Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. december 11., szombat

7.302 - A Magyarok Világszövetsége helyreigazítási kérelme

From: Magdi > Ausztrália
Date: 2010. december 11.
Subject: A Magyarok Világszövetsége helyreigazítási kérelme
To: Kutasi József

 

           A Heti Világgazdaság 2010. december 11-i keltezésű, 49. számában terjedelmes és rosszhiszemű összeállítás jelent meg a Magyarok Világszövetségéről. Az írás alcímében egy párt szatellit-szervezetévé fokozza le a pártok fölött álló, 72 éve alapított szervezetünket. Teszi ezt hamis információ közlésével, jól kitapintható rosszindulattal, a szervezet képviselőinek megkérdezése nélkül. Pedig egy nappal korábban a Magyarok Világszövetsége nagy horderejű sajtótájékoztató keretében tájékoztatta a nyilvánosságot a Szövetség életének aktuális kulcskérdéseiről. A HVG természetesen távolmaradt a sajtótájékoztatóról.

 

            A Zűrök a Magyarok Világszövetségében című összeállítás már nyitó mondatával a Magyarok Világszövetségének jelentős érdeksérelmet okozó, a lényeget elhallgató közléssel indít. Egyértelmű pervesztesként tüntetve fel az MVSZ-t egy olyan perben, amelyben csupán elsőfokú, nem jogerős ítélet született, amelyet a szervezet az eljáró bíró által elkövetett súlyos mulasztások miatt megfellebbezett.

 

            Az amúgy jelentéktelen bírósági üggyel indító, és az MVSZ történetének utolsó évtizedét áttekintő írás elmulasztja megemlíteni, hogy ez alatt az idő alatt a Magyarok Világszövetsége ellen több mint 50 pert indítottak, többek között a Legfőbb Ügyészség, amely pereket az MVSZ kivétel nélkül megnyerte.

 

            A tíz éve költségvetési támogatás nélkül működő szervezeten - ahelyett, hogy életben tartását, eredményes működtetését méltányolná - a HVG összeállítása többmilliárd forint felélését kéri számon. Eközben elvetemült média-manipulátorokat is megszégyenítve, "elfelejti" megemlíteni, hogy a Magyarok Világszövetségének az írásban többször név szerint emlegetett elnöke, 15 éve fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

            Az összeállítás meg is tetézi kétségtelenül elfogult és ellenséges álláspontját, amikor az MVSZ jelenlegi elnöke nélküli szervezetet vizionál, jóllehet a tisztújítás csak 2 év múlva esedékes.

 

            A HVG-összeállítás hamisan - az MVSZ érdemeit csökkentendő - azt állítja, hogy a szervezet csak formálisan lett volna szervezője a trianoni békeparancs 90. évfordulóján Versailles-ban, a tett helyszínén megszervezett tiltakozó összmagyar megmozdulásnak. Pedig azt minden részletében a Magyarok Világszövetsége szervezte, egyeztette a francia hatóságokkal, és vállalta érte a felelősséget.

            Az MVSZ-nek a pártoktól, így a Jobbiktól is való függetlensége jegyében nem kért, és nem kapott szót a rendezvényen jelenlevő Dr. Morvai Krisztina EP-képviselő, a Jobbik akkori államfőjelöltje. Az ugyancsak jelenlevő Dr. Gaudi-Nagy Tamás sem a Jobbik politikusaként mondott beszédet, hanem mint az MVSZ tagja, aki a politikusi pályája előtt a Magyarok Világszövetsége Elnökségének is tagja volt.

 

            A Magyarok Világszövetsége elítéli a HVG-ben közölt írást, annak alaptalan és megengedhetetlen, antiszemita vádjai miatt. A HVG módszere minősíthetetlen: miközben az MVSZ-t a székházában előadást tartó David Duke beengedése miatt antiszemitának kiáltja ki, "elfeledkezik" tájékoztatni arról, hogy ez az előadás az MVSZ akarata ellenére, annak értesítése nélkül, a székház igazgatójának szabálysértése folytán jött létre, akit emiatt munkáltatója, az MVSZ elnöke utolsó figyelmeztetésben részesített, majd 2008-ban a Jud Süss film vetítésének leszerződéséért azonnali hatályú, rendkívüli felmondással elbocsátott. E módszerek ismeretében bizonyára az olvasók sem lepődnek meg azon, hogy az antiszemitizmus vádját az MVSZ fejére hozó és emiatt elbocsátott igazgató, Kvacskay Károly a HVG összeállításának név szerint emlegetett, fontos és szépreményűként tálalt egyede.

            A HVG "arról sem tud", hogy Mindszenty József bíboros, hercegprímás arcképe alá azt a feliratot, miszerint "Ő mentette a zsidókat, és mentette volna a magyarokat is, ha a zsidók hagyják" nem más, mint Rácz Sándor, a XX. század magyar történelmének nagy élő alakja írta, akinek az érvei előtt az Őt emiatt antiszemitázó Népszabadság is meghátrált.

            Kegyeletsértő magyargyalázásnak minősül a HVG azon manipulációs trükkje is, amellyel az MVSZ-nek felrótt antiszemita gesztusok sorát nemes egyszerűséggel kiegészíti a Horthy Miklós kormányzó emlékére Kenderesen, az MVSZ támogatásával újra felállított Nemzet székelykapujával.

 

            A magyar nemzet világméretű egységét megtestesíteni hivatott Magyarok Világszövetségét a HVG évek óta hamis képben, súlyosan negatív tálalásban tünteti fel, amellyel a szervezetnek számottevő érdeksérelmet okoz. Ez a mostani azonban túltesz minden eddigin, hiszen az Országgyűlés költségvetési végszavazása előtti héten tünteti fel valótlan információ közlésével, és egyoldalúan elfogult, ellenséges összeállítással a Magyarok Világszövetségét akkor, amikor még nem dőlt el, hogy az Országgyűlés megszavazza-e a 2011. évre előterjesztett, 474 millió forintos támogatást.

 

            A Magyarok Világszövetsége elvárja, hogy a HVG tegyen helyreigazítást, valamint Az MVSZ erkölcsi alapja című, itt mellékelt írást elektronikus kiadásában haladéktalanul, nyomtatott változatának pedig soron következő számában közzétegye. http://mvsz.hu/sajtoszolgalat/20101014_erkolcsi.html

 

Budapest, 2010. december 10.

Magyarok Világszövetsége

 

Továbbította az MVSZ Sajtószolgálat

 

7108/101210