Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. március 2., szerda

8.767 - MVSZ Sajtószolgálat > Kötelező antiszemitizmus Magyarországon? - 4 millió Ft büntetés a Jud Süß vetítésének letiltásáért

From: MVSZ Sajtószolgálat

Date: 2011. március 2.
Subject: Kötelező antiszemitizmus Magyarországon? - 4 millió Ft büntetés a Jud Süß vetítésének letiltásáért
To: Kutasi József

 

Amint arról Sajtószolgálatunk már korábban „Justizmord”című közleményében –http://mvsz.hu/sajtoszolgalat/20110222_justizmord.html – hírt adott, a Fővárosi Munkaügyi Bíróság első fokon, nem jogerősen elmarasztalta a Magyarok Világszövetsége kizárólagos tulajdonában lévő Pax Pannoniae Kft-t, mert az rendkívüli és azonnali felmondással elbocsátotta ügyvezetőjét, amikor kiderült, hogy munkaköri kötelezettségét tételesen megszegve, korábbi figyelmeztetéseket is semmibe véve, előzetes engedélykérés nélkül leszerződte a Jud Süß című antiszemita film nyilvános vetítését a Magyarok Világszövetségének székházában. Az időközben megérkezett, 9 oldalas ítélet közel 4 millió Ft-tal és kamatokkal sújtja a munkáltatót, mert a magyarországi bíróság álláspontja szerint a Jud Süß című film nem tartalmaz olyan antiszemita elemeket, amelyek indokolták volna a vetítés letiltását, és az engedélykérést ismételten elmulasztó ügyvezető azonnali menesztését.

 

Az ítélet megállapítja, hogy a kirúgott ügyvezető munkáltatója, aki a cég tulajdonosának képviselője, azaz az MVSZ elnöke, mindenben jogszerűen járt el. „A bíróság azt állapította meg, hogy az alperesi intézkedés formai szempontból megfelel a jogszabályi követelményeknek…Az alperes határidőben élt a rendkívüli felmondás jogával.”Ami miatt a bíróság mégis elmarasztalta a munkáltatót, az az, hogy:”Az alperes nem bizonyította, hogy a … Jud Süß… című film olyan ideológiai tartalmat hordoz, amelyre tekintettel… politikai témájú rendezvénynek minősíthető…”

Azt, hogy az elbocsátott ügyvezető korábban ugyancsak az engedélykérés elmulasztásával megnyitotta az MVSZ székházát a Ku-Klux-Klanos David Duke előtt, maradandó érdeksérelmet okozva az MVSZ-nek, és ráhozva az antiszemitizmus súlyos bélyegét, hiába tüntette fel a munkáltató az ügyvezetőt ismételt, súlyos kötelezettségszegés miatt elbocsátó határozatban, a bíróság, amint 29.M. 3287/2008/46.sz. ítéletében kijelenti: „Az alperes által is súlyosbító körülményként értékelt könyvbemutatóval kapcsolatos felperesi magatartást a bíróság már nem vizsgálhatta. Bizonyított indok hiányában az indokot azt súlyosbító körülmény vizsgálatára értelemszerűen nem kerülhet sor.”!?

 

Mindezek alapján, kétéves vizsgálódás után, megállapította, hogy a Jud Süß című film vetítése nem ütközik semmilyen törvénybe Magyarországon, sem nem ad aggodalomra okot, a bíróság a Jud Süß című film vetítését leszerződő és ezért menesztett ügyvezetőt bőségesen kárpótolta, a következő összegek megfizetésére kötelezvén a Jud Süß című film vetítését letiltó, és az engedélykérési kötelezettségét megszegő ügyvezetőt menesztő Magyarok Világszövetségét:

   101.871,- Ft-ot felmentési időre járó átlagkereset címén,

   218.536,- Ft-ot elmaradt munkabér címén, (+ kamatok)

   407.484,- Ft-ot végkielégítés címén,

1.222.452,- Ft-ot 6 havi átlagkereset címén,

1.268.757,- Ft-ot elmaradt munkabér címén, (+ kamatok)

   165.000, - Ft-ot perköltség címén,

   158.000, - Ft illetéket a magyar állam javára,

   255.000,- Ft szakértői költséget.

Összesen: 3.797.100,- Ft és kamatok.

 

Ezek szerint Magyarországon, ahol oly könnyen kiáltanak antiszemitát, a hitleri Németország elsőszámú zsidóellenes propagandafilmje vetítésének a letiltása súlyosan büntetendő cselekmény?

Vagy pedig egyszerűen arról van szó, hogy a Magyarok Világszövetségével szemben a magyarországi hatóságok minden eszközt bevethetőnek tartanak, alkalomadtán még az antiszemitizmust is kötelezővé téve?

 

A Magyarok Világszövetsége elfogadhatatlannak tartja az első fokú bíróság ítéletét, és fellebbez ellene. Ha pedig másodfokon is pervesztessé nyilvánítaná a magyarországi bíróság a Magyarok Világszövetségét, akkor a Magyarok Világszövetsége arra kényszerül, hogy a bíróság által rá kirótt sokmillió Ft-os összeg előteremtésére elkezdje a magyarországi jogerős bírósági ítélettel „ártalmatlannak” nyilvánított Jud Süß című film sorozatos és folyamatos vetítését.


MVSZ Sajtószolgálat

7164/110301