Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. november 6., hétfő

22.561 - ​Nemzeti Hírhaló: A valódi ''új világrend'' életre kel


Feladó:
​​
​​
Nemzeti 
Hírhaló 
Dátum: 2017. november 6. 4:41
Tárgy: [Lapszemle] Küldöttségi beszámoló Londonból: erősődő európai összefogás! - Szaúd-Arábiában 11 herceget vettek őrizetbe korrupció miatt - Na predaj: védjük a határt délről, közben északról meg szép lassan elszlovákosodik a határszél -
​​
A valódi ''új világrend'' életre kel - Ami a történelemkönyvekből kimaradt - döntés Amerikában, majd a Kremlben 1956-ban
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>



2017 november 06.
99Húszmillió!   Locations of visitors to this page   PayPal

Küldöttségi beszámoló Londonból: erősődő európai összefogás!
2017.11.05. eroeselszantsag.net

Angliai utazásunk előző beszámolójában olyan jelenségeket érintettünk, amelyek szembeötlően szimbolizálják London városában a nyugati kultúra hanyatlásának valóságát. Most viszont angliai küldöttségünk egyik lényegi feladatáról kell szólnunk, amely pedig a mozgalom külföldi ismeretségének és kapcsolati tőkéjének növelése volt, hogy az európai összefogás ne csak gondolat legyen, hanem kézzel fogható valóssággá váljon.

Bár a Belügyminisztérium döntését tiszteletben tartjuk, megtagadni viszont semmi esetre sem fogjuk brit barátainkat, akikkel sikeresen találkoztunk az Egyesült Királyságban: Nick Griffint, a Brit Nemzeti Párt volt elnökét és volt európai parlamenti képviselőt; valamint James Dowsont, Európa-szerte ismert, nemzeteink összefogása érdekében elkötelezetten tevékenykedő keresztény patriótát. Ők barátaink és társaink is egyben, akikkel elveink azonosak és célunk közös: az európai ember életközösségének, létrendjének és jövőjének megmentése! (...)
Teljes cikk a honlapon: eroeselszantsag.net


Szaúd-Arábiában 11 herceget vettek őrizetbe korrupció miatt
2017.11.05. 444.hu

Pár órával a megalakulása után akcióba is lépett Szaúd-Arábia új, korrupcióellenes testülete, amelyet Mohamed bin Szalman herceg vezet. Az első körben 11 herceget, 4 hivatalban lévő minisztert és több tucat korábbi minisztert is őrizetbe vettek. Neveket egyelőre nem lehet tudni. Az új korrupcióellenes tanács elfogatóparancsot és utazási tilatmat is kiadhat.

A New York Times szerint a szaúdi királyi család szombaton letartóztatott 11 tagja között van al-Valíd bin Talál bin Abdel-Azíz al-Szaúd herceg is, aki az uralkodóház külföldön legismertebb képviselője, a világ egyik leggazdagabb embere. Al-Valíd irányítja a Kingdom Holding beruházási társaságot, és jelentős részvényei vannak például a The Wall Street Journal című lapot is kiadó News Corpban, a Time Warner médiaipari amerikai óriásvállalatban, a Citigroup bankcsoportban, az Apple és a Twitter informatikai cégeknél és komoly részesedései vannak több más, jól ismert amerikai és európai vállalkozásban is.

Al-Valídnak 2014 júliusában Orbán Viktor adta át a Magyar Érdemrend középkeresztjét a Parlamentben. A miniszterelnök akkor elmondta, hogy a kitüntetést azért adja a magyar állam, mert nagyra tartja azt a tevékenységet, amellyel a herceg túllép az üzlet hagyományos keretein.
Új idők
A BBC tudósítója szerint Mohamed herceg meg akarja erősíteni a hatalmát, miközben végrehajtja az országot átalakító reformprogramját. Nemrég azt is bejelentette, hogy Szaúd-Arábiának vissza kell térnie a mérsékelt iszlámhoz. 

Nemrég a a Szaúdi Nemzeti Gárda és a haditengerészet vezetőjét is leváltották. Mohamed herceg, aki egyben védelmi miniszter is, át akarja venni az irányítást a biztonsági erők felett. (BBC)

