Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. június 10., csütörtök

5.893 - Orbán: "Semmilyen félkatonai szervezetre, gárdákra sincs szükség" > 2010-06-09. 16:03 Kuruc.info



Orbán: "Semmilyen félkatonai szervezetre, gárdákra sincs szükség"
2010-06-09. 16:03 Kuruc.info

A rend megteremtéséhez és fenntartásához semmilyen félkatonai szervezetre, gárdákra sincs szükség, csak erős honvédelemre és rendvédelemre - jelentette ki Orbán Viktor a Magyar Honvédség (MH) éves értékelő és feladatszabó állománygyűlésén, szerdán a parlamentben. A kormányfő leszögezte: ha egy katona ennek ellenére mégis egy ilyen félkatonai szervezetben vállal szerepet, az "egyszerűen dezertőr tevékenység".

A miniszterelnök kiemelte: tartós béke esetén a honvédségnek nemcsak az ország területeinek megvédése a feladata, hanem a törvényes rend és a mindennapi biztonság megteremtésében és fenntartásában is fontos szerepet kell vállalnia.

Orbán szerint szükség van a honvédség teljes megújítására, hiszen arra, ami az elmúlt nyolc évben a rendvédelem és a honvédelem területén történt, "nincs magyarázat", és ezért leginkább a politika hibás. Az előző vezetés ugyanis a miniszterelnök szerint nem fellépett a közösségellenes magatartás ellen, hanem "hol burkoltan, hol nyíltan támogatta azt".

Hende Csaba honvédelmi miniszter köszöntőjében azt emelte ki, hogy a következő években meg kell újítani a tisztképzést a honvédségben és folytatni kell a modernizációt a hadseregnél. (FH)

Kapcsolódó: Orbánnal tárgyalna Vona a Gárdáról