Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. április 20., kedd

5.566 - Halász József: Miért csinálom? Mit csinálok? Hogyan csinálom?

Von: Halász József [mailto:halasz.jozsef@szksz.com]
Gesendet: hétfő, 2010. április1919:59
An: Kutasi József
Betreff: Miért csinálom? Mit csinálok? Hogyan csinálom?

Halász József

Miért csinálom? Mit csinálok? Hogyan csinálom?

Miért csinálom?

 Munkám eddig tapasztalható eredménye is arra késztet, hogy a válság okának megszűntetéséért - lehetőségeim, képességem határait egyre teljesebben ismerve - mindent megtegyek, amire az a kegyelem ad nekem felhatalmazást, amit a Szent Korona Értékrend erejével kaptam.

Azt is lehet mondani, hogy nagyképűség azt állítani, hogy a Financial Times a „Négy változat” hatására elemezte a három legnagyobb brit párt programját, de tény: most először tartotta szükségesnek a pártprogramok összevetésével tájékoztatni a választókat úgy, ahogyan azt a magyar pártok programjaival a „Négy változatban” tettem.

Miután elsősorban pénzügyi szaklap a FT, addig nem juthatott el, hogy rendszerben elemezze a programok azonosságát és különbözőségét, kizárólag a gazdasági programrészekre korlátozódott vizsgálódása. Azt a következtetést pedig elkötelezettsége miatt nem vonta le, hogy a feltétel-hiány megszűntetésének egyetlen módja a neoliberális gazdasági gondolkodási mód felváltása egy attól alapjaiban különbözővel.

Az általa megállapított bizalmi-deficitet (vagyis az ígéretek fedezet-hiányát) 30 milliárd fontban (9 ezer milliárd forintban), a teljes „kiigazítási összeget” 100 milliárd fontban állapította meg. Ez a két ország közötti lélekszámban, területben és gazdasági fejlettségben megmutatkozó különbséggel korrigálva nagyságrendileg azonos az általam (EU-szakértői véleménnyel alátámasztva) megállapított Magyarországra vonatkozó EU-sarc összegével (7,5 ezer milliárd forint).

A FT elemzésének hatása viszont – a két ország demokrácia-felfogása közötti különbségből eredően - sokkal nagyobb, mint a „Négy változat”-é. Míg erre a pártok csak közvetett módon reagáltak, addig a FT elemzésének hatására a Konzervatív párt máris megadta a „lyuk” befoltozásának általa javasolt módját: 20 milliárd fontot adóemeléssel, 80 milliárd fontot költségvetési kiadáscsökkentéssel tömnek be.

Amennyiben a közeljövőben megalakuló magyar kormány nem néz szembe a tényekkel, és a magyarországi bizalmi-deficit befoltozásának módját nem határozza meg a kormányprogramban, akkor óhatatlanul elindítja Magyarországot a társadalmi válságnak olyan foka felé, aminek következményeit nem lesz képes kézben tartani.

A válság tényleges okával szembenézni kötelező a kormány számára, ugyanakkor szinte lehetetlen feladat is, hiszen annak egyenes következményeként be kellene ismernie: a kampány alatt tett ígéretei beválthatatlanok, éppúgy, mint az össze Helytartótanácsba került párté.

Mit kell tennem?

Az ad erőt a válság okának felszámolására, hogy munkámból eredő következtetések bizonyítása az elmúlt napok híranyagaiban minden eddiginél nyilvánvalóbban szerepel.

A három radikális lépés megtételének halaszthatatlanságát egyértelműen alátámasztják az alábbi „önkéntes beismerő vallomások”:

- EU: „Görögország megsegítésére azért jött létre a politikai megegyezés, hogy ne essen szét ez eurózóna. Az euróövezet széthullása ugyanis hosszú távon utat nyitna az Európai Unió szétesése felé is.”,

- NATO: „Az az igazság, hogy bizonyos válságok esetében az Egyesült Államok nem tud megoldást nyújtani, hacsak az érintett felek nem hajlandóak kitörni a viszály régi sablonjaiból,

- Állampolgárság azonos a Szent Korona tagsággal: „Aggasztónak tartja, hogy Izraelben egyesek úgy gondolják, nem kell tenniük semmit, mert a felépített falak és az erős gazdaság védelmet nyújtanak. Ám ez azt jelenti, hogy nem mozdulnak el arról a holtpontról, amelynek tragikus emberi áldozatai vannak, és veszélyezteti Izrael, mint biztonságos és demokratikus zsidó állam hosszú távú jövőjét (Vesd össze: Titkos magyar-izraeli államközi megállapodás és Izrael felvásárolja Magyarországot?).

