Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. november 6., szombat

6.941 - Magyarok Szövetsége > Alkotmányos alapjog vagy törvényen kívüli helyzetbe taszítás?

Alkotmányos alapjog vagy törvényen kívüli helyzetbe taszítás?

SzLenke, 2010, október 29 - 17:22

Geréb Ágnest, az otthonszülés, családban születés legfőbb támogatóját előzetes letartóztatásba helyezték. Elemi és alkotmányos jogaink gyermekeink világra jötte kapcsán is csorbát szenvednek a hatalom nemtelen kiszolgálóinak hathatós közreműködésével. Kevés embert érint közvetlenül, így kis dolognak tűnhet számtalan tennivalónk sűrűjében, annál nagyobb kérdés a gyermeket váróknál: eldöntheti-e a család, hogy az asszony hol adjon életet gyermekének? Kap-e segítséget, szakszerű támogatást, ha valaki otthon, és nem kórházban szeretne szülni? Teljesíti-e az állam azon kötelességét, hogy biztosítsa állampolgárai számára az önrendelkezés gyakorlásának jogát ebben a tekintetben is?
Sajnos ki kell jelentsük, hogy nem.

Felhívás

SzLenke, 2010, október 21 - 11:13

A Magyarok Szövetsége össztársadalmi összefogásra hívja fel a Kormányt és minden, nemzeti érdeket képviselő civil szervezetet, magánszemélyt a hazánkban gátlástalanul működő kereskedelmi láncok ellen.

Folytatódik-e a törvénytelenség?

Gönci Viki, 2010, november 6 - 12:59

Dr. Geréb Ágnes 31 napja börtönben tölti előzetes letartóztatását. Mint arról korábban hírt adtunk, Geréb Ágnes alkotmányos és emberi alapjogunk, az otthonszülés választhatóságáért küzd. Az állam azonban a rendszerváltozás óta nem teljesíti kötelességét: nem rögzíti törvényben az otthonszülés szakmai minimum követelményeit, jogi és etikai feltételrendszerét, így nem biztosítja az otthonszülés biztonságos körülményeit!

Gönci Viki, 2010, november 5 - 10:19

2010 november 5-én 18 órakor lesz az ünnepélyes megnyitója a Szentkorona és a koronázási ékszerek fotókiállításnak.
A Kiállítás a Magyarok Szövetsége (Budapest, XV. kerület Pázmány Péter u. 29.) székházában november 15-ig (ingyenesen) látogatható.
A kiállításon a Műszaki Egyetem jóvoltából Szelényi Károly fotóművész képei láthatók.

Odú készítő verseny

Gönci Viki, 2010, november 4 - 23:31

A tavalyi nagysikerű odúkészítő verseny hatására idén is meghirdetem a versenyt.

Az odú készítő verseny leadási határideje a nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítva:
november 13-ig, eredményhirdetés november 20-án.

Kedves Környezetvédők!

Gönci Viki, 2010, november 4 - 23:18

A költési időszaknak már régen vége, a költöző madaraink egy része már valahol délen a meleg afrikai szavannán tölti az idejét. Az északon költő madarak vonulása már elérte hazánkat, ezért és az itthon telelők táplálásáról lassan el kell kezdeni gondoskodnunk.

De van még egy kis teendő a tél előtt azoknak, akik mesterséges odúkat helyeztek ki.

Gondolatok az alkotmányozásról

Gönci Viki, 2010, november 3 - 21:14

Manapság egyre több oldalról lehet hallani, hogy Magyarországnak új Alkotmányra van szüksége. A Kormány bizottságot hozott létre a kérdés mielőbbi megoldására. Azonban komoly, alapvető kérdések és problémák merülnek fel a még oly jó szándékúnak tűnő törekvés kapcsán is, amint az a következő oldalon is olvasható: http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=154154

Az első és legfontosabb probléma, hogy Magyarországnak van hatályos Alkotmánya, mely nem azonos az 1949. évi XX. Tv.-el, ugyanis jogtalanság jogot nem alapít.

Magyarország 1944-ig a térség legmagasabb rendű Alkotmányának alapjain működő országa volt.
A Magyar Történeti Alkotmány teljes mértékben tartalmazza mindazon alapvető jogi szabályzókat, melyek mentén Magyarország kiválóan működtethető államiságában és melyek egyszersmind erkölcsi iránymutatókat is jelentenek a társadalom fejlődésének útján.
Az egy másik kérdés, hogy időről időre az adott történelmi kor követelményeihez kell illeszteni, vagy ki kell bővíteni egy-egy jogi rendelkezést.

Rólunk is szól

Gönci Viki, 2010, november 3 - 21:02

Elveszik Dávidtól a parittyáját?
http://www.greenfo.hu/hirek/hirek_item.php?hir=25889

Vérszemet kaphatnak a törvényeket és a köz érdekeit semmibe vevő beruházók, ha az országgyűlés elfogadja a társadalmi szervezetek jogorvoslati lehetőségeinek eltörlésére benyújtott törvényjavaslatot, írja Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett nyílt levelében a Levegő Munkacsoport.