Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. december 6., hétfő

7.212 - Demján Sándor: Orbán se tud újságpapírból eurót varázsolni > Demján Sándor: Orbán se tud újságpapírból eurót varázsoln

** www.nemzetihirhalo.hu *************
Demján Sándor: Orbán se tud újságpapírból eurót varázsolni
Heti Válasz 2010.12.06. - 11:52

Támogatná egy szociáldemokrata párt létrehozását Demján Sándor, és mindenkit óva int a gazdasági csoda várásától. A nagyvállalkozó egy magyar hipermarketlánc létrehozásával szállna szembe a multikkal, és egy európai kaszinóbirodalom terveit dédelgeti.

- Magyarországon végletesen szemben állnak egymással a hungarosíiták és a -szunniták - nyilatkozta lapunknak a Gyurcsány-éra idején. A "nemzeti együttműködés kormánya" alatt is érzékel megosztottságot?

- Igen, mert véges a két politikai oldal egymás iránti türelme. A pártideológiai megosztottság pedig gazdasági válság idején mindenhol felerősödik. Épp akkor, amikor a legnagyobb szükség lenne az összefogásra és a nemzeti egységre. A széthúzásért a politikusok, az értelmiség és a sajtó munkatársai is felelősek. A megosztottság felszámolásából a Prima Primissima díj létrehozásával én is igyekszem kivenni a részem, hogy legalább a kultúra, a sport és a tudomány terén kiemelkedő teljesítményt nyújtók elismerése össztársadalmi ügy legyen.

- Köztudott az ön szociáldemokrata elkötelezettsége. Talán támogatná is egy ilyen párt létrejöttét?

- Hogyne, mivel továbbra sincs szociáldemokrata párt a politikai palettán. Feleségem családjában több ismert szociáldemokrata is volt. Támogatásom eszmei, mivel fontosabbnak tartom mintegy tízezer fiatal szponzorálását, akikre több milliárd forintot költök.

- Orbán Viktorral a választások előtt viszont még kezet is rázott, amikor a Fidesz a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége által javasolt hat pontból ötöt beemelt választási programjába. Teljesíti a kormány az elvárásaikat?

- Csak azt fogjuk számon kérni, amiben nyilvánosan is megállapodtunk: a kis- és közepes vállalkozások fellendítését, a hazai cégek pozitív diszkriminációját, a gazdasági összefogást, a termelés előtérbe helyezését s a versenyképes adókat. Nem a kormány találta ki, hogy az adóterhelés négy év múlva érje el a régió szintjét. Mi, vállalkozók mondtuk, hogy ennek van realitása. De a számonkérésnek még nem jött el a kitűzött határideje, addig türelemmel várunk a sorunkra.
(...)