Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. január 17., hétfő

8.027 - Meghívó a Szent Korona Alkotmányának érvényesítését követelő Rendi Gyűlésre > 2011. január hó 29

From: enisz attila
Date: 2011. január 17.
Subject: Fwd: Re: meghívó
To:  Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>,

Meghívó

a Szent Korona Alkotmányának érvényesítését követelő Rendi Gyűlésre

Időpont: 2011. január hó 29./Szombat/ de. 11 óra.

Helye: a Magyarok Háza, 1052 Budapest, Semmelweiss .u. 1-3


A Fejér Szövetség megköszöni és elfogadja a meghívást a január 29.-i Nemesi Rendi Gyűlésre és tisztelettel kéri, hogy szószólóit (a Szövetségben ez 3 egyenrangú személy), Dr. Boór Ferencet, Sajó Máriát és Sajó Victort  fogadják szeretettel és tisztelettel rendezvényükön.
A Fejér Szövetség nagyra értékeli azt, hogy az újjáéledő Nemesi Rend képviseletében berhidai Parragh Imre és Horkovics-Kováts János társelnökök is aláírták azt a január 9.-i felhívást, amellyel Szövetségünk is teljes mértékben egyetért, amelynek három pontja világos és egyértelmű sarokkövei lehetnek azon helyi és országos alkotmány-helyreállító szövetségek létrejöttének, amelyekre az aláírók közösen is hívják a magyar nemzet fennmaradásáért tenni akaró személyeket, helyi és országos közösségeket és szervezeteket!

E felhívásnak azonnali és rendkívül jó visszhangja volt és van, tartalma összekovácsoló erejű.


A (nem csupán a megyei mozgalom, hanem a több társadalmi szervezetet tömörítő) Fejér Szövetség elnöksége múlt hét péntekre rendkívüli Széket hívott össze és több napirendi pont közül a Nemesi Rendi Gyűlés tervezett kiáltványát, mint az egyik legfontosabbat, a Fejér Széke mintegy másfél órán keresztül részletesen megtárgyalta.


A Fejér Szövetség a kiáltvány követeléseivel a legmesszebb menőkig egyetért és támogatja a Nemesi Rend újraszervezését is, azonban az indoklással, a kiáltvány több kijelentésével nem tud azonosulni, azokat nem tudja felvállalni.


Tisztelettel kérjük a Nemesi Rendet, hogy azon mondatokat, amelyek a Nemesi Rendnek, bármely indokból is, a Magyar Történelmi Alkotmányba, vagy a leendő és létrehozandó alkotmány-helyreállító szövetségeken belül - valamely írott törvényre, irományra hivatkozva vagy sem - különös, avagy kizárólagos jogokat "vindikálnak", hagyják ki a kiáltványból!


Fontolják meg annak lehetőségét, amit a Nemesi Rend és más mozgalmak, szervezetek - köztük az egyre erősödő "fejérek" - szövetsége közös és együttes erejű fellépése jelenthet, amennyiben hajlandók a legnagyobb tiszteletünk mellett mellérendelt viszonyban szövetségre lépni velünk és más szervezetekkel! Ebben kell biztosítékot találnunk közösen azon veszélyekre, amelyek ezt az írott - egyes történeti időszakokban érvényesített - jogokra alapozott, azonban az egyetemes magyar nemzet által soha el nem fogadott "kizárólagosságot" előtérbe hozta.


Erre volt jó példa a közösen megfogalmazott és aláírt január 9.-i felhívásunk is.


Az állásfoglalást csatoltam és alább is beszerkesztettem.


A legnagyobb tisztelettel és testvéri szeretettel a Fejér Szövetség nevében:
Dr. Boór Ferenc
http://fejerszovetseg.blogspot.com

fejerszovetseg@gmail.com


Állásfoglalás a Nemesi Egyesület Kiáltványáról

A Fejér Szék a mai napon részletesen megtárgyalta a Nemesi Egyesület kiáltványát és meghívását a január 29.-i „a Szent Korona Alkotmányának érvényesítését követelő Rendi Gyűlésre”. Kiindulva abból a tényből, hogy az értékrend, mely a Szentkorona-tanban, avagy eszmében is megfogalmazódik, eszmei, nem tárgyi jellegű, s hogy régebbi, mint akár maga a Korona – azaz egyidős a magyarsággal, következésképpen az egyetemes magyarság értékrendje, önrendelkezése, alkotmányozó és törvényalkotó joga, sokkal régebbi, mint az Árpáddal testvériségben visszatértekből alakult nemesi rend, illetve ilyetén annak kizárólagosnak mondott joga – a Fejér Szék a Nemesi Egyesület által megfogalmazott követelés alább idézett álláspontját támogatja és tartja mérvadónak:

"Követeljük a saját, több évezredes, Magyar Alkotmányunk érvényre juttatását!"

