Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2018. augusztus 6., hétfő

23.111 - ​Nemzeti Hírháló: Orbán médiabirodalma: Az Ön pénzéből... > ​2018 augusztus 06.


Feladó: Nemzeti Hírhaló
Dátum: 2018. augusztus 6. 7:23
Tárgy: [Lapszemle] Ezért vállalata Orbán Viktor miniszterelnök az EBRD-vel kötött egyetértési megállapodást - A Föld bolygó titkos története 2000 és 2018 között - Megnyílt a világ első hun múzeuma, nem nálunk!
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>



2018 augusztus 06.
Jelen: 99Húszmillió! Locations of visitors to this page Teljes hírlevél kérés Hírlevelek Üzenet Feliratkozás

Varga István: Ezért vállalata Orbán Viktor miniszterelnök az EBRD-vel kötött egyetértési megállapodást

Megállapodtak, hogy nem raknak több terhet a bankokra, ill fokozatosa leveszik azt - és a lakosságon hagyják ezt az irányított elszegényítést. Az EBRD időről-időre jön és ellenőrzi, jól viselkedtünk-e? Miért? Erre több spekulatív válasz lehetséges. Az egyik az, hogy innen kihajtsák az embereket, mint olcsó munkaerőt a centrum országokba és a felszabaduló lakótérbe érkezzenek a betelepülők.

Majd az ezredforduló után, 2001-től szabad a pénzváltás, ekkor a FIDESZ készült fel előzetes szabályokkal a hamarosan érkező devizahitelezésre.
Az időtájt a lakásépítéshez jó állami támogatás járult a nagy forintkamat fenntartására, azaz a bankok a költségvetést fejték.
Azonban az európai csatlakozás után csak időlegesen volt megengedett az állami támogatás, így a kamattámogatást ki kellett vezetni, de a banki érdek volt a nagy kamatláb fenntartása.
Nem, a kölcsönzés miatt volt olyan óriási a kamatláb, hanem az átváltott devizával spekulációs okból, tehát így lehetett fejni az országot, és fékezni a fejlődését.
Ebben a környezetben vezették be a svájci frank kölcsönzést, az összes csatlakozó országban, de nálunk erős politikai támogatással, beleértve a hamis tájékoztatást, azaz az emberek becsapását.
Kérem, vegye figyelembe, hogy a mi monetáris rendszerünk csak egy rész a BIS által csendben irányított nagy egésznek.
Mi a forintot a '90-es években elinfláltuk, kiszorítottuk, idegen pénz jött helyébe - természetesen forintra váltva - azzal, hogy az MNB nem hitelezett, a betelepült idegen bankok eszköze pedig idegen eszköz volt.
Az un. devizahitelezés a monetáris rendszer része volt, a BIS pontosan tudta, mi történik itt. Miből látható ez?

Abból, hogy nincs egyetlen dollár alapú kölcsön sem. Ez nem véletlen, hiszen a világ pénzforgalmának 70%-a dollárban zajlik. Mégis, az 1,2 millió szerződés között még véletlenül sincs dollár alapú.
Miért? Mert az USA-ban a subprime kölcsönzéssel a dollár várható gyengülésére készültek fel, a bankok bajba kerülésére.
A cél az volt, hogy az USA és az európai államok megsegítsék őket, azaz az államok eladósodjanak és a bankrendszer befolyása növekedjen. Ugyanis az államok nem a bankok részvényeit vették át mentés címén, hanem a bankkal szemben vállaltak magukra kötelezettséget. Itt Európába 5086 milliárd euró ilyen kötelezettség vállalás történt, ez több mint az unió összes jelzáloghitele, minden egyes uniós polgárra 3 millió forint új adósságot tettek, de ezt az adósságot nem vonják össze a költségvetések adósságaival, külön kezelik nagy csöndben, az emberek nem is tudják, hogy a GDP 60%-os eladósodási határát akár többszörösen meghaladó adósságaik vannak az államaiknak.

Mi nem az államot, hanem a lakosságot adósítottuk el a devizahitelezés programjával. A 2007-2008-as válság érkezése már 2005-ben jól látható volt, számos szakcikk foglalkozott vele, mégis a menekülő devizában generáltuk az adósságot.
Ez épp olyan, mint amikor Fekete János az államot adósította el a felértékelődő pénzekben és a tartalékainkat a leértékelődőben tartotta - hogy minél gyorsabban elérjük a hitelezők rosszallását, akik kérik a nemzeti vagyont az adósság fejében.

A Bankszövetség előző főtitkára kotyogta el valahol - írásban, hogy 2008. szeptember 15-e előtt tilos volt a válság szó használata a pénzügyben. Utána pedig épp ellenkezően, az SZDSZ még a sajtóértekezlete hátfalát is a válság szóval tapétázta ki.
Szóval, ne gondoljuk, hogy itt a banki nyerészkedés volt a fő hajtóerő. Egy központilag irányított elszegényítésnek vagyunk alanyai.
Ezért vállalata Orbán VIktor miniszterelnök az EBRD-vel kötött egyetértési megállapodásban, hogy nem raknak több terhet a bankokra, ill fokozatosa leveszik azt - és a lakosságon hagyják ezt az irányított elszegényítést.
Az EBRD időről-időre jön és ellenőrzi, jól viselkedtünk-e?
Miért? Erre több spekulatív válasz lehetséges. Az egyik az, hogy innen kihajtsák az embereket, mint olcsó munkaerőt a centrum országokba és a felszabaduló lakótérbe érkezzenek a betelepülők.
Lehet más válasz is, de ez már nem pénzügyi tényekkel igazolható, ez mások megfontolását kívánja.

