Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. november 9., kedd

6.965 - CSEREKLUB MOZGALOM - Miért van szükségünk csereklubra?

   
 
CSEREKLUB MOZGALOM

Kedves Olvasó, kedves Hírháló Klubtag!

Egy nagyon hasznos találmányt szeretnék bemutatni, melyet a szükség hozott létre, Szeretném, ha megtekintene és megfontolná az ingyenes csatlakozást és ingyenes használatot!

A 2007-ban alakult Pilis Csereklub nyomán egy kísérletet teszünk a Tolnai Csereklub elindítására, amely országos hálózattá szeretne növekedni, társulva a már jól működő rendszerekkel és újabb önfenntartó lehetőségekkel is kibővíteni:
http://www.egipatrona.hu/csereklub/
Kovács János
mindenes

Miért van szükségünk csereklubra?
(részlet a Pilis Csereklub honlapjáról)

A jelenlegi társadalom legnagyobb problémái a "rossz pénz" miatt alakultak ki. Megjósolható volt, hogy a bankok hitelezési gyakorlata, a profitot hajszoló gazdálkodása, valamint a fedezet nélküli pénzkibocsátás előbb-utóbb összeomláshoz vezet. Úgy is lett: mára bennünket is elért a pénzügyi világválság, aminek egyenes következménye lesz a gazdaság visszaesése, a munkanélküliség növekedése, a pénzhiány, stb.

Ebben a helyzetben szűkebb közösségi összefogásra, önellátásra kell törekednünk, hiszen senki sem fog "kívülről" segíteni rajtunk. Ehhez meg kell oldanunk a globalizált pénz- és haszoncélú világból való átmenetet a helyi együttműködésen és a bizalmon alapuló rendszerekbe. A megoldás a helyi kereskedelmi rendszerekben rejlik: a csereklubok megalakítása illetve a helyi pénzek bevezetése - a tapasztalatok szerint - fellendíti az érintett térség gazdaságát.

Az ellehetetlenült egyének, családok és kisvállalkozások túlélését segíteni kell. A csere által azok is hozzájuthatnak termékekhez, szolgáltatásokhoz, akiknek nincs pénzük, de van tehetségük és szorgalmuk.
A csereklubban való részvétel azok számára is előnyt jelent, akik semmiben sem szűkölködnek, hiszen a klubon belül olcsóbban vagy jobb minőségben hozzájuthatnak dolgokhoz, mint egy hagyományos üzletben.
Itt kell megemlíteni, hogy a csereklubnak erős közösségépítő hatása is van, ami nagyon fontos, mert az összetartásra, egymás segítésére, érdekeink védelmére ma nagyobb szükség van, mint valaha.

http://www.koronakor.hu/pilis.php/