Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. november 6., szombat

6.931 - Az Orbán-kormány hivatalba lépése óta a rendőri vezetők nagy része lecserélődött.


*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Pintér Sándor hamar lezavarta a fejcseréket
2010. november 02., kedd, 12:20 hvg.hu

Fél év alatt szinte a teljes rendőri vezérkart lecserélték a jelenlegi belügyminiszterhez és országos rendőrfőkapitányhoz lojális emberekre. A hvg.hu információi szerint november 10-étől a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság, december 10-én pedig a Szolnok megyei élén lesznek újabb változások. A cseréktől elvárt szemléletváltás eredménye egyelőre még nem tudni, miben nyilvánult meg.

Október végén jelentették be több megyei főkapitány távozását, s a helyükre kerülők kinevezését. Ezzel az Orbán-kormány hivatalba lépése óta a rendőri vezetők nagy része lecserélődött. Várható volt egyébként, hogy a Pintér Sándor által országos rendőrfőkapitánynak kinevezett barát és üzlettárs, Hatala József az előző vezetéstől kapott főkapitányokat saját bizalmasaira cseréli. A belügyér az általa képviselt új - közismerten kemény, hibát és ellentmondást nem tűrő - szemlélethez új embereket akart. Az is természetes volt, hogy hivatalba lépésével együtt helyettesei is újak lesznek. (...)

Narancs uralom a médiahatóságban

Letette esküjét az ORTT helyét átvevő Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság öt tagja, köztünk a hatóság elnöke, Szalai Annamária, a Fidesz egykori ORTT-s delegáltja. A testületet 9 évig látja el feladatát.

9 évig. Ha jól számolom, egészen pontosan 2019-ig. Addig még - a papírforma szerint - kétszer lesz parlamenti választás. Eddig minden választás után az ORTT tagjai is cserélődtek, hiszen minden parlamentbe jutott párt delegált tagot a médiatanácsba. Nem úgy, mint most...

A hatóság tagjait, mind az ötöt, szőrőstülböröstől a Fidesz javasolta. Az erről szavazó parlamenti bizottságban pedig természetesen 2/3-s többsége van az nagy Fidesznek. Voltak ám ellenzéki jelöltek is, csak hát, senki se kapott elég szavazatot, így demokratikus. Ugye?

(Narancs) diktatúra?

Még ne válaszoljanak. Költői kérdés. De ha bekapcsolják majd a televíziójukat, és az M1-helyén a HírTV, az M2- helyén az EchoTV jön majd be, a hamarosan - jelenlegi formájában - megszűnő Petőfi Rádió helyén pedig a Lánchíd Rádió csendül majd fel... akkor ne lepődjenek meg. Az lesz majd aztán nemzeti média.

Amíg ez vízió, addig tessék tévét nézni, és ne gondolkodni, azt úgysem szabad. Nem nézik jó szemmel. Talán - pár évig - még megúszhatjuk a Nemzeti Gondolatfigyelő Hatóságot. Talán.

HeMK - Szent Korona Rádió