Kapcsolódó:
Fidesz és a forint árfolyama, avagy a devizahiteleseket így segítikFidesz és a forint árfolyama, avagy a devizahiteleseket így segítik
Még, hogy nem szól bele a politikus az árfolyamokba?! Március második felében 4%-ot gyengült a forint. Nézzük, milyen hírek voltak abban az időben (az egyszerűség kedvéért a Hírkereső oldalán kerestem rá a nagy kormánypárt, és a fizetőeszközünk nevére). "A Fidesz elnöke egyelőre nem tűzne ki euróbevezetési céldátumot, de a forint árfolyamának ingadozását komoly veszélyforrásnak tartja." (ecoline; még egyszer: "komoly veszélynek tartja" (III. 8.: CHFHUF= 180) A bóvli hírek kategóriájába sorolhatjuk utólag az egyik akkori index cikket, mely feltételezte: "A nagy győzelem átmeneti erősödést hozhat, egyébként a mostani szinten van jól az árfolyam. Költségvetési szigorral és reformokkal viszont pár év múlva megalapozottan erősödhet a forint... akár 250-ig is (!!)"
A Bankszövetség reagált Rétvári Bence vádjairaA Bankszövetség reagált Rétvári Bence vádjaira
A Magyar Bankszövetség főtitkára visszautasít minden alaptalan kritikát a magáncsődről és annak eredményéről. Kovács Levente szerint a szövetség és a magyar bankszektor minden tagja teljes mértékben elkötelezett a családi csődvédelem intézménye mellett, de szükségesnek tartják a szabályok finomítását. Rétvári Bence, a KDNP alelnöke a Magyar Idők augusztus 5-ei, pénteki számában azt mondta, hogy a bankok nem segítik az adósokat, kevés információt adnak a csődvédelemről érdeklődő ügyfeleknek, ez pedig gátolja annak terjedését.
Orbán nagyon rugalmasan viszonyul a tényekhezOrbán "nagyon rugalmasan viszonyul a tényekhez"
A Bankszövetség egykori elnöke szerint "ez ciki". Orbán Viktor az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) konferenciáján - az MTI szerint - azt mondta: az elmúlt hat évben kormánya egy olyan gazdaságpolitikai mixet kezdett alkalmazni, amely a növekedést, a költségvetési fegyelmet, a foglalkoztatottság növelését és az adósságcsökkentést egyidejűleg akarta végrehajtani. A tankönyvek szerint ez nem lehetséges, de a gyakorlat bizonyítja, hogy ez igenis sikerülhet egyszerre - tette hozzá a miniszterelnök. Felcsuti Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta: valamit valóban csinált a kormány, de nem tett semmi lehetetlent. Egy viszonylag radikális válságkezelési programot hajtott végre.
Már régen elévült tartozásokat, próbálnak behajtani több százezer magyartól a behajtók, végrehajtók!Már régen elévült tartozásokat, próbálnak behajtani több százezer magyartól a behajtók, végrehajtók!
Rengeteg behajtó és faktoring cég működik, amely arra települt rá, hogy a több éves, néha évtizedes tartozásokat hajt be. Magát a tartozást egy perben lehet végérvényesen tisztázni, hogy jogszerűen követelik-e tőlünk, vagy sem. De már ezt megelőzően is van egy eszköz a kezünkben, amivel tudunk védekezni a követelésekkel szemben. Nem csodafegyver, de nagyon jól jöhet, ha tudjuk használni az elévülést. Az elévülés gyakorlatilag az az időtartam, amelyen belül jogszerűen lehet érvényesíteni a követelést. Ha ez az időtartam eltelt és az nem szakították meg valamely cselekménnyel, akkor mentesülhetünk a megfizetése alól.
ÉRVÉNYTELENEK A SZERZŐDÉSEK, VISSZA A TÚLFIZETETT KAMATOKAT ÉS AZ ÁRFOLYAM KÜLÖNBÖZETET!Érvénytelenek a szerződések, vissza a túlfizetett kamatokat és az árfolyam különbözetet!
Milyen következményekkel jár az, ha a bank nem tájékoztatta megfelelően a fogyasztókat a szerződésekben rejlő kockázatokról? A válasz egyszerű, és logikus: a fogyasztók nem megfelelő tájékoztatása (eseténként megtévesztése/tévedésbe ejtése) miatt a fogyasztóvédelmi alapjogok értelmében a pénzintézet visszafizeti a túlfizetett kamatokat és természetesen az árfolyamkülönbözetet is. A jogállamban így működnek a dolgok. Most az Üzlet című gazdasági magazin számolt be arról, hogy érvénytelenek a Svájci frankban kötöt szerződések - a horvátoknál. Ennek következtében 120 EZER ADÓS KAPHATJA VISSZA A TÚLFIZETETT KAMATOKAT ÉS AZ ÁRFOLYAM KÜLÖNBÖZETET. Semmissé nyilvánította a svájci frank alapú jelzáloghitelt a horvát legfelsőbb kereskedelmi bíróság arra hivatkozva, hogy a bankok 2004 és 2008 között nem tájékoztatták ügyfeleiket az ilyen devizahitelek magas kockázatáról.
Orbán médiabirodalma:

Az Ön pénzéből...

