Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. január 18., kedd

8.036 - Jager Lajos: A kétharmados tábor elégedett-e kormánya teljesítményével?

Feladó: Jager Lajos

Dátum: 2011. január 18. 11:48
Tárgy: Kormányok mennek, kormányok jönnek
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu
>

Kormányok mennek, kormányok jönnek!


A lakosság többsége meg marad. Aki teheti és elege volt a múltból, meg a jelenből, megy. Keresi helyét a világban. Tamási Áron: „azért születtünk a világra, hogy valahol otthon legyünk benne”. A többség marad, aki teheti, megy, mert kulturáltabb világban szeretne jobb megélhetést találni. Ott honra lelni.

 

Az elmúlt évtizedek kormányainak „nevelő hatása” még napjainkban is érződik és még sokáig tapasztalni fogjuk „jótékony” hatását. Az Ország korábbi vezetői példát mutattak a becsület, a hazaszeretet, a kulturált viselkedés, a gazdasági felemelkedés területén kifejtett munkásságukkal.

 

A jelenlegi kétharmados kormány takarítja a szemetet, próbál megbirkózni az országot sújtó természeti és „vörös iszap” okozta károkkal. Lassan halad a múlt feltárása, de az iszap még nem engedi szabadulni a Magyar Embereket. Küzd a fennmaradásáért, sőt újabb támogatók is melléjük állnak. Az új kormány a jövő terveit mutatja be. Átszervezi az államigazgatást. Fejleszti a rendvédelmet, és még sorolhatnám a terveket. Azonban a „köznép” naponta érzi, hogy a keresztény narancsnak kezd citrom íze lenni. Az elmúlt évek átlagos 25 % áremelései után a kormány a nyugdíjasoknak 4.4 % nyugdíjemelést adott. Az elmúlt év gazdasági romlását 0.6 % kompenzációval kezelte. Az ország mai gazdasági helyzetét tekintve, komoly teljesítmény. 2011. január 1.-től a miniszterelnök biztonságot ígér a nyugdíjasoknak. Közben emelkednek az élelmiszerárak, az üzemanyag, a közszolgáltatási díjak és egyáltalán minden, ami a megélhetéshez nélkülözhetetlen. A privatizált gazdaság gondoskodik az életszínvonal emelkedéséről. A kormány azt válaszolja a felvetésre „nem a mi hatáskörünk”. „Nem állami kezelésben vannak a szolgáltatók”.

 

Pártok vitatkoznak a sajtószabadságról, mert a sajtó, a média erős akar maradni és mindenről írni akar, mindent meg akar mutatni, ami termékeik darabszámát emelheti. Az nem baj, hogy időnként valótlanságok jelennek meg. A cél a lakosság tájékoztatása! És a lakosság egy része jó fogyasztó. Mindent megvesz, ami kulturált emberré nevelheti. Példák a kereskedelmi csatornák műsoraiban megtalálhatók!

 

Akik maradnak, tapasztalják a múlt példamutatásán nevelkedett kisebbség vandalizmusát, amely természeti és nemzeti értékeinket rombolja, rossz reklámot csinál az országnak és megbotránkoztatja azokat, akik a hazájukban kulturált módon akarnak élni és boldogulni a jövőben.

 

A kétharmados tábor elégedett-e kormánya teljesítményével? Van-e pártoktól független szavazó, aki módosítana a mai parlamenti összetételen, tekintettel arra, hogy oda „csak” a pártok képviselői kerülhetnek be? Kellene-e valóban független – és nem pártokból a választások érdekében kivált tagok – képviselők, hiteles emberek bekerülése a parlamentbe? Ha az „itthon maradók” elégedettségi szintjét megmérnénk, mit kapnánk eredményül?

 

Magyarország 2011-01-18.

 

A kérdéseket a Vadász tette fel ismét. Még mindig tízmilliomodik nyugdíjas Magyarként.