A Fejér Szövetség a Nemesi Egyesület meghívását a Rendi Gyűlésre köszönettel elfogadja és három szószólóját, Dr. Boór Ferencet, Sajó Máriát és Sajó Victort a következő állásfoglalás képviseletére jogosítja fel:

1.       A Fejér Szövetség az alkotmányozásról már meghozott, a Nemesi Egyesület kiáltványával is javarészt egyező, hovatovább, a január 9-én Budapesten közös felhívásban is megerősített álláspontját csupán annak legmélyebb történelmi távlataiban tudja képviselni. Azaz, azok munkássága alapján, akik a történelmi magyar alkotmányt az 1944. március 18.-i Magyarországgal jogfolytonosságot vállalva, ám nem csupán a "kartális" történeti jogértelmezés, hanem egyértelműen a magyarság több évezredes múltjának megfelelő tények és igazságok alapján kívánják helyreállítani.

2.       A Fejér Szövetség határozott és következetes alapállása, hogy csak és csakis az örök és elévülhetetlen – a Szent Korona értékrendben is kifejeződő – magyar sajátosság, a MELLÉRENDELTSÉG alapján lép „Alkotmány-helyreállító Szövetség”-re.

3.       Kérjük a Nemesi Rendi Gyűlést, hogy kiáltványának egyetlen részlete, egyetlen mondata se mondjon a fent idézett mondatának, azaz a több évezredes történelmi magyar alkotmánynak, a Szent Korona Alkotmányának ellent, következésképpen törölje a kiáltványból azokat a kitételeket, amelyek azt állítják, avagy a legkevésbé is azt sugallják, mintha a „Magyar Nemesi Rend … a Szent Korona tulajdonának kizárólagos és” annak „el nem idegeníthető birtokosa” volna, s hogy „törvénykezési joggal … csak a nemesség, és csakis a nemesség bír”. Ez ellentmond a magyarok történelmi hagyományainak, a mellérendeltségnek, az államalkotó magyar nemzet tagjainak születési jog alapján fennálló Szent Korona tagságának, a Szent Korona Alkotmányának és – a legutóbbi törvényes történelmi pillanatig, a német megszállásig tartó – alkotmány-helyreállítási folyamatnak, amellyel az írott „kartális” és íratlan (nem csupán avagy egyszerűen csak) jogfolytonos alkotmányos törvények egyensúlyát kívánta hazánk helyreállítani.

4.       A Fejér Szövetség támogatja és hirdeti, hogy a Nemesi Rendi képviseletnek a jogfolytonosság helyreállításában, így az alkotmány-helyreállításban részt venni szükségszerűen kívánatos, azonban a kiáltványt a csatolt iromány áthúzott bekezdéseinek törlésével, a fenti kizárólagosságot megfogalmazó vagy sugalló kitételek nélkül tudja csupán aláírni és csakis ezen az alapon tud a Nemesi Renddel „Alkotmány-helyreállító Szövetségre” lépni.

Kelt: Székesfehérvárott, 2011. év Fergeteg havának 14. napján (2011. január 14-én)

A Fejér Szövetség nevében:

Dr. Boór Ferenc (Fejér MAG Egyesület), Dér Csaba, Feledy István (Magyar Szent Korona Alapítvány), Fent Tamás, Fórizs József, Halász István (Trianon Társaság), Jóháczy József, Kanizsay Zsolt, Makk Imréné, Nagy Gyöngyi, Sajó Mária (Fejér Szövetség Mozgalom), Sajó Victor (Fejér Szövetség Mozgalom), Sóspataki Ferenc (Gárdonyi Bonsai Egyesület), Sümegi János, Tamási Béláné (Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület), Tóth T