Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. január 2., vasárnap

7.768 - Budaházy György: Nem tudnak megtörni, ami nem öl meg, az erősebbé tesz! > Extra :: 2011-01-02. 09:17

From: Apu Lengyel

Date: 2011/1/2
Subject: Budaházy: Nem tudnak megtörni, ami nem öl meg, az erősebbé tesz
To: „Kovács János” <hir@nemzetihirhalo.hu>, Nemzeti Internet Figyelő <nif.info@gmail.com>, Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>, Házik Zoltán <szerkesztoseg@karpatiharsona.info>, Schuster Lóránt <pmobil01@gmail.com>, Rozgics Mária <magyarvilag333@gmail.com>

Budaházy: Nem tudnak megtörni, ami nem öl meg, az erősebbé tesz


                              Extra :: 2011-01-02. 09:17               http://kuruc.info/r/6/71929/
    

Egy év börtönig büntethető 2011-től a grafitizés, továbbá az enyhe kényszerintézkedések (házi őrizet, lakhelyelhagyási tilalom) megszegése. A (nem nemzeti) jogvédők már ajvékolnak „szegény” falfirkálókért. Ilyeneket lehet hallani, hogy: az csak a „lázadás kifejezése”.

     Ha most cinikus akarnék lenni, akkor mondhatnám, hogy az MSZP-irodák koktélozása is csak a „lázadás kifejezése”, sokkal inkább, mint műemlékek tönkretétele. Ráadásul ez nem azt jelenti, hogy 1 évet fognak kapni, hanem, hogy 0-tól 1 évig lehet büntetni, ami valószínűleg felfüggesztetteket fog jelenteni. Persze nem kizárt, hogy a legelvakultabb ostobák számára ez csak növelni fogja a kihívást, de a többséget talán visszafogja. Ami a másik dolgot illeti, az nem tűnik éppen egy „eukonform” szabályozásnak, de az előzetesben rohadásnál minden jobb, már amennyiben ez segíteni fogja az abból való kikerülést.

     Pősze Lajost kizárták a Jobbikból, így független képviselővé vált. Persze ez után egyből fontos lett meghívni a tv-be, ahol többek között kifejtette, hogy a Jobbiknak gazdasági téren inkább a már itt lévő jelentős beruházásokat eszközlő nyugati vállalkozásokat kéne elismernie, mint a „keleti nyitásról” ködös elképzeléseket hangoztatni. Jól tetten érhető ezen a szemléleten a pártokrácia „bedaráló” hatása. Én nem állítom, hogy a nyugati beruházók közül mindegyik csak lerabolni akar minket, és nincs köztük korrekt, de könyörgöm, 20 éve ezeket ajnározza az egész magyarországi politika. Egy új politikai erőnek pontosan, hogy új utakat kell keresnie. A pártokráciának meg pontosan az az érdeke és lényege, hogy mindenki ugyanazt akarja csinálni, „csak máshogy”. Persze mindent lehet mindig jobban csinálni, de itt már inkább „mást” kéne csinálni. Pont az a baj a Jobbikkal, hogy amely jelentős kérdésekben hiánypótló lehetne - és ami el is várható lenne tőle -, pl. EU-ból való kilépés vagy a trianoni határok felülvizsgálatának feszegetése, abban rendkívül enervált, de Pősze úr még azt is „lemetszené” úgy látszik, amiben legalább próbálkoznak.

     Orbán Viktor beszélt az MTV „Este” című műsorában: Ne ütközzön senki meg azon, amit most írok, de igenis jól adta elő magát. Nemzeterősítő, pozitív képet próbált sugározni, és reményt adni. Azt persze nem tudom, hogy mit fog végül csinálni, de már ez is előremutató volt az eddigiekhez képest. És ezt nem nyalizásból írom, hátha véget vetet az ellenem folyó hadjáratnak – persze megtehetné végre -, hanem egyszerűen ez jött át, és az igazsághoz ez is hozzátartozik.

     A BKV nem hívhatja le a bankgaranciát az ALSTON-nal a metrószerelvényekre kötött szerződés alapján, mert egy francia bíróság az ALSTON javára döntött a kérdésben. Elemi szerződéskötési ismeretekkel lehet azt tudni, hogy mindig a vevő, aki a pénzt fizeti, szokta kikötni az illetékes bíróságot jogvita esetére. Hogy lehetséges az, hogy a magyar adófizetők kontójára kötött ilyen szerződésnél az adófizetők nevében ténykedők nem magyar bírósághoz ragaszkodtak. (Persze a magyar bíróságok közel se olyan hazafiasak, mint a franciák, de akkor is.) Ezért felelősségre vonják Demszkyéket vagy ez is el lesz sunnyogva? Nem nagyon vetette föl ezt még senki.

     Nem tudom kinek az agyából pattant ki ez az ötlet, hogy karácsonyi ajándéknak utasítsák el a szabadlábra helyezésemet, de övön aluli aljasság volt. Ezen még a bv-sek is ki voltak akadva. De hát ilyen „kuriózumokkal” van tele ez az eljárás a kezdetek óta. Legfeljebb most már végképp egyértelmű, hogy valakik kifejezetten rám utaznak, de jelzem, hogy nem tudnak megtörni. Ami nem öl meg, az erősebbé tesz. Még Julian Assanget is kiengedték rövid úton óvadékkal, pedig rá maga az USA vadászik. Ezúton is kívánok neki kitartást a küzdelméhez. Az már csak hab a tortán, hogy a bíróság ezzel egy füst alatt még a Szent Korona Rádiónak való interjú adástól is eltiltott, mondván, hogy az „ismételt interjú adás” (merthogy az SZKR-nek már adtam) ellentmondana az előzetes „céljának, értelmének, lényegének”. Hogy ez a – jogvédők számára nyilván aggodalomra okot adó – megfogalmazás mit takar, az nincs kifejtve, de vannak elképzeléseim.

     Magyarországot sorra minősítik le az ilyen-olyan hitelminősítők: Most egy kis ízelítőt kaphatunk a nemzetközi tőke, demokrácia meg szuverenitás tiszteletéből. Nagy nulla. Az persze egyáltalán nem zavarta őket, hogy a nekik csontig benyaló szoclibek kilövetik a – pont emiatt is – tiltakozók szemét. Most, amikor ahelyett, hogy az ország a hitelükért kuncsorogna, inkább egy kicsit megsarcolja végre őket, most aztán tönkre akarnak tenni.

     Az MTV reggeli műsorában történelmi alkotmány ügyben vendég volt Zétényi Zsolt, Varga István és egy államtitkár (akinek a nevére nem emlékszem). Zétényi és Varga jól beszélt, de az a baj, hogy az átlag néző ebből nem értette meg miért volna fontos a Szent Korona Tan újbóli alkalmazása. Azt kell elmondani az embereknek, hogy a jogfolytonosság helyreállításához, helyre kell először is állítani a szuverenitásunkat, ami a jelenlegi formájú EU-tagságával nem fér össze egyszerűen, ugyanígy a Szent Korona tulajdon (föld, víz, ásványkincsek stb.) sérthetetlensége sem, amit szintén ki kell ehhez mondani. Valamint az ellenállás eredetileg megfogalmazott jogát. Ezek nélkül nincs alkotmányos jogfolytonosság, de szerencsére nekünk pont ezekre volna szükségünk. És persze meg lehetne fontolni más dolgoknak is a Szent Korona hatáskörébe utalását, mint pl. a honvédelem és a gyerekvállalás kötelessége.

Budaházy György