Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. november 11., csütörtök

6.984 - A Magyarok Szövetsége teljes együttérzéssel áll ki a magyar tűzoltók jogos követelése mellett.

Nyilatkozat

A Magyarok Szövetsége teljes együttérzéssel áll ki a magyar tűzoltók jogos követelése mellett.

Felhívjuk a Kormány figyelmét arra, hogy súlyos hibát követ el, ha figyelmen kívül hagyja az alábbi követeléseket.
A Kormány olyan társadalmi réteget súlyt tervezett hozzáállásával, mely egyik legfőbb pillére a magyar állam működtetésének.

Ez a Kormány azért kapott felhatalmazást az országgyűlési választásokon a magyar emberektől, hogy félretéve minden egyéb érdeket a magyar emberek érdekeit képviselje itthon és külföldön egyaránt.

Ha vannak még ebben az országban megbecsülésre érdemes társadalmi csoportok, akkor a tűzoltók mindenképpen közéjük tartoznak. Hivatásukat komolyan vevő, áldozatkész, szélsőséges szükséghelyzetekben bevetett emberekről van szó, akikre eddig is joggal alapozhatott a Kormány. Éppen ezért a most nekik címzett üzenet rossz üzenet az egész magyar társadalomnak.

"A Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezete hatalmi arroganciával vádolta a kormányt a BÉT ülése után. Tájékoztatójuk szerint Felkai László, a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára bejelentette a november 5-ei ülésen, hogy a jelenlegi kormányzat nem tervezi az előző kormányzat ígéreteit beváltani, ideértve a több milliárd forintnyi túlórapénzek megváltását is.

Az államtitkár az ülésen elmondta, hogy a kormány jelenleg nem tárgyalja, belátható időn belül nem is tervezi tárgyalni a probléma megoldását, így a 2011-es költségvetésbe sem tervezték bele az erre fordítandó több milliárd forintot." http://www.brdsz.hu/index.php?mode=cikk&id=916

Nirschné Henn Edith
Magyarok Szövetsége Ügyvivő Testület