MTV 1,
MTV 2,
MTV 3,
MTV 4,
MTV 5,
MTV 6,
Duna Tv,
Duna World Tv.
Kossuth Rádió,
Petőfi Rádió,
Echo Tv,
Hír TV,
Class FM Rádió,
Balaton Part FM Rádió,
Demokrata (politikai hetilap),
Magyar Hírlap (napilap),
Mandiner,
Ripost (bulvár napilap),
ripost.hu,
faktor.hu,
Lokál,
888.hu,
Magyar Idők,
hirado.hu,
Nézőpont Intézet,
Figyelő,
Heti Válasz,
Origo,
Pesti Srácok,
Hajdú-Bihari Napló,
Észak Magyarország,
Dél-Magyarország,
Kelet Magyarország
Népszabadság,
nol.hu
Rádió 1,
Bors,
Kisalföld,
ATV,
Sláger FM Rádió,
Nógrád Megyei Hírlap,
FourFourTwo Magazin,
TV 2 csoport:
1. TV2,
2. Izaura TV,
3. Mozi+,
4. Super TV2,
5. Prime,
6. FEM3
7. Zenebutik TV,
8. Humor+,
9. Spíler TV,
10. Kiwi TV,
11. Chili TV,

Mediaworks Hungary Zrt.:
1. Világgazdaság,
2. Manager Magazin,
3. vg.hu,
4. Új Dunántúli Napló,
5. Heves Megyei Hírlap,
6. 24 Óra,
7. Somogyi Hírlap,
8. Új Néplap,
9. Tolnai Népújság,
10. Békés Megyei Hírlap,
11. Petőfi Népe,
12. Grátisz,
13. Vasárnap Reggel,
14. Tv műsor.hu regionális mellékletek,
15. Bama.hu,
16. Beol.hu,
17. Heol.hu,
18. Baon.hu,
19. Kemma.hu,
20. Szoljon.hu,
21. Teol.hu,
22. Sonline.hu,
23. Nemzeti Sport,
24. Képes Sport,
25. Képes Sport fans,
26. Nemzeti Sport Magazin,
27. Sport and Life,
28. Autó-Motor,
29. Autómotor.hu,
30. Nemzeti Sport Online,
31. Fanny,
32. Fanny Konyha,
33. Tina Konyha,
34. Lakáskultúra,
35. Ínyenc,
36. Test & Lélek,
37. Hot!
38. Édes Élet,
39. Hot! Extra,
40. Astronet.hu,
41. Lakáskultúra Online,
42. Mindmegette.hu,
43. BRAVO,
44. TVműsor.hu,
45. Jegyed.hu,
46. Mainap.hu,
47. Lapcentrum.hu,
48. Világgazdaság Konferenciák,
49. Világgazdaság Pénzügyi Évkönyv,
50. Világgazdaság Ingatlan Évkönyv,
51. VG Megtakarítási Iránytű,
52. Magyar Gazdasági Csúcstalálkozó és 101 legbefolyásosabb üzleti döntéshozó

Pannon Lapok Társasága:
1. Népsport,
2. Dunaújvárosi Hírlap (napilap),
3. Fejér Megyei Hírlap (napilap),
4. Napló (napilap),
5. Vas Népe (napilap),
6. Zalai Hírlap (napilap),
7. Vasárnapi Fejér Megyei Hírlap (vasárnapi kiadvány),
8. Vasárnapi Napló (vasárnapi kiadvány),
9. Vasárnapi Vas Népe (vasárnapi kiadvány),
10. Vasárnapi Zalai Hírlap (vasárnapi kiadvány),
11. RTV Tipp műsorújság,
12. dunadigital.hu (digitális kiadvány),
13. fejerdigital.hu (digitális kiadvány),
14. naplodigital.hu (digitális kiadvány),
15. vasdigital.hu (digitális kiadvány),
16. zaladigital.hu (digitális kiadvány),
17. www.zaol.hu (web hírportál),
18. www.vaol.hu (web hírportál),
19. www.veol.hu (web hírportál),
20. www.feol.hu (web hírportál),
21. www.duol.hu (web hírportál),
22. www.mcsatorna.hu (web portál),
23. likebalaton.hu,
24. randizol.hu,
25. szallasbomba.hu,
26. Prémium Veszprém Magazin (kereskedelmi kiadvány),
27. Prémium Fejér Magazin (kereskedelmi kiadvány),
28. Prémium Vas Magazin (kereskedelmi kiadvány),
29. Prémium Zala Magazin (kereskedelmi kiadvány),
30. Vitorlás Magazin,
31. Top 100 Magazin Fejér Megye,
32. Top 100 Magazin Veszprém Megye,
33. Top 100 Magazin Vas Megye,
34. Top 100 Magazin Zala Megye,
35. Desszertek könyve,
36. Desszertek könyve 2,
37. Hagyományos ételek könyve,
38. Könnyű nyári ételek könyve,
39. Hal- és vadételek könyve,
40. Ünnepi ételek könyve,
41. Villámgyors ételek könyve,
42. Mentes ételek könyve,
43. Befőzések könyve,
44. Csokoládés finomságok könyve,
45. Karácsonyi ételek könyve,
46. Gyümölcsös finomságok könyve,
47. Disznótoros ételek könyve,
48. Vendégváró ételek könyve,
49. Tájételek könyve,
50. Kelt tészták könyve,
51. Gyermekételek könyve,
52. Szabadtűzi ételek könyve,
53. Egytálételek könyve,
54. Családi ételek könyve,
55. Fogyókúrás ételek könyve,
56. Mindmegette,
57. Kis Kobold Magazin,
58. Rejtvény Magazin,
59. A Mikulás könyve,
60. Mesék könyve