Kapcsolódó:
Letartóztatták a világ egyik leggazdagabb emberétLetartóztatták a világ egyik leggazdagabb emberét (orientalista.hu)
A The New York Times című napilap értesülései szerint a szaúdi királyi család szombaton letartóztatott 11 tagja között van Valid bin Talal bin Abd Al-Aziz Al-Szaúd herceg is, aki az uralkodóház külföldön legismertebb képviselője, a világ egyik leggazdagabb embere. Az amerikai lap helyi idő szerint vasárnapra virradóra a szaúdi tulajdonú al-Arabíja pánarab televízióra hivatkozva közölte a hírt. Az al-Arabíjában megjelenő információkat mindig az olajmonarchia uralkodó háza hagyja jóvá.
Elképesztő mértékű az állami korrupcióOrbán tanácsadója kitálalt: "elképesztő mértékű az állami korrupció" (ellenszel.hu)
Interjút adott a 168 órának Solymosi Frigyes Széchenyi-díjas kémikus, fiziko-kémikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. Solymosi Orbán Viktor tanácsadójaként funkcionált az első Orbán-kormány idején. Mostanra azonban gyökeresen megváltozott a véleménye. "Elképesztő mértékű az állami korrupció, s ezt a jobboldali szellemi elit sem nézheti tétlenül. Ha az értelmiségiek össze tudnának fogni közös társadalmi ügyekért, jóval többet érhetnének el. Nem tudnak" - véli a professzor, aki elárulja "a miérteket", illetve az interjú elején azt is, hogyan kezdett el a Magyar Nemzet helyett a Népszabadságba írni.
Nagy-Británnia után Németországban is elterjedtek a savtámadásokNagy-Británnia után Németországban is elterjedtek a savtámadások (schluesselkindblog.com)
Útkereszteződésnél odamennek az autóshoz, hogy valamit kérdezzenek, az lehúzza az ablakot és szembeöntik savval. Londonban 2011 óta több mint 1500 ilyen esetet regisztráltak. Ez a muszlim államokban egy elterjedt szokás a nyugatiasan öltözködő nők ellen. Ez is a kultúrális sokszínűség része, amit a balliberális fasizmus elhallgat.
A rendőrségbe beépülő migránsok teszik pokollá a német hatóságok mindennapjaitA rendőrségbe beépülő migránsok teszik pokollá a német hatóságok mindennapjait (888.hu)
Egy kiszivárgott hangfelvételen számol be arról egy berlini rendőr akadémia instruktora, hogy milyen viszonyok is uralkodnak az intézményben a migránsoknak köszönhetően. A meg nem nevezett rendőrinstruktor szerint az akadémia újonnan felvett, migráns tanoncai óriási gondokat okoznak. Legtöbbjük arab vagy török származású, és alig beszélnek németül. Tanulni nem hajlandóak, a tiszteket megfenyegetik, a rendőrakadémiáról pedig rendszeresen eltulajdonítanak kisebb tárgyakat.
Nicsak mit találtak Németországban egy mecsetben? AK-47 gépfegyvereketNicsak mit találtak Németországban egy mecsetben? AK-47 gépfegyvereket (ilovemyamerica.net)
Nicsak mit találtak Németországban muszliméknál. Ezek ellen nem sokat védenek az utcákra kihelyezett betonakadályok.
Nicsak mit találtak Németországban egy mecsetben? AK-47 gépfegyvereketA polgármester betiltotta az Iszlám Szafarit Európa dzsihadista fővárosában (windofchange.blog)
Ne! Ennek a hírnek nagyon ne örüljünk! Semmi jót nem jelent! Sőt! Feketén-fehéren bebizonyosodott, hogy a szabadság, a tolerancia, a védelem, a szólásszabadság csak és kizárólag a bizonyítottan erőszakos - sokszor egyenenes gyilkos - muzulmán csürhét illeti meg! A belga Molenbeek elvileg belga polgármestere egyszerűen megtiltotta, hogy a városrész területén Európa iszlamizálódása elleni nagygyűlést tartsanak. Szólásszabadság? Türelem? Tolerancia? Szó sem lehet róla! Ezek csak a muzulmánoknak járnak a liberálisok uralta Belgiumban, az európai belga őslakosoknak nem...
RADIKÁLIS ISZLÁM MOZGALMAKNAK IS JUTOTT SOROS PÉNZÉBŐLRadikális iszlám mozgalmaknak is jutott Soros pénzéből (magyaridok.hu)
Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa (Open Society Foundations) több amerikai alapítvánnyal együtt több millió dollárt adományozott olyan muzulmán egyesületeknek, amelyeket azzal vádolnak, hogy radikális iszlám mozgalmakkal vagy terroristának minősülő szervezetekkel is összeköttetésben állnak - írja a 888.hu hírportál amerikai forrásokra hivatkozva.
Túl sok ember van a FöldönVilmos Herceg: "Túl sok ember van a Földön." A királyi család tagja "megoldást" sürget! (avilagtitkai.com)
Hamarosan végrehajtják az agenda terv keretében a legnagyobb tervezett emberi népirtást? Egyre több támogatója van a drasztikus népességcsökkentésnek a világban. vagy pedig csak arról van szó, hogy sorban fedik fel magukat az Új világrend leendő kormányhatalmának képviselői, ideológiai követői? Nemrég a Vatikán egyik fő szóvivője is beszélt már arról, hogy túl sokan vagyunk a Földön, és hogy erre valamiféle megoldást kellene találni.
Holtában is gyűlölikHoltában is gyűlölik (demokrata.hu)
Eltávolíttatná Francisco Franco nyughelyét a polgárháború mindkét tábora áldozatainak földi maradványait őrző Elesettek völgyéből a spanyolországi baloldal. A madridi parlament májusban megszavazta a kegyeletsértő kezdeményezést, a szabadságáért küzdő Magyarországnak 1956-ban katonai segítségnyújtást szorgalmazó egykori államfő emlékének meggyalázását. A nemzetközi baloldal nem változik. Lételeme a kíméletlen kirekesztés, saját történelmi narratívájának a világra erőszakolása, ellenfeleinek gyűlölettől vezérelt megsemmisítése, emlékük elpusztítása. A múltat végképp eltörölni - e beteges rögeszme vezérli őket évszázadok óta.
