Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. január 13., csütörtök

7.963 - Rákay Fülöp: Gergely bácsi 2003-as beszéde teljes egészében

From: Dr. Somogyfoki György
Date: 2011. január 13.
Subject: "Vagyis egy olyan ellenzék és szavazói, amely és akik zsigerből gyűlölik saját népüket és tapsolnak annak,
ha külső erők vagy tényezők diszkriminálják. ... Ez az igazi magyar tragédia ma."

To: jozsef@kutasi.eu

Wittner is leszavazta az egyetlen '56-os múzeum állami támogatást

A költségvetési törvényhez a Jobbik által benyújtott módosító javaslatok közt volt a kiskunmajsai 1956-os múzeumot és gyerektábort fenntartó alapítvány állami támogatása is. A "forradalmi többség" - köztük Wittner Mária - nemmel szavazott a javaslatra, pedig a kulturális bizottságban még sikerült átnyomni 8:6 arányban.
 

Vajon a szemébe merne nézni Wittner Mária?
 
A Corvin köz legendás parancsnoka, Pongrátz Gergely által alapított, hazánk egyetlen '56-os múzeumának évi 30 milliós költségvetési támogatásában azért is bízhatott az indítványt benyújtó Dúró Dóra, Farkas Gergely és Novák Előd, mert a várpalotai Trianon Múzeumnak (mely szintén egyedüli a témában) jobbikos javaslatra sikerült 50 millió forintot kiszorítani.

Az Országgyűlés illetékes Kulturális és sajtóbizottságában több ülésen folyt vita a módosító javaslatokról. A december 15-ei jegyzőkönyv szerint Novák Előd felvezetője után a KDNP-s Pálffy István is támogatásáról biztosította a javaslatot, melyet végül szoros, 8:6 arányban támogattak.
 
Azonban míg a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége még mindig szerepelhet a költségvetési törvény kiadási oldalán, addig az '56-os múzeumot fenntartó alapítvány végül nem. Pedig a kurátorok közt találjuk Lezsák Sándort is, aki képviselőként szintén leszavazta a javaslatot (akárcsak Pálffy István, korábbi szavaival ellentétben). Mamelukként, mit sem tudva, miről szavaz, vagy pedig szándékosan? Mindegy is... Wittner esetében azonban vélhetően megint csak arról van szó, hogy nem követte a szavazásokat, s így megint megszavaztattak vele minden szemétséget, ahogy korábban is sok nemzetellenes javaslatot. Mert amúgy ő megtehetné, hogy kiszavaz, el is nézik neki hősi múltjára való tekintettel. Kár, hogy Marika néni ismét képviselőséget vállalt, korábbi ígérete ellenére...
 
A Jobbik Magyarországért Mozgalom 2003-as zászlóbontó gyűlésén Pongrátz Gergely szimbolikusan a jobbikos ifjaknak adta át a lyukas zászlót. Megható beszédéből rövid kampányfilm is készült:
 
Gergely bácsi 2003-as beszéde teljes egészében: