Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. december 10., péntek

7.294 - Dr. Bokor Imre: EXTRÉM PÁRBAJÜGY > TISZTELT SCHUSTER ÚR!

Feladó: dr Bokor Imre

Dátum: 2010. december 10. 1:43
Tárgy: PÁRBAJÜGY
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>


 Írta: Dr. Bokor Imre

TISZTELT SCHUSTER  ÚR!
 
        
Bízva
 az általam tisztelt
lapjának, illetve  szerkesztőségének korrektségében, szíves tudomására hozom, hogy Szalay  Önökhöz küldött cikke  köszönő viszonyban sincsen az igazsággal. Szalayt az zavarhatja, hogy felfedtem a hazugságait és  kétségbeesetten vagdalkozik, hogy befeketítsen és ezzel mentegesse piszkos múltját.
             Én nem akkor  hoztam nyilvánosságra életutamat, amikor kényszerítettek rá, hanem a Kádár korszakban, vállalva írásom következményeit. Szaktiszt voltam, nem komisszár és pufajkás! Talán egyedül az én könyvem hatására vontak felelősségre  egy  párt-főgurut (Czinegét), amikor  még a Szalay félék a szőnyeg alatt lapítottak.
            Komoly szakmai  munkát és felkészítést folytattam a seregben (technikai vonalon), nem én hintettem a bolsevik eszméket a honvédségen belül, hanem a Szalay-féle komisszárok!
            A szaktiszteknek kellett “csatát vívni” vívni, a mindenhová beépült politikai és pártapparátussal szemben, mert hozzáértés nélkül beleütötték az orrukat a kiképzésbe, oktatásba és a gyakorlati munkába.
            Szalaynak az fáj, hogy cáfoltam  a Kilián laktanya elfoglalásában  végrehajtott “hősi” tevékenységét, és még az sem zavarta, hogy valójában ő maga leplezte le többszörös hazugságait, mert bizonyos idő elteltével új-és új változatokkal rukkolt ki, amelyek ellentmondásban voltak előző nyilatkozataival. Vagyis: Szalaynak önmagára kellene, nem reám.   Szalay egy stabil bolsevikhoz  “méltóan”  ott keresi az ellenséget, ahol nincsen, ahelyett, hogy a tükörben nézegetné magát.
            Azokat, amiket most terjesztget rólam több helyen,   évekkel ezelőtt is megtette, a Bíróság ezért el is marasztalta, de nem tudott megnyugodni, és ott folytatja, ahol a bírósági per kezdődött.
            Felelősségem tudatába  kijelenthetem, hogy  minden egyes állítása  merő hazugság, fikció vagy tudatlanságának a terméke! Még csak  részigazságot sem lehet a javára írni.
             Az 1950-es évek elején a szaktisztek elsöprő többségét  kifejezetten szaktudásuk alapján válogatták ki továbbképzésre (pilóták, műszakiak,  tüzérek, híradók, stb., stb., mivel itthon nem folyt magasabb szintű tisztképzés, a politikai tisztek zömét pedig a Lenin Akadémián vagy a Vorosilov Akadémián képezték ki, illetve itthon a Sztalin Akadémián (mint Szalayt is). A szaktiszteknek sem lehetőségük sem felkészültségük nem volt a Szalay által emlegetett bolsevik elvek terjesztésére, erre a célra jól felkészített apparátus állt a rendelkezésükre, azokból sohasem volt hiány, mert a Szalay-félék úgy szaporodtak, mint eső után az erdőben a  csiperkegomba.
            Most is ott vannak minden kilométer kőnél!  Még a FRONT-ba is besompolyogtak... 