Szociológus: a heteronormalitás beszennyezi az óvodai nevelést, ami negatívan befolyásolja a gyerekek nemi fejlődésétSzociológus: a heteronormalitás beszennyezi az óvodai nevelést, ami negatívan befolyásolja a gyerekek nemi fejlődését (kuruc.info)
Neveljünk hát buzit a kicsikből! A Michigani Egyetem egyik doktorandusza, aki az egyetemen szociológiát tanít, azt állítja: Ha a fiúk autóval, karddal, a lányok babával, egymás között pedig papás-mamást játszanak, akkor sérül a gyerekek joga a genderkonform nevelésre. A balliberális genderideológiában a heteronormalitás azt jelenti, hogy a férfiak férfiasan és férfiként viselkednek, a nők nőként és nőiesen, és egyszer apa és anya válnak belőlük. Mindez nagyon maradi, majdhogynem náci ideológia. A polkorrekt ember ma különböző nemi identitásokkal rendelkezik. Heidi Gansen szociológus szerint az erre való nevelést már az óvodás korban el kell kezdeni.
Meleg Mikulás - szivárványszínű szeretet a Penny-benMeleg Mikulás - szivárványszínű szeretet a Penny-ben (lovasistvan.hu)
A Penny Market diszkontáruházláncban a kezdődő karácsonyi vásárt megelőző időszakban meleg csokoládémikulást árul, "Csokisipkás" néven. Öltözete is szivárványszínű. Ezzel akarják hirdetni a "sokszínűséget és toleranciát". Így hirdetik: "Üdvözlet a Süveges ember csapatában: új dizájnunk a sokszínűséget, toleranciát és szeretetet jelképezi! Hétfőtől és csak rövid ideig megtalálhatja süveges emberünket a Penny-Markt-ban."
A Sátán inkognitóban a vatikáni családszinódusonA Sátán inkognitóban a vatikáni családszinóduson (eucharisztikuskongresszus.hu)
Sokan kétségbe vonják, hogy Ferenc illetve Bergoglio bíboros igazi pápa-e? Ha eddig volt alapja Ferenc védelmének, a vatikáni családszinódus eloszlat minden kétséget. Egy amerikai katolikus értelmező és kommentátor szeptember 18-i cikkének érdekes címet adott: "Ferenc Rubikonja." A családról szóló zsinat lesz az ő Rubikonja, vajon átlépi-e? Eljött-e az aposztázia és a Hamis Próféta kora? A Hamis Próféta Péter állítólagos utódjaként került a Vatikáni bürokrácia élére, Szent Pál jövendölése szerinti Antikrisztus kora sem lehet messze.
A modern cionizmus okkult gyökereiA modern cionizmus okkult gyökerei - Szabbatai Zevi, Jacob Frank, a Dönmeh mozgalom, az Illuminátusok és a nemzetközi bankárok (churchofgod.hu)
Miként épültek be a zsidóságba olyan sajátos népelemek, amelyek aztán nagy szerepet játszottak abban a folyamatban, aminek eredményeként az igaz ószövetségi vallásrendszert felváltotta a farizeusi, illetve rabbinikus, valamint a kabbalista judaizmus. Láthattuk, hogy Sátán egy zseniális, hosszútávú stratégia részeként beoltotta a maga "ivadékait" a zsidó nép közé oly módon, hogy általuk a későbbiekben még az eredeti zsidó identitást is sikeresen lecserélte! Tudjuk, Sátán ivadékai adták halálra a Messiást, de stratégiájuk túlment ezen, és ma már a hamis, sátáni messiásnak, az antikrisztusnak az eljövetelét és egyetemes elfogadtatását készítik elő.
Köves Slomó is kiosztotta a kiváló Horthy MiklóstKöves Slomó is kiosztotta a "kiváló" Horthy Miklóst (nepszava.hu)
Horthy Miklóst nehéz megfeleltetni egy "kiváló államférfiú" kívánalmainak - nyilatkozta Köves Slomó rabbi a Népszavának. Tiltakozást váltott ki, hogy Orbán Viktor miniszterelnök "kiváló államférfiúnak" nevezte Horthy Miklós kormányzót. Az MSZP például bocsánatkérésre szólította fel a kormányfőt, aki az ATV-vel közölte: minden szavát fenntartja. Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija eddig nem nyilvánított véleményt.
Khaddafi eddig nem hallott mondataiKhaddafi eddig nem hallott mondatai (lovasistvan.hu)
És olyan ember volt, aki mindig állta a szavát. "Az amerikaiak jó emberek... Sok amerikai nem ismeri a külvilágot. A többséget nem érdeklik mások és nem is tudnak róluk semmit. Afrikát meg sem találnák a térképen. Azt hiszem, hogy az amerikaiak jók, de Amerikát belülről fogja átvenni és elpusztítani a cionista lobbi. Az amerikaiak ezt nem veszik észre. Kezdenek dekadensek lenni. A cionisták ezt kihasználják, hogy elpusztítsák őket".
A kivégzett iráni nő végakarataA kivégzett iráni nő végakarata (szeretlekmagyarorszag.hu)
A világ tiltakozása ellenére Iránban kivégezték Reyhaneh Dzsabbarit. Végakaratát szóbeli üzenetben juttatta el édesanyjához. Az egész világot átfogó tiltakozás és aláírásgyűjtés ellenére október 25-én Iránban kivégezték Reyhaneh Dzsabbarit, azt a fiatal lányt, aki 2007-ben az őt szexuálisan bántalmazó kormánytisztviselőt önvédelemre hivatkozva leszúrta. Dzsabbari 19 éves volt, és lakberendezőként dolgozott. A korábban az iráni hírszerzés alkalmazásában álló férfi egy megbízás ürügyén csalta magához a lányt, akit megpróbált megerőszakolni.

