Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. január 5., szerda

7.846 - Vattay Szabolcs: Tősgyökeres Kossuth-téri arcok, demonstrációkról jól ismert civil-ruhás ávósok tették ki nagyjából a demonstrálók egyharmadát.

From: Vattay Szabolcs

Date: 2011. január 5.
Subject: M I N D I G    N A G Y O N   K E V E S E N   V A G Y U N K !
To: Kutasi József

Ha 150-el kevesebben lettünk volna ott, ahol min. tízezer magyarnak kellett volna ott lennie, akkor bizony ma 18:00 órakor, a Magyar Rádió előtt, néhány járó-kelőn kívül nem lett volna ott senki.
 
Tősgyökeres Kossuth-téri arcok, demonstrációkról jól ismert civil-ruhás ávósok tették ki nagyjából a demonstrálók egyharmadát.
 
Köszöntő, üdvözlő beszédet mondott a rádióépület Polláck Mihály-téri sarkánál Gőbl Gábor, soproni Jobbikos alelnök, majd kérte a sajtószabadságért egybegyűlt tüntetőket, hogy menjenek a rádió főbejáratához, ahol Novák Előd Jobbikos országgyűlési képviselő (alelnök) mondott rövid beszédet. Ebben bírálta a Fidesz diktatórikus, mindenkit mindenből kirekesztő törvényhozási és kormányzási gyakorlatát.
 
A némának meghirdetett demonstráció csendjét sípszó, kereplő, és egyéb hangeffektusok mellett egy-egy erőtlen orbán-, ill. kormányellenes bekiabálás törte csak meg, amiből én megint azt az egyenes következtetést vontam le, hogy azok se látják világosan a horrorisztikus politikai helyzetet, akik a legzordabb időjárási viszonyok ellenére se restek minden tüntetésen megjelenni.
 
A demonstráció kb. 18:30-kor a Szózat eléneklésével ért hivatalosan véget, de a demonstrálók ezt követően is még jó ideig a helyszínen maradtak.
 
Szégyen, gyalázat, hogy ennyien jöttek csak el erre az interneten jó előre meghirdetett, igen nagy fontosságú demonstrációra; ám senki ne gondolja, hogy mindössze ennyien lennénk ebben a hazában hazaszerető magyarok! Még akkor se, ha a látszat ezt mutatja. Már régóta tudja mindenki, hogy hazánk sorsa nem az utcán fog eldőlni. Ez a vonat 2006. őszén elment, pedig odafentről minden támogatást megkaptunk; az időjárás is páratlanul kedvező volt.
 
Mindezek ellenére se szabadna távol maradni a hazafias megmozdulások helyszíneitől, mert csak addig létezik egy ügy, amíg vannak támogatói. Nem csak lélekben, de testben is ott lenne minden magyarnak a helye. Jelen esetben a Rádiónál lett volna ott minden magyar helye.
 
Így nem csoda, hogy mindent meg lehet tenni velünk, magyarokkal!
 
További információ a ma esti demonstrációról itt: http://kuruc.info/r/2/72095/ 
 
Vattay Szabolcs