Maraton Lapcsoport:
1. Veszprémi 7 Nap,
2. Veszprémi 7 Nap Plusz,
3. Veszprémi 7 Nap Magazin,
4. Várpalotai Hírek,
5. Zalaegerszegi 7 Nap,
6. Hévízi Forrás,
7. Nagykanizsai Maraton,
8. Litéri Hírmondó,
9. Pápai Hírlap,
10. Csúcskézi,
11. Nkm,
12. Somogy Megyei Maraton,
13. Somogy Megyei Maraton Plusz,
14. VeszpCar,
15. Érdi Újság,
16. Autó Magazin,
17. Fitt Veszprém,
18. Otthon,
19. Vidékjáró magazin


A Föld bolygó titkos története 2000 és 2018 között
2018. augusztus 4. ujvilagtudat.blog

Miközben felkészülünk az utolsó őszi támadásra, amely végül megdönti a kazári maffia összeesküvés hatalmát, ez jó idő arra, hogy megnézzük a nagyobb képet, hogy megértsük, miért folyik titkos háború a Föld bolygóért ezekben az években.

A legmegfelelőbb hely a 2000-es amerikai választás, amely az amerikai demokrácia elleni államcsíny volt, és elindította a Negyedik Birodalmat George Bush führer vezetésével. Ez a választás két nyugati titkos kormányfrakció között zajlott: az 1. frakció - a nácik, akik meg akarták ölni az emberiség 90% -át a "környezet megóvása" érdekében; és a 2. frakció - a globális felmelegedés frakciója, amely azt mondta, hogy ezt a "globális felmelegedés" segítségével érhetik le ürügyként felhasználva, hogy kivethessék a szén-dioxid adót és létrehozhassák a világkormányt.

A nácik csalással, gyilkosságokkal és halálos fenyegetésekkel nyertek, hogy terrorizálják az Egyesült Államokat, hogy átadják a hatalmat. Ezt követték az emberiség 90%-ának meggyilkolására tett valódi kísérletek. Ifjabb George Bush náci rezsimje elkezdett biológiai fegyvereket terjeszteni, mint például a SARS, a fegyverként használt madárinfluenza, az Ebola stb., hogy kiirtsák az emberiség nagy részét. Ezzel egy időben 33 országban teremtettek éhezési válságot, mivel a gazdálkodóknak pénzt fizettek, hogy "bioüzemanyagot" termeljenek élelmiszer helyett. Többször is megpróbáltak nukleáris világháborút kirobbantani Iránnal, Szíriával, Észak-Koreával és más országokkal. Fontos, hogy emlékezzünk erre és nem ismételhető meg elég gyakran, de ezek az emberek megpróbálták megölni önt és családját, és még mindig próbálják ezt megtenni.

Itt léptek be az ázsiai titkos társaságok. Megtudták, hogy a nácik tervei szerint az emberiség 90%-át megölik, sikeresen lehallgatva titkos találkozóikat, nevezetesen a Bohém Erdőben tartott összejöveteleket. 2003-ban a SARS elterjesztése - egy kizárólag az ázsiaiak számára tervezett biofegyver - volt az igazi hívás, ami sokakat fegyverbe szólított.
Ez vezetett a heroin- és az amfetamin-kereskedelemmel foglalkozó kelet-ázsiai alvilági csoportok és a kokainnal és marihuánával üzletelő náci szövetségeseik közötti szakadáshoz. A nácik azonban ezt a szünetet kihasználva 2001 és 2002 között áthelyezték heroin műveleteiket Kelet-Ázsiából Afganisztánba.