Na predaj: védjük a határt délről, közben északról meg szép lassan elszlovákosodik a határszél
2017. november 5. kuruc.info

Borsodi olvasónk írja: Helyzetjelentés az északi határszélről - miközben minden figyelem a déli határszakaszra terelődött, jól tudjuk, miért. Azonban figyelemreméltó az a folyamat, amely egyre erősödik Borsod megye északi határszélén.

Beszélünk itt Trianon gyalázatáról, arról, hogy Felvidék visszajárna. De mi történik valójában? Kassán nem szüntették meg az acélgyártást. Sőt, igazán virágzik a hatalmas gyár, szemben a tönkretett Miskolcéval. Kassának önálló repülőtere van (lenyűgöző múzeummal). Régebben a szlovákokat 120-as Skodáikkal lehetett látni, ma azonban ilyet már elvétve is alig - mind új autóval közlekedik.

Mivel Kassa lényegében véve pár kilométerre van a Zempléntől, így a szlovákok felfigyeltek a mi elszegényedő, kiüresedő falvainkra. Arra, hogy ott potom pénzekért is kapni családi házakat, hatalmas kerttel festői környezetben. És elkezdődött az áttelepülés. Nem Felvidéken élő magyarokról beszélek, hanem szlovákokról.
)

A helyzet odáig jutott, hogy legtöbb helyen kétnyelvűek a hirdetések, sőt újabban találkozni kizárólag szlovák (!) nyelvű hirdetéssel! Szlovák ingatlaniroda hirdetőtáblája kifüggesztve a kapukra. Na Predaj - olvashatjuk.

Hát, uraim, így is lehet területet foglalni. A magyar meg csak bámul, tehetetlen, tétlen. Itt tartunk 2017 végén. Védjük a határt délről, közben északról meg szép lassan elszlovákosodik a határszél. Nem mi foglalunk vissza (Kassán egyre kevésbé beszélik nyelvünket) hanem ők törnek előre. Aki nem hiszi, járjon utána!

