Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. december 2., csütörtök

7.168 - Titkos vésztervezet – banki pénztárak zárására > Aramis· postaimre - 2010 12 01

Feladó: Czeglédi János

Dátum: 2010. december 1. 16:21
Tárgy: Titkos vésztervezet - banki pénztárak zárására
Címzett: jozsef@kutasi.eu


Rohanás a végletbe

Titkos vésztervezet – banki pénztárak zárására

Nem csak Németországra vonatkozóan létezik a háttérben egy a pénzrendszer
összeomlásának védelmét szolgáló titkos tervezet. A háttérhatalom számol az egyre
lappangva terjeszkedő európai országok eladóssági folyamatával. Nem titok hogy az EU- adóssága lassan ellenőrizetlenné válik és nincs kizárva, hogy egyes országok kiválnak az európai szövetségből, és ennek következtében számolni kell a pénzügyi rendszer összeomlásával. Erre az esettre tervezett a banki pénztárak és pénz automatáknak a zárása.

Az EU arra kérte a nagy médiákat, hogy lehetőség szerint ne közöljék az elmúlt napokban történt Írországi eseményeket, ahol a nagy és a kis befektetők folyamatában milliárdokat vonnak ki az Ír bankokból. Aránylag kis ország mely 4,5 millió lélekszámmal rendelkezik, ahol a banki pénztárak megrohanása már rég megkezdődött, melyről nem számolnak be a hírszolgáltatók, félve, hogy ez Európára kiterjedő pánikot okoznának. Egyedül, az Ír Anglolrich bankból a befektetők 13 milliárd eurót, a Bank of Ireland bankból a céges befektetők az elmúlt pár nap alatt közel 10 milliárd eurót emeltek le.

Úgy gondolom, hogy az itt olvasottak számára köztudott, hogy a bankokban befektetett összegek nem a bankok páncélszekrényeit terhelik. A befektetett pénzek a világban szétszórtan különböző cégeknél részvényekben és hitelekben találhatók. A visszatérő pénzügyi válság egyre jobban elbizonytalanítja a befektetőket, s ha az emberek bizalmukat végkép elvesztik egy megállíthatatlan gazdasági következményekkel állunk szembe.

Nem ismerve az egyesek megtakarított pénzösszegét, de ajánlatos értékálló dolgokban elhelyezni. A szövetségi kormány igen drasztikus rendelkezéseket hozott az elmúlt időszakban az esetleges tömegpánik meg akadályázására. Egy euró-kollapszus esetén a tőzsdéket bezárják és az internetes oldalakat, lekapcsolják, megnehezítve az információs folyamatok cseréjét, a tömegpánik elkerülését, a banki automaták megrohanását, közölte a szövetségi kormány szóvivője. Mindenképpen szeretnék elkerülni a 2002-es argentin eseményeket ahol a tömeg pánikszerűen, megrohamozta a bankokat mondottá.

Erre felkészülve egy civil katonai együttműködést hoztak létre a szövetségi véderő
(Bundeswehr) és a kormány között a bankok védelmére.

A főpróba már 2010. november 26-án megtörtént, mikor országszerte a bank automaták
egész nap zárva maradtak.

Via, nagyhatalmi törekvés!

Aramis
· postaimre - 2010 12 01