Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. január 24., hétfő

8.180 - Az 56Lángja Alapítvány Felhívás > MÉLTÓ MEGEMLÉKEZ...ÉST 1956. ÖTVENÖTÖDIK ÉVFORDULÓJÁRA!

www.nemzetihirhalo.hu *************
MÉLTÓ MEGEMLÉKEZ...ÉST 1956. ÖTVENÖTÖDIK ÉVFORDULÓJÁRA!
Az 56Lángja Alapítvány Felhívása /2011. január/

Nem elég, hogy méltatlan "vezetők" kaparintották meg forradalmunk 50-ik évfordulóját, de a 2006-os októberi eseményekkel új történelemet írva, felejthetetlenül meg is gyalázták az oly sokat várt megemlékezést. Elődeikhez "méltón" vérbe fojtották nemzeti szabadságvágyunk legszentebb ünnepét.
Emlékművet emeltek a forradalom dicsőségére, amelyet azonban személyükkel és tetteikkel azonnal meg is szentségtelenítettek.
A jobb sorsra érdemes alkotás miattuk "Vaskefe"-ként vonult be a köztudatba. Fél évtized sem változtatott az emlékmű megítélésén. Azóta is heves viták kiváltója, érzelmek és indulatok állandó szítója, amint még élő '56-os hőseink között szóba kerül. Ők soha nem tudnak ide koszorút vinni, vagy térdet hajtani a saját forradalmuk szimbólumaként épített emlékmű tövében. Magukra maradtak, s maradnak az ötvenötödik évfordulón is, ha nem orvosoljuk fájdalmukat. Egyre kevesebben vannak közöttünk; Ők nem tudnak tovább várni.

Tarlós István helyettük is felemelte a hangját, és azt ígérte, ha elegendő ötvenhatos forradalmár és szervezeteik kérik tőle, hajlandó újragondolni a vitatott alkotás sorsát. Én azonban csekély reális esélyt látok a "Vaskefe" elmozdítására a közeljövőben.
Álljon hát a Vaskefe a helyén! Álljon ott mementóként! De ne 1956, hanem 2006. október 23-a mementójaként... Nem ő tehet sorsárol; a történelem más szerepet szánt neki. Ő egy leköszönő, álszentül térdet hajtó, gyűlölt hatalom utolsó belénkhasításának mementója.
Ahogy elkerültek a Szabadság-szobor mellől a szovjet katonák, s nyert - hitem szerint - új értelmet, s vált valós szabadságszimbólumunkká az olajággal fölénk emelkedő alak, úgy kell átértelmeznünk a "Vaskefe" jelentését is. Csak így lehet vele megbékélni a jövőben.

Az '56 Lángja Alapítvány számos ötvenhatos szervezet támogatását élvező emlékmű megvalósításával szeretne fejet hajtani hőseink előtt. Ők a mi boldogulásunkért, jövőnkért harcoltak Amit ők nekünk adtak, abból még nem kaptak vissza semmit. Tartozunk nekik! Ne késlekedjünk!
Várjuk a döntéshozók lépéseit!
Jelezzük feléjük is közös akaratunkat minden létező fórumon, hogy állhasson ez az emlékmű az ötvenötödik évfordulón!

Támogató leveleiket kérjük nekünk is továbbitsák a info@56Langja.com e-mail címre. Bővebb információért keressék fel a www.56Langja.com weboldalt. Az SZJA 1%-ával is támogathatják alapítványunk munkáját és az emlékmű felállítását. Adószámunk: 1-81-260-06-1-41.

Az 56Lángja Alapítvány nevében
Szilágyi Ákos
Készítette: Ötvenhat Lángja Alapítvány


Itt található KUTASI JÓZSEF (4,5 MB): http://hirfutar.kutasi.eu/polhirfut.pdf

.