A nácik - amint azt a "Projekt egy új amerikai évszázadért" című jelentésükben leírják, megpróbálták megerősíteni a világon betöltött irányító szerepüket Irak és Közép-Ázsia olajmezőinek elfoglalásával. A olaj elvágását használták fenyegetésként, hogy megtartsák Ázsia irányítását.
Az ázsiaiak azzal a fenyegetéssel reagáltak, hogy meggyilkolják a nyugati titkos kormány vezetését. Különösen azokat a személyeket célozták meg, akik a következő három csoport tagjai voltak: a Bilderbergerek (európai összeesküvők), a Külkapcsolatok Tanácsa (amerikai összeesküvők) és a Trilaterális Bizottság (japán hazaárulók és mestereik).
Az ázsiaiak egyben nyugati szövetségeseket kerestek a nácik ellen. Megjegyezték, hogy egy nyugati frakció kétségbeesetten küzdött azért, hogy a nácik népirtó terveit feltárják és megakadályozzák. Ez látható például egy 1997-es "The Simpsons" epizódban, amelyben egy "Kíváncsi George és az Ebola vírus" című könyv látható. "Kíváncsi George" természetesen idősebb George Bushra utal.

Aztán ott volt a BBC riportere, aki éppen a World Trade Center 7-es épületével a háttérben állt és azt mondta, hogy összeomlott.
Az ázsiaiak megalapították a nyugati szövetségesek egy csoportját, akik a Fehér Sárkány Társaság (FST) néven ismertek. Ebbe a csoportba tartoznak a Pentagon, a CIA, az orosz FSZB, a brit királyi család, a szabadkőművesség, a Vatikán P2 páholyának stb. vezető tagjai.
Ez a csoport megpróbálta 2008-ban csődbe vinni az Egyesült Államokat a megtervezett Lehman-sokk segítségével, hogy csődbe juttassák az amerikai mély államot, a kazár maffiát az USA-ban. Az amerikaiak akkor elmondták, hogy már nem vásárolhatnak árukat a világ többi részéről hitelbe. Ezért csökkent le az amerikai kereskedelmi deficit a 2008-as 696 milliárd dollárról a 2009-es 381 milliárd dollárra a Lehman-sokk után.

Az USA mély államának csődbe juttatására tett kísérlet is sikerült volna, kivéve azt a tényt, hogy az USA kényszerítette a közel-keleti ügyfeleit, hogy csökkentsék az Egyesült Államoknak eladott olaj árát, és a kínaiakat megtévesztették, hogy finanszírozzák Barack Obama kommunista ügynököt és rezsimjét. Csak később jöttek rá, hogy ő is csak egy Bush / Clinton / Rockefeller rabszolga.
Szintén ez idő tájt egy sor esemény során, amelyeket soha nem hoztak nyilvánosságra, kézzel írt leveleket küldtek a Fehér Sárkány Társaságnak a Kínai Politikai Hivatalból, a Vatikánból és a brit monarchiából, melyekben segítséget kértek a népirtás megfékezésére. Ennek eredményeképpen Maledict pápa (16. Benedek) és a holland királynő, a spanyol király, a belga király, stb. el lett távolítva. Ez volt a nyugati kormányok tisztogatásának kezdete, ami azóta is tart.
A változás másik látható jele az volt, hogy az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Olaszország, Svájc stb. úgy döntött, hogy csatlakoznak a kínai vezetésű Ázsiai Infrastrukturális Befektetési Bankhoz (AIIB). E levelek eredményeképpen az európaiak által dominált 300-ak Bizottsága engedélyezte a kínai "Egy öv egy út" infrastrukturális tervéhez több mint 5 billió dollár folyósítását.

A másik látható eredmény a 2015. decemberi Párizsi Megállapodás, melyet 195 nemzetállam írt alá. A globális felmelegedés frakció azt feltételezte, hogy ez jelentette számukra a teljes győzelmet.
Ezen a ponton azonban a gnosztikus illuminátusok és a Rothschild család tagjai szokatlan szövetségre léptek, hogy biztosítsák Donald Trump megválasztását az Egyesült Államok elnökeként. Így 2016. november 8-án John Kerry amerikai külügyminisztert megidézték egy Antarktiszon található bázisra, és arról tájékoztatták, hogy Hillary Clinton (Rockefeller) nem lesz az Egyesült Államok elnöke. Szintén a választás éjszakáján a Denveri Nemzetközi Repülőtér alatt a hatalmas földalatti bázison összetűzés tört ki a különleges erők között, amely lehetővé tette Trump amerikai katonai támogatói számára, hogy kivegyék Hillary kezei közül a választási csalási gépezetet.

Ez volt az első alkalom azóta, mióta Ronald Reagan elnököt megválasztották az 1980-as években, hogy az Egyesült Államok elnöksége kikerült a Clinton / Bush / Rockefeller bűnözői család kezéből.
Az eredmény az volt, hogy az amerikai katonai-ipari komplexumon belüli népirtó frakciót az "Amerika az első" csoport váltotta fel. Ez a csoport most a globális felmelegedés frakció ellen küzd teljes erővel. Ezért Trump bejelentette, hogy az Egyesült Államok kilép a Párizsi Megállapodásból.