            A szaktiszteknek nem a politikával kellett foglalkozniuk, hanem a szakmájukkal, ha azzal nem tudtak megbirkózni, akkor  minden szívfájdalom nélkül hazairányították őket a szovjetek. A Híradó Mérnöki Akadémiára pl. nyolcan utaztunk ki, és hárman végeztük el.
                   Szalayt addig nem zavarta  a kinti tanulásom, amíg a Zrínyi Akadémiára  akart bekerülni, vagy az általam vezetett FKGP Honvédelmi Kabinetjébe.  Nm túlzok, ha azt mondom, hogy a földig hajbókolva  koslatott utánam,  a megjelent könyveimet adogatta el,  és nem rajtam múlt a felvételének az elutasítása (mivel nem ismertem az előéletét), hanem Für Lajoson, Raffay Ernőn,  Torgyán Józsefen és Lányi Zsolton, akik a színét sem akarták látni a környezetükben!
              Most viszont  úgy felbátorodott, mint Gyurcsány és maradék bandája a parlamentben,  hogy pufajkás, komisszár és egykori köztörvényes bűnért elítélt  létére.-  világgá ordibálja  (ócsárolja) a  képzettségemet,  és annak örült volna, ha  szakmailag nem képzem magamat és olyan gyorstalpaló (néhány  hónapos) Sztalin Akadémiát végeztem volna, mint ő,  aki    komisszárként, soron kívül lépkedett a századosi rendfokozatba,  miközben a szaktisztek ehhez a  rendfokozathoz dupla idő alatt juthattak el. 
               Nekünk keményen kellett tanulni a híradó mérnöki diplomáért (nem vörös diplomát, hanem kék színűt kaptunk), és az ‘56-os forradalom alatt megmutattuk az “oroszlán torkában”,  hogy ki mellett állunk (1956. november elsején, 19.02-kor,  a Szabad Kossuth Rádióban beolvasták a táviratilag átküldött közleményünket: “A leningrádi Híradó Mérnöki Akadémián tanuló magyar tisztek egy emberként az új nemzet kormány  és a katonai forradalmi tanács mellé állnak. Magukévá teszik a forradalmi munkásság, ifjúság  és parasztság jogos követelését. Kérik a nemzeti kormányt és a Forradalmi Katonai Tanácsot, azonnal rendelje vissza őket  Magyarországra”), eközben Szalay-ék a beözönlő szovjet alakulattal vállvetve segítették Kádár uralmának megszilárdítását.
                Hazaárulók voltak a pufajkások egytől egyig, Horn-tól kezdve Szalayval bezárólag!
               Tisztelt Schuster ÚR! Kérem, hogy észrevételeimet szíveskedjen abban a formában publikálni, mint Szalay-ét,  a “hallgattassék meg a másik fél” íratlan jogát alkalmazva, mert  itt valójában nem két fél párbajáról van szó, hanem az igazság kiderítéséről, amelyet egy rothadó alma példájára hivatkozva,  bizonyító tételek  mellőzésével  nem lehet megoldani. Már csak azért sem, mert  a hajdani honvédség tele volt rothadó almákkal (komisszárok révén), akik ha kellett bolsevik mesékkel, vagy  karhatalmi eszközökkel érvényesítették az akaratukat  a “fejlett szocialista tábor alapjainak lerakása” érdekében.
                   Megköszönve figyelmét és   idejének igénybevételét, kívánok Önnek és munkatársainak  jó egészséget, sok sikert és Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, valamint Boldog Új Évet:
                                                                                                                      (Bokor  Imre)
                      
