. Ezzel függhet össze az a terv, hogy a TV2 csatornái Mészáros Lőrinchez kerülhetnének. Vajnának állítólag azt is felróják, hogy politikailag nem annyira elkötelezett, mint az elvárható lenne egy kormánybiztostól. Egy interjúban maga mondta el, hogy a Bors azért nem állt bele annyira a sorosozásba, hogy ne veszítse el baloldali olvasóit.
Kinyírták a független magyar médiát támogató 200 milliós amerikai pályázatotKinyírták a független magyar médiát támogató 200 milliós amerikai pályázatot (index.hu)
Semmi sem került le a napirendről, a benyújtott pályázatok alapos vizsgálatát követően azonban az amerikai külügyminisztérium úgy döntött, más megközelítést alkalmaz - szombaton a budapesti amerikai nagykövetség sajtóattaséja, Richard Damstra a Nyomtass te is! hetilapnak nyilatkozva először beszélt hivatalosan arról, amiről informálisan már hetek, hónapok óta hallani. Az "Objektív média támogatása Magyarországon" (Supporting Objective Media in Hungary) címmel kiírt 700 ezer dolláros, kb. 190 millió forintos amerikai külügyminisztériumi pályázat eredményét már rég ki kellett volna hirdetni. Gulyás Gergely, akkor még Fidesz-frakcióvezetőként úgy nyilatkozott, hogy az amerikai külügy médiapályázata "egy újabb beavatkozási kísérlet a magyar politikába".