Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. január 4., kedd

7.803 - Szervezeti változás a Magyarok Szövetségében

Szervezeti változás a Magyarok Szövetségében

A Magyarok Szövetsége mozgalomban folyó munka összehangoltsága és jobbítása érdekében megkezdett szervezeti átalakítási folyamat első lépéseként, hogy az alulról építkezés elve érvényesüljön, a Megyei Elöljáró titulus felfüggesztésre került.

Gondolatok az alkotmányozásról

Manapság egyre több oldalról lehet hallani, hogy Magyarországnak új Alkotmányra van szüksége. A Kormány bizottságot hozott létre a kérdés mielőbbi megoldására. Azonban komoly, alapvető kérdések és problémák merülnek fel a még oly jó szándékúnak tűnő törekvés kapcsán is, amint az a következő oldalon is olvasható: http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=154154

Közlemény

A Magyarok Szövetsége Mozgalom értesíti azokat az önkénteseket, akik a devecseri vörösiszap katasztrófa mentési és mentesítési munkálataiban részt vettek, hogy készüljenek fel szűrővizsgálatokon való részvételre. Kérjük a Szövetség települési közösségeit, hogy adják le az önkéntesek névsorát az msz.kozpont@gmail.com címen.

Az Arany Korona Szövetkezet Rendkívüli Közgyűlése

A Arany Korona Szövetkezet Rendkívüli Közgyűlésének időpontja: 2011. január 05. 17.00 óra A Közgyűlés helyszíne: 1153 Budapest, Pázmány Péter u. 29-33. I. em. nagyterem

Madárszilveszter 2011. jan. 2.

Kiskőrös, Szücsi turjános erdő

A lelkes kis csapat részvételével véget ért az idei első csoportos madáretető feltöltés és madár megfigyelés. A magot és a szükséges védőitalt szánkón húztuk be az etetőhöz, mivel a láperdő természetvédelmi terület. Januárban minden vasárnap fél 10,oo-kor gyülekező a Rákóczi u végénél a szeretet otthonnál.

A 2011. év madara - a széncinege

A faj nem veszélyeztetett: nem csökken az állománya; alkalmazkodóképes, így a nagyvárosok belső kerületeiben is megél; mesterséges odúkkal jól telepíthető; az Agrár-környezetgazdálkodási program is érinti a védelmét; a téli etető összes eleségtípusát fogyasztja. Akkor miért éppen ez a madár a 2011-es év madara? Éppen ezért! Szükségünk van egy olyan pozitív példára, ami igazolja, hogy mindannyian tehetünk korunk egyik legnagyobb kihívása, az élőhelyrombolás, a fajok eltűnése ellen.