 EXTRÉM PÁRBAJÜGY 

TISZTELT OLVASÓK!

Szalay Róbert  párbajra hívott ki, de   mint egykori sportoló (kardvívó) nem vállaltam,  hogy felkészületlen és notórius (vagy beteges) hazudozóval álljak ki, hiszen szerepléséből vagy különféle cikkeiből kitűnt, hogy  ismeretanyaga  rendkívül szegényes, csupán  az alaptalan vádaskodások   terjesztésére   és a ”sárdobálásra” szorítkozik.

clip_image002                                                                      clip_image004

Győződjenek meg arról, hogy az alábbi tények mérlegelését (elemzését) követően – vajon - mit mutat(hatna)  Justitia  mérlege?

ADATOK

SZALAY RÓBERT

BOKOR IMRE

ÉDESAPJUK NEVE,  FOGLALKOZÁSA, 

PÁRTTAGSÁGA

SZALAY VLAGYIMIR;

BKV  PÁRTTITKÁR;

MKP, MDP.

BOKOR SÁNDOR, tartalékos csendőr főtörzsőrmester;

BKV  KÖZALKALMAZOTT;

párton kívüli.

FOGLALKOZÁS

POLITIKAI TISZT (KOMISSZÁR)

HÍRADÓ SZAKTISZT

 

KATONAI ISKOLAI VÉGZETTSÉG

SZTALIN  (“GYORSTALPALÓ”)AKADÉMIA

 

HONVÉD KOSSUTH AKADÉMIA  HÍRADÓ TAGOZAT; 

KATONAI HÍRADÓ  MÉRNÖKI AKADÉMIA (LENINGRÁD)

PÁRTTAGSÁG

MKP(?), MDP

X

 

KATONAI MUNKAHELY +

 

MUNKAKÖR

 

TATAI TISZTI TOVÁBBKÉPZŐ,

 

POLITIKAI TISZT (KOMISSZÁR)

 

HÍRADÓ CSAPATOK; - ZMKA  HÍRADÓ TANSZÉK; - 3 ÉVKÖTELEZŐ CSAPATSZOLGÁLAT;  - ZMKA RÁDIÓELEKTRONIKAI TANSZÉK ÉS PK .(REKTOR) TUDOMÁNYOS H.

’56-OS  TEVÉKENYSÉGÜK

PUFAJKÁS  (1957 márciusig)

X

BÜNTETETT ELŐÉLET

1962-BEN LOPÁSRA VALÓ FELBUJTÁSÉRT  4 ÉV BÖRTÖN

X

 

SZAKMAI TOVÁBBKÉPZÉSEK

    

X

1/Számítógépes tanfolyam,

2/ Rakétatechnikai tanfolyam,

3/ Rendszertechnikai    tanfolyam.   

 

Szalay elmebajának súlyosbodására utal, hogy ugyanazokat a  tömény valótlanságokat hirdetteti  szét  az „Interen”,  amelyekért egyszer már a Bíróság (mindkét fokon) elmarasztalta és kb. félmillió forinttal csökkentette (forintban és USA dollárban)megtakarított  pénzecskéjét.

 

SZALAY  ÁLLÍTÁSAI

VALÓSÁG

1/ A legsötétebb Rákosi /Sztalini/  korszakban küldtek ki  a Szovjet  Unióba  (Sic!)  tanulni.

1/ A  legsötétebb Rákosi érában,   híradó leventei előismereteim,  híradó sorkatonai és a Honvéd  Kossuth Akadémia  híradó tagozatán szerzett híradó képzettségem és eredményes csapatszolgálatom elismeréseként felajánlották, hogy  tovább tanuljak a Leningrádban lévő Katonai Híradó  Mérnöki Akadémián, bár  Szalayval ellentétben nem voltam az MDP tagja!

2/ A forradalom alatt  a Szovjet  Unióban (Sic!) szívtam magamba a bolsevizmust.

2/ A szakmérnöki   akadémián  szakanyagokat oktattak,  a “bolsevizmus” (ha egyáltalán volt ilyen tananyag) oktatását rábízták a Szalay-féle  komisszárokra, akik még a diplomamunkámban is keresték a bolsevik  eszméket (Varisztoros impedancia stabilizátor   kábeles  és könnyűvezetékes  vonalakra +  új típusú tábori készülék tervezése és  megépítése.).

3/ Hazatértem után a legmodernebb, legmeg-bízhatóbb rakétás fegyvernemhez kerültem.

3/  Igazolható, hogy hazatértem után, a ZMKA-híradó tanszék tanári beosztásába  helyeztek, 8 év elteltével  (a minden tanárnak kötelező)  csapatszolgálatra vezényeltek, és 3 év elteltével   ismét a ZMKA-ra.

4/  1980-ra elértem a legmagasabb  ezredesi rangot.

4/ A szolgálati „létrán”  minden kivételezés nélkül  haladtam előre, viszont az ezredesi  rendfokozatot  20 (azaz húsz évig) nem értem el, (1980-ra sem!),  mert hazatértem után megtagadtam az MSZMP-be való belépésemet(!),  és a ZMKA  MSZMP PB első titkára a parancsok  előléptetési felterjesztéseire minden alkalommal – gondosan -   ráírta, hogy “nem ért egyet” az előresorolásommal.  

