Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. január 15., szombat

8.006 - Hogy lehet az, hogy a hazát áruló szocialisták még mindig a törvényhozásban rontják a levegőt?

www.nemzetihirhalo.hu *************
Hogy lehet az, hogy a hazát áruló szocialisták még mindig a törvényhozásban rontják a levegőt? - KJ
Alkotmányozás: az MSZP részt vesz a parlamenti vitában
2011. január 14., péntek 18:53 InfoRádió / MTI

Az MSZP parlamenti frakciója, annak ellenére, hogy az alkotmányozás eddigi folyamatából kivonult, rész vesz az új alkotmány országgyűlési vitájában - derül ki Bárándy Gergely szocialista képviselő nyilatkozatából, amely az A, mint alkotmány című blogon jelent meg.

Bárándy Gergely az interjúban azt mondja: az MSZP parlamenti frakciója azt az álláspontot képviseli, hogy részt kell venni a vitában, mert ott már nem egy dokumentum kidolgozásáról, hanem annak kritikájáról van szó.

Mesterházy Attila szocialista pártelnök a napokban úgy nyilatkozott, hogy az MSZP fenntartja álláspontját, és nem vesz részt az alaptörvény parlamenti vitájában. Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök a múlt héten minden ellenzéki pártot arra szólított fel, hogy bojkottálja az alkotmányozási folyamat egészét, így az Országgyűlés munkáját is, amikor az a "Fidesz új alkotmányát tárgyalja."

Bárándy Gergely közölte: a hivatalos alkotmányverzió mellé az MSZP a saját alternatív koncepcióját teszi le. Szerinte ugyanis úgy hiteles valaminek a kritikája, ha megfogalmazzák az alternatívát.

"Meg fogjuk találni a parlamenti technikáját annak, hogy hogyan kerülhet a parlament elé a mi alternatív alkotmánykoncepciónk, és annak is, hogy hogyan teremtsük meg annak lehetőségét, hogy arról dönteni lehessen" - fogalmazott a politikus.

Az MSZP szerint az új alkotmányt népszavazásnak kell megerősítenie, mert azon kiderülne, hogy a magyar emberek mennyire érzik magukénak az alaptörvényt - mondta Bárándy Gergely. Ugyanakkor elismerte: amellett is szólnak érvek, hogy az Országgyűlés fogadja el az alkotmányt. A politikus az alkotmány legitimációját növelő lépésnek tartaná azt is, ha két egymást követő parlamenti ciklus kétharmados többsége erősítené meg azt.

A weboldalon olvasható bemutatkozás szerint a blog azért jött létre, hogy segítse az alkotmányozás folyamatát. (Az interjú itt érhető el: http://alkotmany.postr.hu/interju-barandy-gergellyel-az-uj-alkotmanyrol)


Itt található KUTASI JÓZSEF (4,5 MB): http://hirfutar.kutasi.eu/polhirfut.pdf