Az Egyesült Államok hadserege és Oroszország között titkos tárgyalásokra is sor került Trump megválasztása előtt azon források szerint, akik részt vettek a tárgyalásokon. Ennek eredményeképpen titkos megállapodásra jutottak, melynek következtében az oroszoknak nagymértékben megnövekedett a befolyásra Nyugat-Európában és az Eufrátesz folyótól nyugatra a Közel-Keleten. A cél az volt, hogy alapvetően felajánlották Európát az oroszoknak, cserébe az oroszok és az USA közötti katonai szövetségért Kínával szemben, a tárgyalásokon részt vevő források szerint.
Az oroszok azonban teljesen tisztában vannak azzal, hogy övék a döntő szavazat, és azt tervezik, hogy ezt egy igazságosabb, többpólusú világrendszer kialakítására használják fel, orosz FSZB források szerint. Tapasztalataik során azt is megtanulták, hogy ne bízzanak az amerikaiakban, mert egész hosszú története van annak, hogy a tárgyalópartnereiknek azt mondják, amit hallani akarnak, majd később elárulják őket.

Idén ősszel további tárgyalások zajlanak az ázsiai titkos társaságok, az oroszok és az amerikai katonai-ipari komplexum között. A cél az lesz, hogy kikényszerítsék a kazár maffia végső megadását. A párizsi egyezmények alternatívájaként tárgyalásokra is sor kerül, hogy oly módon alakítsák át a világ pénzügyi döntéshozatali hatóságait, amely tükrözi a jelenlegi valóságot.
Annak érdekében, hogy az átszervezés sikeres legyen, a kulcsfontosságú ország, amelyet most be kell vonni, az India. India népessége nagyjából megegyezik Kínáéval (1,34 milliárd a 1,41 milliárddal szemben), de sokkal fiatalabb. A Wikipédia szerint "India lakosságának több mint 50%-a 25 év alatti. Ezzel szemben a kínai lakosság kevesebb mint 25%-a 25 év alatti." Így míg Kína lakossága gyorsan öregszik és hamarosan zsugorodni fog, India fiatal és növekszik.

Továbbá, Narendra Modi miniszterelnök úr vezetése alatt Indiának most már illetékes gazdasági irányítása van, és gyors gazdasági növekedést tapasztal. Nyilvánvaló tehát, hogy India fontossága növekszik, és a jelenlegi tendenciák folytatódása esetén valószínűleg felülmúlja Kínát.
Azonban a Párizsi Megállapodás - amelyek a széndioxid-kibocsátásról szóltak, valójában a pénzügyi rendszer százalékos arányát fejezte ki - a szavazati jogok 29,4%-át adták Kínának, és csak 6,8%-át Indiának. Ha megnézzük ezt, akkor nem csoda, hogy India kissé bosszúsnak érzi magát és nem hajlandó lemondani egy domináns pénzügyi szerepről a világban Kína kedvéért, vagy részt venni a kínai központú "Egy öv egy út" projektben. Nyilvánvaló, hogy a világgazdaságról szóló bármilyen megállapodás során Indiának nagyobb szavazati joggal kell rendelkeznie, mint a Párizsi Megállapodások esetén.

Ezért folynak titkos tárgyalások, amelyek arra irányulnak, hogy Indiának világszintű szerepet kínáljanak, amely jobban tükrözi a gazdasági és demográfiai valóságot. Ha ezek a tárgyalások rendben lezajlanak, akkor a világ új pénzügyi rendszerének régóta várt bejelentése végül lehetségessé válik. Nem szívesen adunk konkrét időpontokat, de ha az őszi tárgyalások jól mennek, valamilyen bejelentés lehetséges 2019-ben vagy 2020-ban.