5/ A rendszerváltozást követően minden  demokratikus  pártba  (Vállalkozók Pártja,  MDF, MIÉP, PIAC Párt,  FKGP, MET) be akartam épülni.

5/ Egyetlenegy  pártba sem  akartam beépülni, és nem is lettem a tagjuk!.  Az FKGP  Honvédelmi  Kabinet  vezetését is  párton kívüliként  láttam el!

6/  A  pártok idejében észrevették a szándékomat  és  eltávolítottak köreikből.

6/  Az előzőek értelmében sehonnan sem távolítottak el! Szalay talán önmagával tévesztett össze, merthogy  kiebrudalták:  a ZMKA-ról (Für + Raffay),  a POFOSZ-ból,  az ’56-os szervezetből,  a Corvin-köziekből,   nem engedték beépülni az   FKGP-be (Torgyán + Lányi) és kitessékelték az NDP helyiségéből  is  (Vincze), amikor a  tagság előtt beismerte, hogy közbűntényes elítélt volt.

7/ Az utolsó pillanatig kiszolgáltam a rendszert.

7/ Nem a rendszert, hanem  a hadsereget  szol- gáltam,  a híradással és a rádióelektronikával foglalkoztam.  A Szalay-félék még javában lapítottak, amikor  lelepleztem a Czinege-Kárpáti által vezetett, népnyúzó, korrupt és  agymosó  (a szovjetekkel és a Szalay-féle pufajkásokkal hatalomra juttatott) csürhét! Szalay csak akkor  bukkant fel, amikor  a mások által “kikapart” gesztenyéből  falatozni szeretett volna.  

8/ Jelenleg az MVSZ tagjaként   „osztom” az igazságot.

8/  Soha nem voltam az MVSZ tagja!  S O H A !Az  igazságot viszont minden lehető  fórumon hirdetem (képviselem),  a hazugok és ex pufajká-sok ellenében is.

 

ÖSSZEGZÉS:  Szalay minden állítása hazugság! Nem azokkal foglalkozik, akik a Lenin, Sztalin vagy a Vorosilov Akadémiát végezték (akik politikai anyagokból is  bő muníciót kaptak), hanem  egyedül „velem  van baja”, mert rádöbbent, hogy  megismertem a  folyamatos hazugságait és  előéletét, tehát hiteltelenné kell  tenni a személyemet, ha róla vagy  kebelbarátairól  szóvá teszek valamit.

Szíveskedjenek megfigyelni, hogy Szalay semmit sem bizonyít, légüres térben  „árnyékbokszolást”  végez, de  jó komisszár lévén,- ezt  igyekszik hitelesnek láttatni. Sajnálatra méltó, alulképzett  és agybeteg ember, aligha  akad olyan mondata, amelyben ne ejtene helyesírási  vagy mondatszerkesztési hibát.  

Szalay igyekezett mindenhová befurakodni (nálam is  sokszor  kilincselt a Zrínyi Akadémián  vagy az FKGP  Honvédelmi Kabinetjében),  de  mások (akik nálamnál hamarabb megismerték)  megtorpedózták a kísérleteit. Most egy „KONZERVATÍV ’56-OS ANTIBOLSEVISTA SZERVEZET”-hez “csapódott”, amelynek a  vezetője  egykori  MSZMP-s  katonatiszt,  és jellemző  rá, hogy  egy (esetleg több?)   „pufajkást”  melenget a keblén.

Szalay  vádaskodó anyagát megjelentető Vattay Szabolcs  úr szíves figyelmét  pedig – tisztelettel - felhívom arra, hogy Szalay most pajzsként használja „prókátorát”, mert  ezekért a vádaskodásáért már „megégette a száját”! Ha elszámoltatásra kerül sor, akkor  ugyan úgy kisiklik az ügyből, mint ahogyan  anno dacumál  (a Bíróság előtt) a szeretőjére   akarta hárítani,   az általa kitervelt - fegyverlopásért járó –  szabadságvesztési “kvótát”.

                                                                  ÖSSZEÁLLÍTOTTA:

                                                                                                       (Prof. Dr. Bokor Imre)