Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. december 8., szerda

7.258 - Dr. Lehmann György: DRV vízbázisáról Kolontár környékén - levelem Dr. Illés Zoltán Államtitkárhoz

From: Dr. Lehmann György

Date: 2010. december 8.
Subject: DRV vízbázisáról Kolontár környékén - levelem Dr. Illés Zoltán Államtitkárhoz
To: Kutasi József

 
Alábbi kérelmemmel kerestem meg ma reggel Dr. Illés Zoltán Államtitkár urat
 
Dr. Illés Zoltán Államtitkár úrnak
 
B u d a p e s t
 
Tisztelt Államtitkár Úr!
 
Iratom végén olvasható, a vörösiszap szennyeződéssel közvetlenül nem érintett kolontári és devecseri tulajdonosoknak szánt keresetlevélmintám közzétételét követően ma reggal az alábbi levelet küldték meg részemre:
 

"Tisztelt  Léhmann Úr!

Csodálattal  tekintek  az Őn  töretlen  ambíciójára,  mely  a  térség  lakóinak  megsegítésére  irányul.  Mint  levelében  említi 

Ki kell mondani: a szennyezés epicentrumából és annak 15-30 km-es körzetéből el kell költözni, a területet el kell zárni, és mentesíteni kell.”

Erre  e  tényre kérdezem  Én!  Mi   van  vagy  mi  lesz  a  Nyirád  térségében  található  DRV  Zrt.  azon  mélykúti  vízbázisaival,  melyből  az  ivóvizet  nyeri  a  lakósság ?  A  fertőzött  területeken  rengeteg  kút  kapott  nagymennyiségű  beömlött vörös iszap szennyeződést,  ami  a  talajban  megkeresheti   a  vízerek  folytán  az  elszivárgást.  Vajon  a  DRV  Zrt.   végeztet  e  a  térségben  vízminta  vizsgálatot  vagy  csendesen  hallgat  róla ? Légvonalban  15 – 20 km  a  távolság Kolontártól. 

Tisztelettel .................................."

Ebben a levélben írt kutak szennyeződésével kapcsolatos probléma eddigiekben figyelmemet elkerülte, de ugy érzem, hogy a levéírónak hozzáértő felvetését indokolt Önnel közölnöm.

Az esetben amennyiben a levélben irtak alapján szükséges vizsgálatok nem történtek meg, úgy arra kérem, hogy a szükséges intézkedéseket tegye meg, míg az esetben, amennyiben megtörténtek, arra kérem, hogy ezekről a vizsgálatokról, ezek eredményéről adjon tájékoztatást

Tisztelettel: Léhmann György

Siófokon 2010. december 8. napján.