Kapcsolódó:
A tótok már felvásárolták fél Rajkát - több oldalról zajlik az új honfoglalásA tótok már felvásárolták fél Rajkát - több oldalról zajlik az új honfoglalás (kuruc.info)
Töretlen a tótok ingatlanvásárlási kedve a határ menti magyar falvakban. Főleg Pozsony és Kassa vonzáskörzetében élénk a kereslet - értesült a Figyelő. A jelenség nem új, már 2005 óta tart, és továbbra is a felvidéki és csonkaországi ingatlanárak különbözete motiválja a vásárlókat, valamint az, hogy a magyar településekről a jó útviszonyok miatt hamarabb tudják megközelíteni Pozsonyt és Kassát, mintha e városok "szlovákiai" agglomerációjából ingáznának.
Cseh elnök: ma Katalónia, holnap Dél-SzlovákiaCseh elnök: ma Katalónia, holnap "Dél-Szlovákia" (itthon.ma)
Milos Zeman egy cseh televíziónak a minap nyilatkozván arról beszélt, hogy határozottan ellenzi Katalónia függetlenségét, mert szerinte a hasonló törekvések csak Pandóra szelencéjét nyitnák ki, és "dominóeffektust" eredményeznének Európában. A cseh elnök Koszovó elismerését is hibának tartja - írja a Blic szerb napilap. "Ma Katalónia, holnap Észak-Itália, holnapután Skócia, aztán Baszkföld, ahogy az ETA is akarta. A következő héten Morvaország, Szlovákiában Dél-Szlovákia... Ciprus már eleve megosztott. Nem. Amint megindul ez a láncreakció, soha nem fog leállni" - fejtette ki véleményét Milos Zeman, a heti rendszerességű interjúban, amit egy cseh magáncsatornának szokott adni.
Letartóztatták Katalónia demokratikusan választott kormányátLetartóztatták Katalónia demokratikusan választott kormányát (hidfo.ru)
A katalán kormány nyolc tagját helyezték előzetes letartóztatásba a spanyol hatóságok csütörtök délután. A minisztereket lázadással és közpénz eltulajdonításával vádolják. A spanyol hatóságok által hivatalából menesztett kilenc miniszter közül többet őrizetbe vettek tegnap, jelenleg nyolc miniszter marad előzetes letartóztatásban. Oriol Junqueras volt katalán alelnököt, a függetlenségi mozgalom vezetője, Carles Puigdemont jobb kezét szintén őrizetbe vették. Emellett számos vezető tisztviselőt letartóztattak a spanyol hatóságok.
Film készül a magyarok tervezett elpusztításárólFilm készül a magyarok tervezett elpusztításáról (24.hu)
Elrendeljük, hogy a magyarok kiirtassanak, adta ki a parancsot Lajos frank király 907 nyarán, és seregei élén megindult Magyarország ellen. Pozsonynál viszont már az életéért futott - hazafelé. Nagyon kevés a korabeli forrás, gyakorlatilag semmit nem tudunk arról, mi vezetett a Keleti-Frank Királyság és a Kárpát-medencébe frissen átköltöző Magyar Nagyfejedelemség közti fegyveres összecsapáshoz. A történelem ma pozsonyi csataként vagy csatasorozatként ismeri az eseménysort, amikor Árpád nagyfejedelem hada megsemmisítő csapást mért a kor Európájának legnagyobb létszámú és legjobban felszerelt hadseregére.

A valódi "új világrend" életre kel
Lovas István 2017. november 4. SPROTT MONEY - lovasistvan.hu

A valódi "új világrend" életre kel

"Ha azt akarja meglátni, miként változik gyermekei és unokái jövője, ne nézzen messzebb, mint a cikkhez mellékelt térkép. Ez az, ahol a jövő lesz - függetlenül azoktól, akik tagadják. Az Új Selyemút ("Egy Övezet Egy Út) kezdeményezés át fogja alakítani a világot, és ha a projekt 25-30 %-a kész - az elkövetkező 5-7 évben - annak hatása globálisan lesz érezhető.

A természeti erőforrások a keleti országok felé áramlanak, vagy egyszerűen nem távoznak majd azon országokból, ahol a föld felszínére kerülnek. A globális munkaadók eltűnnek a nyugati piacokról, mivel szolgáltatásukra Keleten lesz szükség..."
A szerző, Rory Hall, minapi utazásának tanulságait is ismerteti. A pakisztáni, 26 milliós Karacsi városba érkezett Londonból.
A város a gazdasági növekedéstől lüktet. Hála az Új Selyemútnak.
Amely - mármint az Új Selyemút - 65 országot és 4,4 milliárd embert köt össze.
Tavaly kínai vállalatok 8158 szerződést írtak alá 61 országban, 150 milliárd dollár értékben.
Kína kereskedelmi 2016-ban az Új Selyemút országokkal 953 milliárd dollárt ért el.
Az elkövetkező 10 évben Kína 2 billió dollárt költ az Új Selyemút infrastruktúrára. Ami pedig a legérdekesebb: nem kéri azon országokat és vállalatokat, amelyekbe befektet, hogy fizessék vissza. Az elköltött pénz 80 %-a egy örökös kötvény testesíti meg, és arra csak a kamatokat kell fizetni. A tőkét soha.
Ami szintén látható a térképről: Kínát nem érdeklik a tengerek fölötti uralom. Sőt: tudatosan kerüli a tengereket azért, hogy elkerülje a 7-k, 8-ik és 9-ik amerikai hadiflottát, amelyek jelenleg körbeveszik az eurázsiai kontinenst. Az Egyesült Államok haditengerészete tetszés szerint hajózhat - de a lényeg most a szárazföldön történik.
Aminek keretében az első tesztvonat Kínából Londonba idén júliusba érkezett közvetlenül: húsz nappal gyorsabban, mint ahogyan a tengeren érkezett volna. "És ez nagyon is forradalmi dolog."
Kína "az évszázad projektjét" próbálja.
A szerző elmondja, hűs limonádét iszogat a Karacsiban lévő, még a brit gyarmati időkből ott maradt Sind Club-ban, ahogyan maga előtt látja, amint egy másik birodalom, az amerikai birodalom "szopogatja vezetése utolsó cseppjeit".

