Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. január 23., vasárnap

8.142 - A jövőnk a Magyar Emberek kezében van!

From: Lajos Jager

Date: 2011. január 23.
Subject: Honi hírek
To: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>



Kedves Jóska! 

Ismét zavarlak írásommal, ami a napokban angolul is elkészül és a tengeren túli ismerőseinek megküldöm tájékoztatásul.

Korábbi írásom végén kérdéseket tettem fel. Kíváncsi lennék, hogy szélesebb körben a Magyar lakosság különböző társadalmi szintjeinek mi a véleménye. Sajnos ezt megtudni nincs lehetőségem. Szűkebb körben, akikkel tudok beszélgetni, ezeket a véleményeket hallom és magam is ilyen kérdésekkel foglalkozom. 

Jelen írásom apropója a z előbbi folytatása és tapasztalása az EU ülésein elhangzott hozzászólások stílusa. Minden elismerésem Orbán Viktoré, annak ellenére, hogy nem mindenben értek egyet politikájukban.

Magyar ismerőseimet, barátaimat is zaklatom írásaimmal.

Üdvözlettel, Lajos 


Mai Magyarország.

 

Magyarországon az elmúlt parlamenti és önkormányzati választások óta figyelemre és elemzésre méltó helyzet alakult ki.


Az új kormány szigorú rendeletekkel törekszik a korrupció megfékezésére. Az elmúlt években kötött szerződések felülvizsgálatával több korrupciós cselekmény derült ki. A bűncselekmények elkövetői előzetes börtönbüntetésben várják az ítéleteket, vagy már bizonyítékok alapján elítéltként töltik büntetésüket. Sok eset felderítése van folyamatban.

Az ügyek felderítése bonyolult, mert az előző kormány tagjait, illetve támogató köreit is érinti az esetek többségében. Emberek, vállalkozások mentek tönkre, mert a kormányhoz közel álló nagyvállalkozók, alvállalkozóikat a beruházás befejezését követően nem fizették ki. Az ilyen esetekből adódó körbetartozások mértéke több százmillió, becslések szerint 400 millió forint összeget tesznek ki.

 

Sajnos a természet sem kegyes az országgal szemben. A sok csapadék és az ebből adódó áradások, belvizek sújtják az országot. Az ismert „vörös iszap” áradat újabb terhet jelentett az ország amúgy is leromlott gazdasága számára. Az iszapáradattal kapcsolatban már tény, hogy az Európai Uniót is félrevezetve nem veszélyes anyaggá nyilvánította a volt kormány a timföld feldolgozás melléktermékét – ezt sajnos hazai tudósok is támogatták szakvéleményeikkel – tudva, hogy az itteni technológia eltér az unióban alkalmazottól. Itt az iszap erős lúgtartalommal rendelkezik! Ezt a technológiát nem módosították, hanem hazug módon kormányzati segítséggel korrupt módon jártak el. A gátrendszernél is voltak építésből eredő hibák.

 

A belpolitikai változások, korrupció felszámolására irányuló törekvések, az államigazgatás rendszerének módosítása, áttekinthetőbbé tétele, különösen a „szocialista” kötődésű befektetők köreiben zavart okozott, mert a korábbi nemzetrabló gazdaságpolitikájukat akadályozza. Sajnálatos módon a külföldi, e körökben érdekelt politikai erők is megmozdultak Magyarországgal szemben. Ez érezhető az árfolyam politikában – Magyarország gazdaságilag gyenge, kiszolgáltatott Nemzet - az ország vezetése ellen irányuló bank politikában, általában Európa „szocialista tábora” megnyilvánulásaiban. Az Európai Unió elnöki tiszte tovább erősítette, e politikai erők szembefordulását az ország vezetésével.  A volt kommunista, jelenleg „szocialista” erők minden bel és külföldi eszközzel támadják a kormányt, hogy a további korrupciós felderítéseket, elszámoltatásokat lassítsák és akadályozzák a kormány működését. A sajtótörvény olyan indulatokat váltott ki az unió köreiben, ami indokolatlan. Nem ismerik a Magyar sajtó, média helyenként elítélhető megnyilvánulásait. Hazug, lakosságot félrevezető szocliberális élősködök hada, természetesen tiltakozik.

 

Az új kormány nem „igényelte” tovább az IMF hiteleket, mert ezek feltétele a lakosság újabb megszorításához vezetett volna. Ezt a terhet a lakosság már nem tudta volna elviselni.

A bankvilág és a belföldi „szoci” pénzpiac elítélte a kormány törekvéseit, miszerint elege volt az országnak a nagytőke által diktált kiszolgáltatottságból.

 

Az elmúlt három évben az általános áremelkedések meghaladták a huszonöt százalékot. Esetenként a privatizált közszolgáltatás területén a harminc százalékot. A közalkalmazottak körében nem követték a bérek ezeket a változásokat. A nyugdíjasok átlagosan tíz százalék emelést kaptak. Ma Magyarországon az átlag nyugdíj mértéke 3-400 Euró/hónap /természetesen forintban/ között mozog. A 95.-ös oktánszámú benzin ára 367.-Ft./liter (1 Euró ~280 Ft. körül mozog). A jövedelmi szintek a társadalmi középosztály esetében /ha még létezik ilyen / az  EU megélhetési minimumán vannak. Ez a helyzet nehezen elfogadható az közemberek számára. A kormány hosszú távú politikája jó eredmények elérését feltételezheti. A kérdés, hogy az ellenpropaganda milyen erővel tud hatni a tájékozatlan közemberre és a lakosság hogyan fogja tűrni a következő évek, remélhetően nem romló, de igen lassú gazdasági felemelkedését.

 

A Magyarok – számomra meglepő módon – kétharmados többséggel választották meg a  FIDESZ – KDMP  képviselőket az új parlamentbe. Ez a fölényes győzelem meglepte Európát, de a világot is.  Meglepő volt a „szocialista tábor” nagyarányú bukása. A szélső jobbnak nevezett JOBBIK is bekerült a parlamentbe, amit a politikai elemzők sem vártak ilyen arányban. A jobboldal fölénye az önkormányzati választások eredménye alapján tovább fokozódott. Ezeket a tényeket, a Magyar Nép ilyen összefogását az Európai „szocialisták” és a globáltőke nem fogadta kedvezően, mert egy erős Nemzet, a lakosság többségével megválasztott kormány csökkentheti a töke befolyását az ország gazdaságára és belpolitikai helyzetére.

 

Ez az év Magyarország társadalmi és gazdasági helyzete szempontjából, egy új korszak kezdetét jelentheti, vagy visszacsúszunk a „szocialista” ideológia által gyakorlott Nemzetromboló rendszerbe.

 

A jövőnk a Magyar Emberek kezében van!

Isten áldja a Magyarokat! Kívánja és reméli, a Vadász, tízmilliomodik Magyar nyugdíjas

 

Magyarország 2011-01-21