Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. július 6., szerda

21.204 - ​NÉMET LAP: ORBÁN VIKTORT A TÖRTÉNELEM TEHETI NAGGYÁ

2016. JÚLIUS 6. SZERDA 13:39

​​
NÉMET LAP: ORBÁN VIKTORT A TÖRTÉNELEM TEHETI NAGGYÁ
​ > ​
888.HU, FREI ZEITEN

Orbán Viktor az az államférfi, aki nemcsak saját hazáját, de Európát is meg akarja védeni Brüsszel őrült terveitől – írta a 888.hu a német Freie Zeitenben megjelent véleménycikk alapján, amelyben a magyar kormányfőt nagy történelmi személyiségekhez hasonlították.
Az emberi létezés és a történelem tele van idealizált hősökkel és mítoszokkal. Nagy Sándor, Napóleon – és még sokan mások – hatalmas lábnyomot hagytak a történelemben – írta a 888.hu a német véleménycikket idézve. A Frei Zeiten szerzője szerint ma hasonló a helyzet Európa „délkeleti sarkában", ahol a magyarok felvették a küzdelmet a mainstream európai politikával szemben.
A szerző felidézi Orbán Viktor eddigi politikai pályafutását és életének meghatározó mozzanatait, amilyen a kommunizmus szétverése is volt 1989-ben. Álláspontja szerint Magyarország soha sem hagyta cserben a Nyugatot, együttműködik a NATO-val, bírálói mégis azt mondják, hogy Magyarország eltávolodott a nyugat-európai értékektől, Orbán pedig „diktátor" lett.
Orbán tagadhatatlan érdeme, hogy egyedüliként és elsőként szembe mert szállni Merkelék politikájával, akik tárt karokkal fogadták a bevándorlókat Európába. A Nyugattal szemben Orbán Viktornak és Magyarországnak világos, hogy a tömeges bevándorlás semmi jót nem jelent Európa számára. A bevándorlók érkezéséve ugyanis csak a társadalmi és etnikai feszültségek, valamint a szegénység nő – teszi hozzá a szerző.
Ennek egyik oka az lehet, hogy sem Magyarország, sem Orbán Viktor sem vesztette el történelmi memóriáját. A cikk szerzője a török és kommunista megszállást hozta fel, megemlítve hogy az átlag nyugat-európai polgárnak fogalma sincs azokról a küzdelmekről, amelyeken Magyarország mellett a balkáni államok is átmentek.
A Freie Zeitenben publikált írás szerint Orbán határozottan visszautasította a multikulturalizmust, ezzel párhuzamosan pedig a soviniszta nacionalizmust is; a magyar miniszterelnököt az „egészséges realizmus" vezeti kormányzásában.
A szerző szerint Orbán Viktor egy nagy remény, aki nemcsak a visegrádi országokat és Kelet-Európát egyesítheti, hanem reményt adhat az ellenzéki mozgalmaknak szerte Európában és Észak-Amerikában. Orbán ellenállása a brüsszeli elittel szemben pedig nem hiábavaló.

Orbán Viktor egy „európai hazafi", akit végül a történelem tehet naggyá mint „Viktor, a Nagy!" A magyar miniszterelnök ugyanis egy új és jobb Európa szilárd alapját jelentheti a jövőben.