Kapcsolódó:
Miért építik az új selyemutat?Miért építik az új selyemutat? (origo.hu)
Közel 500 milliárd dollár értékű, elsősorban infrastukturális fejlesztésekkel Kína egy új selyemutat épít, amely 65 országot, a globális lakosság közel kétharmadát, és a világ GDP-jének 40 százalékát érinti. A terv Magyarországgal is számol: a már nagyrészt kínai tulajdonban lévő pireuszi kikötőből vonaton érkeznének az áruk Európa szívébe, ezért is fontos a Belgrád-Budapest vasútvonal felújítása.
Oroszország és Irán közös energiafolyosót alapítanakOroszország és Irán közös energiafolyosót alapítanak (lovasistvan.hu)
A független német hírportál tegnap este kiposztolt cikke arról számol be, hogy szerdán Teheránban Putyin orosz, Ilham Alijev azeri és Haszan Ruhani iráni elnök hármas találkozóján Putyin kijelentette, Oroszország készen áll arra, hogy az azeri vezetéken át Iránba földgázt szállítson.
Kína üzlete az üzlet. Amerikáé a háború"Kína üzlete az üzlet. Amerikáé a háború" (lovasistvan.hu)
Míg az Egyesült Államok a háborúkra összpontosít, Kína gazdasági virágzást akar, idézi a Russia Today Gerlad Celente üzleti tanácsadót. Azt jósolja, hogy a kínai gazdaság tíz éven belül a világon a legnagyobb lesz. "A politikusok hazudnak, de a számok nem. Nézzük meg Amerika hanyatlását és Kína előrehaladását. A trend tagadhatatlan. Amerika középosztálybeli háztartásai az 1971. évi 61 %-ról a mai 50 %-ra zsugorodtak, míg Kínában a 2000-beli öt százalékról... a mai csaknem 35 %-ra nőttek", mondta Celente.
Radikálisan új gazdasági rendszer fog kiemelkedni a kapitalizmus összeomlásábólRadikálisan új gazdasági rendszer fog kiemelkedni a kapitalizmus összeomlásából (ujvilagtudat.blog)
Jeremy Rifkin politikai tanácsadó és szerző úgy véli, hogy egy szuper internet létrehozása előhírnöke egy új gazdasági rendszernek, amely megoldja a társadalom fenntarthatósággal kapcsolatos kihívásait. Végső diadalának pillanatában a kapitalizmus a legcsodálatosabb halált fogja megtapasztalni. Ez a meggyőződése Jeremy Rifkin politikai tanácsadónak és írónak, aki amellett érvel, hogy a jelenlegi gazdasági rendszer annyira sikeressé válik a termelés költségeinek csökkentésében, hogy ez nagymértékben megteremti a hagyományos, vertikálisan integrált vállalati modell pusztulását.

Ami a történelemkönyvekből kimaradt - döntés Amerikában, majd a Kremlben 1956-ban

1956 szabadságharcának nemcsak eszmeisége, de emlékezete is tovatűnni látszik. A magukat "baloldalinak" nevező kormányok alatt, ezt a kormányzó párt hovatartozásából eredendően értelmezhettük. Az 50. évforduló megemlékezőinek brutális, véres szétverése, koncepciós perek futószalagon történő ítélethirdetése az igazságszolgáltatás meggyalázása, a felelősök büntetlenül hagyása mindannyiunk szégyene. De mi a magyarázata annak, hogy a magát nemzetinek tartó kormány alatt köztéri hiteles emlékőrző emlékművek eltűnnek, miközben méltatlan, szégyellni valóak fennmaradnak. Megvetendő pufajkásból kormány- majd helyesbítve miniszteri tanácsadó lehet, nem törődve a polgárok véleményével, erkölccsel, tisztességgel.
58 esztendő alatt a világ is nagyot változott, csak a nagyhatalmak érdekérvényesítése maradt változatlan. A kis országoké pedig szinte lehetetlen a függőség miatt. Hazánk, a magyar emberek sorsa nem számított 1956-ban, de napjainkban sem számít a nagyhatalmi játszmák árnyékában.
Irányított híradások, eltitkolt igazságok jellemzik ma is a tájékoztatást. Gondoljunk csak Amerika - Ukrajna, Amerika - EU-tagállamok, és Oroszország napjaink problémakörére, miközben mind e mögött Amerika érdekei állnak. A vesztesek pedig, mint mindig, ma is, mi vagyunk. Így volt ez az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésekor is.
1956. október 28-án Nagy Imre miniszterelnök elismerte a felkelés jogosságát, és pozitív változások kezdődtek. A szovjet csapatok kivonásáról is. Erről Moszkvában, a Pravdában jelent meg október 30-án a szovjet vezetők szándéknyilatkozata. Csak, hát a Sors vagy inkább Eisenhower, az amerikai elnök közbeszólt. November 4-én hajnalban egész Magyarországot és a fővárost körbe zárták a szovjet csapatok.
A szabadságharcunkat leverték. Nem árt tudni, mi segítette megfordítani ily hirtelen a történelmi szándékot, ami a magyarok számára további közel három és fél évtizedes megszállást, és kegyetlen megtorlást eredményezett.


