Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. december 6., hétfő

7.223 - Németh Zsolt: Hillary Clinton részt vehet az EU budapesti keleti partnerségi csúcstalálkozóján

* www.nemzetihirhalo.hu *************
Németh Zsolt: Hillary Clinton részt vehet az EU budapesti keleti partnerségi csúcstalálkozóján
2010, december 4 - 08:25 MTI - barikad.hu


Jó reményünk van arra, hogy Hillary Clinton amerikai külügyminiszter asszony részt tud venni a magyar EU-elnökség alatt Budapesten megrendezendő keleti partnerségi csúcstalálkozón - jelentette ki helyi idő szerint pénteken Washingtonban magyar tudósítóknak Németh Zsolt, a külügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Az államtitkár elmondta, hogy a csúcstalálkozó egybeesik a nemzetközi Tom Lantos Intézet megnyitásával, amelynek célja az emberi és a kisebbségi jogok előmozdítása. A budapesti tanácskozást a tervek szerint jövő májusban rendezik meg.

A magyargyűlölő Tom Lantosról elnevezett intézet feletti fideszes bábáskodás sem verte ki a biztosítékot a multipárt szavazótáborában. Feltehetőleg a külügyminiszter asszony el fog látogatni a Habsburg Intézetbe is, ahol mejd kedélyesen el fog beszélgetni a szélsőliberális Gerő Andrással, majd a útba ejti a Nemzeti Színházat, hogy biztosítsa Alföldi Róbert igazgatót támogatásáról. Ezek után Németh Zsoltnak vajon eszébe jut-e, hogy segítséget kérjen az amerikai külügyminiszter asszonytól, hogy járjon közbe a temerini fiúk ügyében. barikad.hu

Kapcsolódó cikkek:
   Tom Lantos a "nagy testvér"