Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. november 6., szombat

6.929 - Szijjártó Péter: A Fidesz az emberek igazságérzetének oldalára állt a "régi" és az "új korszak" szabályai között feszülő konfliktusban

www.nemzetihirhalo.hu *************
Szijjártó: A választói akarat a fontos, nem az alkotmányosság

A Fidesz az emberek igazságérzetének oldalára állt a "régi" és az "új korszak" szabályai között feszülő konfliktusban - fogalmazott Szijjártó Péter, a Fidesz vezérszónoka a Lázár János által benyújtott alkotmánymódosítási, illetve az Alkotmánybíróságról szóló törvénymódosítási javaslat együttes általános vitájában kedden este az Országgyűlésben.

Szijjártó Péter beszédében hangsúlyozta: egy demokráciában kizárólag a választói akarat jelenthet stabil kiindulópontot, az állampolgárok az idén pedig már kétszer is világossá tették, hogy mit szeretnének.

A választók áprilisban lezárták a hazugságok, az ország eladósításának korszakát, amelyben pofátlan végkielégítéseket fizettek ki állami vezetőknek, majd az állampolgárok októberben megerősítették, hogy a közérdeket a magánérdek elé kell helyezni - fejtette ki.

A kormánypárti képviselő szerint most azok kiabálnak a leghangosabban, akik megengedhetetlen módon "saját, illetve holdudvaruk pénzét" védik.

Hozzátette: jelenleg is azért zajlik "gőzerővel" az alkotmányozási folyamat, hogy jövő tavasztól egy új, végleges alkotmány szüntesse meg a "régi korszak kottáiból" adódó feszültséget. (MTI)