Kapcsolódó:
WTC 7 Collapse Full - Do you hear explosives?WTC 7 Collapse Full - Do you hear explosives? (youtube.com)
Jelentős csapások érik az árnyékhatalmat és úgy tűnik végleg vesztésre állnakJelentős csapások érik az árnyékh atalmat és úgy tűnik végleg vesztésre állnak
Évek óta hangzanak el ígéretek, hogy a fehér kalaposok eltávolítják az összeesküvést, az árnyékkormányt, amelyre hat korábbi amerikai elnök is hivatkozott. De vajon mi a helyzet jelenleg? Íme néhány darabja a kirakós játéknak, melyek azt sugallják, hogy a sötét, árnyékból irányító hatalom elbukik ellenfeleivel szemben. A "Márvány Keretrendszer" nyilvánosságra került. A WikiLeaks harmadik 7-es Páncélterem nevű akciójának megjelenése azt sugallja, hogy a fehér kalaposok egy komoly sakklépést tettek a háttérhatalom ellen. A 7-es Páncélterem információi azt jelentik, hogy a CIA egy törvényszéki nyomozók elleni programmal rendelkezik, hogy fedezzék saját magukat. A 676 forráskód fájl alkotja a CIA titkos törvényszék-ellenes Márvány Keretrendszerét.
Az Egyesült Államok és Japán közel állnak a polgárháborúhoz, miután Rockefeller halálával hatalmi vákuum jött létreAz Egyesült Államok és Japán közel állnak a polgárháborúhoz, miután Rockefeller halálával hatalmi vákuum jött létre
A David Rockefeller halála után maradt hatalmi vákuum olyan helyzetet teremtett, amely polgárháborúhoz vezethet az USA-ban és Japánban, CIA, Pentagon és japán katonai hírszerző források szerint. A helyzet elérte azt a pontot, amikor az amerikai hadsereg bevonulhat Washington D.C.-be, hogy felvegye a harcot a CIA kábítószer kereskedő frakciójával, a Federal Reserve Board besúgó politikusaival és felbérelt fegyvereseivel. Japánban eközben megosztottság alakult ki a tokiói bábkormány körüli USA által ellenőrzött erők valamint a nacionalista és az Észak-Koreához kapcsolódó legerősebb erők között az oszakai régióban, japán katonai hírszerző források szerint.
Háborús állapotok a Gázai övezetbenHáborús állapotok a Gázai övezetben
Ismét forrong a Gázai övezet. Izrael a Hámász fegyverraktárait bombázta, a légicsapásoknak két palesztin halálos áldozata van. A palesztin milícia rakétákkal lőtte a zsidó államot - a támadásban egy négy tagú izraeli család megsebesült. Az izraeli vadászgépek a Hámász állásait bombázták - főleg fegyverraktárakat és csempészalagutak semmisítettek meg. Összesen 40 célpontot támadtak. A támadásoknak halásos áldozatai és sérültjei is vannak. Válaszul a radikális palesztin szervezet több mint 190 rakétát lőtt Izraelre. Többségüket leszedte az izraeli rakétaelhárító rendszer, de egy négytagú izraeli család megsebesült a határ közelében. Sderót és Askhelon városában egész szombaton zúgtak a légvédelmi szirénák.
Méhpusztulásért felelős gyomirtókat és GMO-növényeket is lehet használni amerikai vadasparkokbanMéhpusztulásért felelős gyomirtókat és GMO-növényeket is lehet használni amerikai vadasparkokban
A Trump-kormány - szembemenve a 2014-ben hozott politikával, a környezetvédők haragját kiérdemelve - az amerikai szövetségi vadasparkok területén feloldotta a tiltást azoknak a gyomirtóknak (neonikotinoid peszticideknek) a használatára, amik felelősek lehetnek a méh- és egyéb rovarpopulációk csökkenéséért, illetve a genetikailag módosított növények termesztését is engedik ezeken a helyeken. A döntés mellett azzal is érvelnek, hogy a génmódosított növényekre való átállás javítaná a vándorló madarak - köztük a kacsa és a liba - táplálékát. (Több helyen ezekre vadásznak a vadászok.) Több mint 50 vadasparkról van szó., ezek együtt 607 ezer km2-t tesznek ki.
Mai dátummal lenulláztuk a bolygótMai dátummal lenulláztuk a bolygót
Évről évre korábbra tolódik a dátum, amikor az emberiség feléli a Föld adott évre rendelkezésre álló erőforrásait. Nagy bajban vagyunk, elmagyarázzuk, miért. A Global Footprint Network adatai szerint idén augusztus 1-jén lépjük át azt a dátumot, amikor az emberiség fogyasztása túllépi azt a szintet, amit a Föld egy év alatt képes újratermelni, illetve elnyelni. Tavaly ez a nap egy nappal később, augusztus 2-án jött el, 1970-ben viszont még csak december 23-án értük el a túlfogyasztás határát - közölte a WWF Magyarország.


Megnyílt a világ első hun múzeuma - nem nálunk!
2017.08.08. MTI, ORIGO

Megnyílt az ázsiai hunok történelmét a világon elsőként bemutató múzeumkomplexum az észak-kínai Belső-Mongólia Autonóm Terület székhelyén, Hohhotban - jelentette kedden a Csungkuo Hszinven Vang kínai hírportál.

Ez a világ első hun múzeuma
A múzeumban a kelet- és közép-ázsiai nomád népek történelmét bemutató régészeti leletek és tárgyak találhatóak, többségük az i. e. 3. századtól az i. sz. 2. századig a Belső-Ázsia és a mai Kína északi felének nagy részét ellenőrzése alatt tartó nomád törzsszövetség vezető tagja, az ázsiai hunokként ismert hsziungnu nép birodalmának idejéből származik.

A kínai történetírás szerint a hsziungnu nép a 4. században Európába betörő hunok ősének tekinthető.
Az ázsiai hunokkal az évszázadok során a kínai uralkodók számos háborút vívtak, részben miattuk, illetve a nomád törzsek támadásai ellen kezdték el később építeni a kínai Nagy Falat.
A Belső-Mongólia Autonóm Terület megalapításának 70. évfordulójának alkalmából emelt két háromszög alakú kurgán - egyes észak-ázsiai népek sírhalmának - külsejét megidéző múzeumkomplexum a hivatalos indoklás szerint "az etnikai harmóniát és a kínai nép egységét hivatott hangsúlyozni".