Tehát a három radikális lépés megtételére kell minél több magyar embert meggyőzni és cselekvésre késztetni.

Hogyan kell csinálnom?

Nem egyedül és nem véletlenszerűen keresve azokat, akikkel egymás mellett állunk.

Arra van szükség, hogy minél több emberben váljon az érzelem ereje teljessé a megvilágosodással, hogy kettős egységük létrehozza a kitartást, ami kiváltja bennünk a válság okát legyőző önvédelmi ösztönt.

Most azokat kell megtalálnom, akik fáradtságos felelősséggel megismerik, hogy a neoliberális gondolkodási mód (paradigma) mit jelent és melyek a következményei, és belső értékükké teszik az ennek helyébe lépő Szent Korona Értékrendet.

Akik erre képesek, azok képesek arra is, hogy továbbadják Szent László könyörgésének „aprópénzre váltásaként” az ismereteket legalább három olyan embernek, aki ugyanerre képes. Ők folytatják az ismeretek továbbadását, és azok, akiket ők találtak meg, ugyanígy tesznek. Ez a Szent Korona Lánc folytatódik mindaddig, amíg a megvilágosodással az Alkotmányozó Nemzetgyűlés létrehozásához szükséges magyar emberben megnyílik a Szent Korona szálláshelye.

A megvilágosodott emberek között van az, aki a Szent Korona Értékrenddel győzelemre vezeti a magyarságot. Ehhez az az alázat kell, amivel a vezető elfogadja azt, hogy neki a Szent Korona Értékrend irányelveinek közvetítőjével kettőben egységet alkotva kell dolgoznia.

Elkészítettem egy alap-ismeretanyagot tartalmazó rendszert „hangos újság” formában, amit bárki letölthet (http://szkszhu.szksz.com/Paradigmavaltas.zip - kibontási útmutató: http://szkszhu.szksz.com/CDiras.pdf).

Aki ennek hatására megismeri a két gondolkodási mód közötti különbséget, és küldetésének érzi Szent László könyörgésének beteljesítését, az kezdje el az ismeret-továbbadó munkát. Aki pedig a megismertek alapján úgy érzi, hogy elhivatott, alkalmas és képes vezetővé válnia, az bizonyítsa ezt azzal, hogy a Szent Korona Értékrend irányításával a magyarság egységes nemzetté szervezésében eredményt ér el.

A „Paradigmaváltás” CD ismeret-alapozó. Az Ígéretbehajtó Szemle a folyamatos ismeret-bővítés eszköze. Ezért ennek terjesztése (nyomtatva vagy CD-n) a Szent Korona Lánc tagjainak feladata.

Az április 26-án kezdődő héten meghirdetjük a nemzetközi aláírásgyűjtést annak érdekében, hogy az EU népszavazást írjon ki

Akarja-e, hogy a tagállamok szabadságjogait megvonó, a nemzetek érdekeit háttérbe szorító Európai Uniót váltsa fel a tagállamok szabadságjogait megtartó, és a kölcsönös előnyök alapján történő tevékenység-összehangolásra épülő Európai Államszövetség?”

kérdéssel. (Ideiglenes kérdés-megfogalmazás. Javaslatodat április 24-ig várom!)

Ez a népszavazás az első radikális lépés békés megvalósítását szolgálja.

A Szent Korona Lánc tagjainak az aláírásgyűjtés is feladatuk.

A Miért?-re és a Mit?-re vonatkozó válasz nem kétséges. A vezér adja meg a végleges választ a Hogyan?-ra, hiszen ez az ő feladata. Amit én teszek ez ügyben, az csupán az ő munkájának előkészítését jelenti.

Ezért hát befejezésül megismétlem az előző ÍSz záró gondolatát:

Vezér! Rád vár a magyarság!

Kelt Szegeden, 2010. április 19-én.

A krisztusi örök értékrend szerinti magyar szeretettel:

Halász József, A Szent Korona alázatos szolgája

Ui.: Ez az ÍSz 6. száma. Nyomtatási cím: http://szkszhu.szksz.com/ISze006.pdf

FT: 30 milliárd fontos "lyuk" a brit pártok választási programjaiban - http://mti.hu/cikk/472303/

Obama: a felek talán nem állnak készen a közel-keleti válság megoldására

http://mti.hu/cikk/471961/

Clinton: a Közel-Keleten mindkét félnek többet kell tennie a békéért - http://www.mti.hu/cikk/472481/

Titkos magyar-izraeli államközi megállapodás - http://www.nibiru.hu/moiz.htm

Izrael felvásárolja Magyarországot? - http://www.mno.hu/portal/522715?searchtext=Peresz

Polgári kezdeményezés http://szkszhu.szksz.com/ISze003.pdf