Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. július 16., csütörtök

20.347 - ​168 Óra > A mostani átlagos nyugdíjösszeg 103 ezer forint, ami az átlagfizetés nagyjából 70 százaléka.> ​2015. július 16. 11:32


Feladó:
​​
168 Óra

Dátum:
​​
2015. július 16. 11:32
Tárgy: „Ki velük!"
Címzett: jozsef@kutasi.eu



„Ki velük!"

Finkelstein azt mondja, ha valaki képviselőjelölt előáll, mondjuk, a nyugdíjrendszer rendbetételének részletes tervével – bukni fog. Ámde ha valaki elkiáltja, hogy „dobjuk ki őket!", meg hogy „ki ezekkel az emberekkel az országból!", és tetszőlegesen megnevez egy csoportot – az sikeres lesz, mert a politika ma szinte kizárólag az érzelmekre alapoz.

A nyugdíjkorhatár emelésével ijesztgetnek

Miközben indul az aláírásgyűjtés a férfiak 40 év munka utáni nyugdíjazási lehetőségéért, kormányközeli szakértők a korhatár emelésével ijesztgetnek. A fő gond nálunk nem maga a nyugdíjrendszer, hanem az öngondoskodás hiánya.

Én cigánynak vallom magam

Internetes tudományos blogját Kiss (Orsós) Zsuzsaként írja. Kutatóként Orsós Zsuzsannának ismerik. De hogyan is lett egy hétgyerekes roma család legkisebb tagjából biológusdoktor, egyetemi adjunktus, nem mellesleg az MTA első cigány doktori ösztöndíjasa? Történetéről – amely minta lehet sokak számára – a 168 Óra Szerda 11 című interaktív rádióműsorában beszélt.

Mamut az asztalon

Az eddigi mértéktelen központosítás után fordult a kocka: a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) decentralizál, a közoktatás mindennapi problémáit a jövőben megyei szinten kezelik majd. Hanesz József, Európa egyik legnagyobb intézményének elnöke azt mondja: semmi baj nincs azzal, hogy lemetszették róluk a szakképzést és csorbították a jogköreiket.

Senkit nem hagyunk az út szélén?

Szalay Sándor egyike a csaknem kétszázezer embernek, akinek rokkantnyugdíját az Orbán-kormány 2010-ben megvonta. A döntés következményeként az egykori víz-gáz szerelő a korábbi 48 ezer helyett ma 22 ezer forintos szociális segélyből él Mátraszentimrén. A rokkant ötödik éve reménykedik: ha betegségeit a Nemzeti Rehabilitációs Hivatal újra megállapítja, akkor korábbi javadalmának egy részét visszakapja. Az idén hatvanéves Szalay úgy érzi, orvosi felülvizsgálatát azért halogatják, mert arra számítanak, hogy hamarabb meghal, mintsem visszakapná az egyébként nyomorúságos életre elegendő járadékot.



ERRE A CÍMRE:
​ ​
​Kutasi József Antal ​
<jozsef@kutasi.eu
> KÉREM AZ ÜZENETEKET,
​ LEVELEKET​,
 ÉS AZ ANYAGOKAT
​!