Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. január 28., péntek

8.251 - Dr. Somogyfoki György: Mindnyájatoknak kívánok Égi békét Karácsonykor, és földi békét (is) szebb, új esztendőnkben!

From: Dr. Somogyfoki György
Date: 2010. december 23.
Subject: Jókívánságok
To: jozsef@kutasi.eu



H. M. R.: A karácsonyi ajtó
Emlékszem, rég volt. A bezárt ajtót
hosszú estéken remegve lestem.
Vártam nyílását azon a sok-sok
felejthetetlen
szép, gyermekkori karácsonyesten.
 
Kipirult arccal, dobogó szívvel,
úgy vártam, mikor fordul a zárja,
mikor tárul fel, mikor ragyog fel
a titkok fája.
Ó, hogy csábított minden kis ága!
 
Rég volt … azóta évek repültek,
és messzir
ől int már az öregség,
s azt veszem észre, feln
őtt, vén gyerek,
ez már nem emlék,
a karácsonyi ajtót lesem még!
 
Ó, de már többet tudok azóta!
Gazdagabb titkok hívnak és várnak!
Ragyogóbb minden karácsonyfánál,
mit a szem nem láthat
országában a dics
ő Királynak!
 
Tudom, az ajtó egyszer kitárul.
S jöhetnek gondok vagy szenvedések,
ez ad most nékem der
űt, nyugalmat,
hogy ott az élet
az ajtó mögött … s már küszöbén élek!
 
Semmi sem mond többet rólad,
mint amikor mellém állsz a bajban
és segítesz elhordozni életem terheit.
Ezer együtt érző szó sem ér annyit,
mint erős kezed,
melyre támaszkodhatom.
Köszönöm, hogy Isten rám mosolyog
a szeretetedben.”
 Simon András
Mindnyájatoknak kívánok Égi békét Karácsonykor, és földi békét (is) szebb, új esztendőnkben!
S. Gyuri
 
( A karácsony ünnepéről őszintén (+műsorok)
Fény és kerecsen ünnepe kontra "judeokereszténység".
InHocSignoVinces, Wed, 2010/12/22
 
A nemzeti oldalon sajnos a karácsony keresztény értelmezését sokan elvetik "judeokereszténységet" kiáltva és helyette mindenféle ünnepet találnak ki, álrítusokkal, turbómagyarosítva. 

Tény és való kedves olvasó, hogy mára a karácsony valódi értelme a nyugati (azaz letűnő, lenyugvó) "civilizációban" kezd elveszni és kezd egy ajándékozási, materiális alkalommá válni. Jobb esetben a szeretet ünnepeként, a családi együttléten van a hangsúly. Sokan egyszerűen nagy evés-ivást látnak: végre ehetem a halászlevet meg a sok édességet, ihatom a bort, pálinkát... Silány hozzáállás.

Elkötelezett nemzeti oldaliként hogyan is kellene hozzáállnunk a karácsonyhoz úgy, hogy ne találjunk ki álrítusokat, álünnepeket, hűek maradva a hitünkhöz, vallásunkhoz -ami történetesen a kereszténység és azon belül is célszerűen a római katolikus-, de a nemzeti öntudatunkban sem essen csorba?

Egyszerűen nem kell mást csinálnunk, mint megváltoznunk. Olyannak kell lennünk, mint ahogy azt Jézus Krisztus tanította és az átöröklődött hagyományt kell fenntartani és a karácsonykor pedig magát a Megváltót kell várni közénk, befogadni magunkba. Ennyi, nem több. Persze megtisztítva sok-sok sallangtól és eredetijében kell a ragyogását követni. Az viszont megengedhetetlen, hogy a fürdővízzel együtt a gyereket is kiöntsük...

Nem tartjuk szerencsésnek mindenféle álünneppel helyettesíteni Jézus Krisztus urunk születésének ünnepét. Gondolunk itt arra, hogy Fény ünnepe és Téli napfordulókat tartanak egyesek úgy, ahogy az ősmagyarok is tarthatták. De itt a gond a feltételes móddal van, hogy tarthatták és ha tartották, akkor sem tudjuk, hogy hogyan. Onnantól pedig, hogy nem egy baráti összejövetelként, nem pusztán azt éljük meg, hogy a fény "megszületik" és ennek nyilvánvalóan van egy metafizikai síkja is, hanem álrítusokat követünk, sajnos hozzájárulunk a káosz növeléséhez. Nem elhanyagolható a tény, hogy 3 nappal későbbre esik a hivatalos ünnep, mint az ősmagyar. Tehát Jézus Krisztus maga a fény, és ha így értelmezzük a "Fény ünnepét", akkor elfogadhatónak is találhatjuk.

Barcsa Gábor

Hallgassuk meg, hogy mit mond a neves jogtörténész dr. Varga Tibor a témában (a legutóbbi Napvágás c. műsorunk):http://www.szentkoronaradio.com/hit-vallas/2010_12_22_a-karacsony-unneperol-oszinten-musorok-eloadasok