Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. március 2., kedd

4.799 - Merjek-e a JOBBIK-ra szavazni? Választási kisokos nemzeti érzelmű szavazóknak

Von: v.szárazajtai Bakó Árpád
Gesendet: kedd, 2010. március 02. 12:59
An: Kutasi József
Betreff: Vona Gábor  Lopakodó nagykoalíció fenyegeti Magyarországot!

 

Tisztelt Olvasó!,

 

Kérem, szánjon öt percet a melléklet átolvasására, mert megéri ("Merjek-e a Jobbikra szavazni?").

Egyenes beszéd, ami sok kérdést megválaszol, illetve valótlan állításokat cáfol.

 Elolvasása nélkül a hazugságok közt botorkálva kár elmenni szavazni!

Az alábbi közleményben leírtak sem lehetetlenek - reméljük azonban, nem következnek be.

 

Tisztelettel:

v. szárazajtai Bakó Árpád

 

J O B B I K    K Ö Z L E M É N Y E :

Vona Gábor, a Jobbik elnöke

A magyar demokráciát a lopakodó nagykoalíció fenyegeti. A két hamis és bukott törpepárt már egymásra fanyalodott, most úgy tûnik, hogy a Fidesz és az MSZP fog össze, hogy megakadályozza a radikális változást.

Az elmúlt húsz évben a magyar társadalom számos információt szerezhetett arról, hogy a felszíni viták mögött a parlamenti pártok gazdasági háttere igazából összeér, hogy a háttérben komoly összefonódások vannak. A 70/30-as felosztásról mindenki hallott, a korrupciós ügyek listáját pedig hosszúsága miatt lehetetlen volna felsorolni. Ezt a társadalmi érzetet csak tovább erõsítették azok a pillanatok, amikor a pártok közösen szavaztak a magyar nemzet ellen, emlékezzünk csak a Lisszaboni Szerzõdés olvasás nélküli elfogadására.

A Jobbik EP-választáson elért sikere azonban a korábban csak sejtett egyarcúságot egyre inkább napvilágra hozta. A parlamenti pártok megriadtak az új erõ adta kihívástól és megkezdték húsz éves, hazugságokra épített rendszerük körülbástyázását. Ennek ékes bizonyítékai a rádiófrekvenciák gyanús és sebtiben történt kiosztása vagy a titkosítások feloldásának közösen megszavazott szigorítása. Utóbbi három hónappal a választások elõtt egyértelmûen a Fidesz és az MSZP abbéli szándékából fakadt, hogy a Jobbikot megakadályozzák az igazság nyilvánosságra hozásában. A pártvezetõk - Bajnai és Orbán - eközben egymással versengve szélsõségesezték le a Jobbikot.

Az országgyûlési választási kampány hajrájában a Jobbik további megerõsödésétõl úgy megrettentek a Fidesz és az MSZP vezetõi, hogy most már leplezni sem tudják összefogási szándékaikat. Emlékezzünk Hegedûs Zsuzsa szociológus (állítólag a Fidesz miniszterjelöltje) kijelentésére, mely szerint mindenkit meg kell gyõzni arról, hogy bárkire szavazhat, csak a Jobbikra nem. Hétfõn Bajnai Gordon tette fel az i-re a pontot, aki miután jó demokrataként és hazafiként dicsérte meg Orbán Viktort, felszólított a közös küzdelemre, mondván: a "hasonló a hasonlónak örül". A Fidesz szónokai pedig ahelyett, hogy kikérték volna maguknak az ajánlkozást, cinkos némasággal hallgattak a nagykoalíciós közeledés egyre nyilvánvalóbb tényeirõl.

Arra kérünk minden jóérzésû magyar embert, hogy április 11-én ne hagyják, hogy nagykoalíciós formában folytathassa az elmúlt húsz év pusztítását az MSZP és a Fidesz. Akadályozzuk meg együtt a nagykoalíciót! Radikális változást akarunk, nem a hazug politikusok, hanem a nép nevében. Válasszuk a rosszabb helyett ezért a Jobbikot!

Vona Gábor, a Jobbik elnöke 

Merjek-e a JOBBIK-ra szavazni?

(Választási kisokos nemzeti érzelmű szavazóknak)

Az információhiány, a szándékos félrevezetés és a sunyi suttogó propaganda miatt a 2010-es parlamenti választásokkal kapcsolatban a nemzeti érzelmű szavazók jelentős részénél is nagy a tanácstalanság. Kétségek gyötrik a jó szándékú és hazájukért aggódó emberek jelentős részét. Szabad-e a Jobbikra szavazni? Milyen következményekkel jár a Jobbik parlamentbe jutása? Mit akarnak? Az alábbi néhány kérdés és válasz elolvasása, s azok józan paraszti ésszel való továbbgondolása minden bizonnyal eloszlatja majd a félreértések és tévhitek egy részét. 1.Elveszhet-e a szavazatom, ha a Jobbik listájára szavazok?

Mivel a Jobbik az összes felmérés szerint biztosan bejut a parlamentbe, ezért minden egyes Jobbikra leadott listás szavazat jobboldali (jobbikos) mandátumok elnyerésében hasznosulni fog. Tehát a listás szavazat nem veszhet el.

2. Elveszhet-e a szavazatom, ha a Jobbik egyéni képviselőjére a szavazok?

Az első fordulóban az egyéni képviselőre (tehát nem a listára) leadott szavazatok úgynevezett töredékszavazatként az országos listára kerülnek, s értük, egy speciális számítás alapján, mandátumokat osztanak. Töredékszavazatot viszont a mandátumot egyéniben végül elnyerő párt nem kap, következésképpen, ha egy Fidesz győzelmével végződő választókerületben (vagyis kerületek döntő

 

Tovább: Érkezett egyéb írások