Attila alatt a Kárpát-medence volt a hunok birodalmának központja
A hunok Belső-Ázsia sztyeppéiről származó, ismeretlen nyelvű népcsoportot alkottak. A Kárpát-medencében lévő fejedelmi központú Hun Birodalom az 5. század elején jött létre.
A hunok, Ruga, Bleda (Buda), majd Attila fejedelemsége alatt a Nyugatrómai Birodalom szövetségesei voltak, ám 451-ben Attila a korábbi szövetségese ellen fordult, formálisan azzal az indokkal, hogy Honoria, III. Valentinianus császár nővére állítólagos eljegyzési ajánlatának érvényt szerezzen, valójában azonban hódító céllal. 
A 451-ben lezajlott catalaunumi-ütközetben Aetius, a nyugat-római légiók és a velük szövetséges segédhadak taktikai győzelmet arattak a hun törzsszövetség hadai felett.

A rákövetkező évben 452-ben Attila ismét betört a birodalomba, és egészen Róma határáig jutott. Feltehetően a nagy szárazság, és a pestisjárvány miatt azonban kénytelen volt félbeszakítani hadjáratát, és az örök város ostroma nélkül visszavonulni a feltehetően Duna-Tisza közén fekvő törzsszállására. 
453-ban új házasságának nászéjszakáján Attila hirtelen meghalt.
Halálának okai tisztázatlanok, mindenestre Attila halála után a hunok birodalma gyorsan szétesett. Magyarországon számos régészeti feltárás bizonyítja a hunok több évtizedes kárpát-medencei jelenlétét.

Kapcsolódó:
Attila, az Isten ostora és Aetius, az utolsó rómaiAttila, az Isten ostora és Aetius, az utolsó római
Az 5. századra kettéhasadt Római Birodalom már csak halvány visszfénye volt egykori önmagának. Végleg leáldozott a világtörténelmet író államférfiak, a nagy hadvezérek és a klasszikus római antikvitás dicsőséges korszaka. A 3. századtól keletről megindult nagy népvándorlás az 5. század elején egy minden addiginál veszedelmesebb nomád birodalom, a hunok felemelkedésével érte el tetőfokát. A hunok nagykirálya, Attila hadai a birodalom elnyelésével fenyegettek. A hun betörést Flavius Aetius, a régi hagyományokat megtestesítő tehetséges hadvezér és államférfi, az "utolsó római" törte meg.
László Gyula elmélete. A honfoglalásLászló Gyula elmélete a kettős honfoglalás
Ő a kettős honfoglalás mellett foglal állást, miszerint a magyarság két lépcsőben szállja meg a Kárpát medencét. Az első fázis 670. körül volt, a második fázis pedig a jól ismert IX. század végi bejövetel. Ezt az állítást a különböző krónikák és gesták leírásaival igazolja. Ezekben a leírásokban megjelennek a kettős bejövetellel kapcsolatos történetek. Például Anonymus Gesta Hungarorumában a honfoglalást úgy írja le, hogy először a hunok, jöttek be, akik a magyarok rokonai, majd utána a magyarok. Az orosz őskrónikában (Nestor krónika) is kettős magyar honfoglalásról írnak.
A DNS Vizsgálat Eredménye: A Magyarok Nem A DNS Vizsgálat Eredménye: A Magyarok Nem "Hont Foglaltak", Hanem Hazajöttek!
A 2000-ben elvégzett Semino féle genetikai vizsgálatsorozat eredménye szerint, a magyar férfiak 93,7 %-a négy ősapától ered, és a jelenleg itt élő magyar férfiak 73,3 %-a már a kőkorszak legelején is itt élő férfi populáció leszármazottja. 2000-ben, a világ egyik legautentikusabbnak elismert folyóiratában, az USA-ban megjelenő Science-ben, Semino és 16 genetikus munkatársa közös közleményt tettek közzé. A magyar népesség vonatkozásában az alábbi megállapításokat tették: 1. A magyar nép ősei napjainktól számolva 35-40 ezer évvel ezelőtt Európában elsőnként megjelent eurpoid őstelepesek közt voltak. 2. A magyar nép populációgenetikai szempontból ma Európa egyik legkarakterikusabban elhatárolható népessége. 3. A magyar nép legközelebbi - genetikai szinten igazolható - rokonai, a lengyel, az ukrán, valamint a horvát nép.
420 ezer magyar hadifogoly adatai kerültek elő Oroszországban420 ezer magyar hadifogoly adatai kerültek elő Oroszországban
Mintegy 420 ezer, a második világháború alatt szovjet hadifogságba került magyar katona adatait találták meg magyar kutatók Oroszországban. A második világháború alatt körülbelül félmillió magyar katona került hadifogságba a Szovjetunióban. A Gulág Emlékbizottság ülése után az emberi erőforrások minisztere Budapesten újságíróknak a jelentette be a felfedezést. Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára pedig elmondta, a második világháború alatt körülbelül 500 ezer magyar katona került hadifogságba a Szovjetunióban. Közülük 48 ezren meghaltak, az ő adataik megtalálhatók a Hadtörténeti Intézet és Múzeum levéltárában. A 420 ezer hazatért katona adatai viszont eddig hiányosak voltak.