Íme a tények:
A Pravdában közzé tett 1956. október 30-i megtévesztő szovjet szándéknyilatkozattal ellentétben - miszerint a szovjet fél kész csapatainak kivonásáról tárgyalni - október 31-én az SZKP vezetősége már vita nélkül a magyar felkelés leverése mellett döntött. Ennek a döntésnek a kiváltó okai a szuezi válság mellett, - melynek értelmében a Szovjetunió Szueztől visszavonul, és magára hagyja Egyiptomot - az USA elnökének döntése állt, ami megpecsételte a magyar forradalom sorsát.
Charles Bohlen moszkvai nagykövet 1956. október 30-án - az izraeli támadás másnapján - hivatalos jegyzéket adott át a szovjet vezetőknek. Ebben az USA külügyminisztere, Foster Dulles leszögezte, hogy az USA nem avatkozik be a magyarországi eseményekbe, ami azt jelentette, hogy a szovjet vezetés szabad kezet kap.
Ennek a hivatalos "üzenet"-nek előzménye Dulles külügyminiszter 1956. október 27-i beszédének csatlós államokra vonatkozó passzusa volt, ami másnap, 28-án az ENSZ BT ülésen is elhangzott. Október 29-én Bohlent, Amerika moszkvai nagykövetét utasították, hogy erre hívja fel Zsukov és a szovjet vezetők figyelmét. Október 31-én Eisenhower elnök televíziós beszédében megismételte a mondatot.
Konyev marsall, a Varsói Szerződés főparancsnoka, október 31-én kapta meg az "ellenforradalom" leverésére, a rend helyreállítására a parancsot. A beavatkozást utólag hagyták jóvá a szocialista országok vezetői (november 1. Breszt és november 2.Bukarest). A román vezetés felajánlotta, hogy részt vesz az intervencióban.
A szovjet vezetés Moszvában szinte naponta ülésezett, és tárgyalta a magyar helyzetet. A november 1-i ülésén Szuszlov kifejtette: "Nincs biztosíték arra, hogy ez a kormány tartani tudja magát. Csakis a megszállással biztosíthatunk magunknak olyan kormányt, amely támogat bennünket"- "Meg kell szállni az országot..." -követeli Szerov. És 1-én éjjel Kádár Jánost és Münnich Ferencet már Moszkvába röpítették.
Kádár, aki a kormánytagok között az egyetlen, aki a főváros megvédése ellen volt, Moszkvában a november 2-i ülésen részletesen beszámolt az itthoni helyzetről.

Ezek a tények azt igazolják, hogy Amerika cserben hagyta a magyar szabadságért küzdőket, nem kockáztatta a békességet Magyarországért, de ugyanakkor maximálisan kihasználta propaganda célokra a "magyar ügyet". A szovjet propagandának viszont nagyon jól jött, hogy a világ közvéleménye megoszlott a két konfliktus között.
Konyev marsallt kinevezték a magyarországi hadművelet vezetőjének, aki Szolnokra jött, hogy egyértelműen felkészüljenek a második katonai beavatkozásra.
Lascsenkó november 2-án Szolnokon Konyev marsallt arról tájékoztatta, hogy a jelenleg Magyarországon lévő szovjet haderő nem lesz elegendő a magyar felkelés gyors leverésére, és még egy hadosztály erősítést kért.
November 4-én hajnalban Románián keresztül megérkezett a következő gépesített gárdahadosztály is(35.), de ez már az Odesszai Katonai Körzetből. Előbbiek a Szovjetunió Kárpáti Katonai Körzetébe tartoztak. A szovjet védelmi miniszter veszteséglistájának bevallott adatai szerint a " Forgószél" hadműveletben 58.821 szovjet katona vett részt.*
Az RTF bécsi különtudósítója szerint 200.000 szovjet gyalogos és 4600 tank tartózkodott hazánkban.** Ehhez kell még számítani a többezer harci járművet is.
A támadás legalizálásokhoz megszerezték a Varsói Szerződés tagállamai legfelsőbb politikai vezetőinek egyetértését. Így Magyarország katonai "megsegítéséről" határoztak.
Speciális osztagokat hoztak létre KGB-s vezetők (Szerov, Grebenyik, Zirjanov, Korotkov) irányításával. A Tökölre tárgyalni menő magyar katonai küldöttséget még éjfél körül letartóztatták
A második beavatkozás a "Forgószél" (Vihr) hadműveleti nevet kapta, és a "Mennydörgés" (Grom) jelszóval indult november 4-én hajnali 4 órakor.
A feladat: a magyar szabadságharc eltiprása, a kormány elfogása volt, az esetlegesen ellenálló magyar honvédség lefegyverzése, valamint letartóztatások, deportálások.
A cél: Magyarországot megtartani a szovjet hatalmi övezetben, és a Moszkva által kinevezett törvénytelen Kádár-kormányon keresztül, irányítani.
Azt is jó tudni, hogy az Amerikai Egyesült Államokba kezdetben nem is engedték be a megtorlás elől menekülő magyar szabadságharcosokat, mivel "kommunista eszmeiségtől" tartottak. Csak azt követően változott a hozzáállás, hogy McCormick amerikai diplomata, akit Bécsben menekültek kerestek fel, felszólalt az amerikai Kongresszusban, s állt ki a magyar menekültek ügye mellett.
Nem árt tudni, az emlékezetünkben megőrizni, hogy történelmünk során kik segítségére nem számíthattunk, és nem számíthatunk ma sem, bár barátainknak vallották, ill. vallják magukat, miközben egyáltalán nem barátságos hangot ütnek meg velünk kapcsolatban.
Voltaire híres szállóigévé vált mondását érdemes megszívlelni. Aktualizálva így hangoznék: A magukat "barátainknak vallóktól" ments meg Uram minket, az ellenségeinkkel majd csak elbánunk magunk is.***
Megfontolandó lenne végre a Németh László-i "harmadik" út választása.

Orbán Éva 

* Hiányzó lapok 56 történetéből Móra K. 1993. 142.p.
**Egy francia diplomata a forradalomban Francia Intézet-1956-os Intézet Bp.1996. 105.p.
*** Voltaire: A barátaimtól ments meg uram engem, az ellenségeimmel majd csak elbánok magam is.
Megjelent a KAPU októberi számában
Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó:
Avanti ragazzi di Budapest!Avanti ragazzi di Budapest! (youtube.com)
« Qui parla il Primo Ministro Imre Nagy. Oggi all'alba le truppe sovietiche hanno aggredito la nostra capitale con l'evidente intento di rovesciare il governo legale e democratico di Ungheria. Le nostre truppe sono impegnate nel combattimento. il governo e al suo posto. Comunico questo fatto al popolo del nostro Paese ed al mondo intero. »
Alföldi Géza: Szálasi Ferenc nyomábanAlföldi Géza: Szálasi Ferenc nyomában (harcunk.info)
Burghausennél, a bajor-osztrák határon hatalmas köd úszik az Inn fölött. A bajor határőr ennek megfelelően elég mogorva, amikor az útlevelemet átnézi és megérdeklődi, hogy az autó papírjai rendben vannak-e... Az osztrák határőr azonban annál beszédesebb. Odajön a kocsihoz, amikor látja, hogy ki akarok szállni: Maradjon csak nyugodtan azon a két kiló kábítószeren, amin ül, a papírokat majd lepecsételem anélkül, hogy ki kellene szállnia...
Hitler nem halt meg a II. világháborúban, állítják egykori CIA-s iratokHitler nem halt meg a II. világháborúban, állítják egykori CIA-s iratok (hu.euronews.com)
Az amerikai kémelhárítás 1955-ös dokumentumai szerint a náci vezető Kolumbiába menekült, és 1955-ben még biztosan élt. A II. világháború legnagyobb háborús bűnőse életben maradt volna a háború után? A CIA korabeli dokumentumaiból az derül ki, hogy az amerikai szervezet komoly nyomozást folytatott annak ügyében, hogy Hitler Dél-Amerikába menekülve túlélte-e a háborút. A sokáig titkosított iratok arról számolnak be, hogy egyik informátoruk azt állította, találkozott is a náci diktátorral, írja az express angol kiadása. Az iratok tanúsága szerint egy egykori SS-tiszt kémeknek azt nyilatkozta, hogy rendszeresen találkozik Hitlerrel Kolumbiában. Mindez 1955-ben, tíz évvel a háború vége után történt.



--