Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. december 13., hétfő

7.326 - A Duna TV kasszájából csengették ki magánklinikai számláikat a fejesek

From: Kőszegi M. László

Date: 2010. december 13.
Subject: Fwd: a nemzet tv-je
To: Kutasi József


A Duna TV kasszájából csengették ki magánklinikai számláikat a fejesek

Cselényi László volt Duna TV-elnök és az általa kinevezett gazdasági főigazgató az egyik legexkluzívabb fővárosi magánklinikától rendelt orvosi szolgáltatásokat - írja a Magyar Nemzet.

Cselényi László volt Duna TV-elnök és gazdasági főigazgatója, Szekeres László nem csak saját magának, de feleségének is szolgáltatásokat vásárolt egy exkluzív fővárosi klinikán. A Magyar Nemzet szerint a magánluxus számláját a közvagyon részét képező Duna TV kasszájából fizették. A lap szerint a Dr. Rose magánklinikával 2009. október 20-én szerződött le a a Duna TV-vel, 2012. október 31-ig terjedő időtartamra. A megállapodás szerint, írja a napilap, a klinika jogosult volt arra, hogy a hároméves ellátás nyolcmilliós forintos számláját egyösszegben állítsák ki. A szerződés melléklete szerint az VIP-ellátásra a két vezető és feleségük jogosult - írja a Magyar Nemzet.

Gyanús műsorgyártási szerződések
Cselényi júliusban távozott közös megegyezéssel a Duna Tv éléről, miután botrány robbant ki a televízió által a tévéelnök utolsó háromnegyed évében kötött küső műsorgyártási szerződések ügyében. A Duna TV-t felügyelő Hungária Televízió Közalapítvány (HTVKA) Fidesz és KDNP által delegált tagjai átadták a rendőrségnek a Duna Televízió kérdéses, műsorgyártásra és filmbeszerzésre vonatkozó szerződéseit. Szabó László, a HTVKA kuratóriumi elnökségének Fidesz-delegáltjaelmondta: megítélésük szerint a Duna TV vezetésével kapcsolatban közpénzek kezelése esetében hanyag, súlyosabb esetben hűtlen kezelés bűncselekményének gyanúja vethető fel.

Ezt megelőzően Szabó László több sajtótájékoztatón foglalkozott azzal, hogy a gyanú a See Walker és a Jadedragon produkciós irodák, valamint más cégek is tovább adták százmilliós nagyságrendű szerződésüket filmsorozatok gyártására. A kurátor szerint a televízió a Gézengúzok című fikciós sorozatra 231 millió forint értékben szerződött az Arac produkciós irodával, amely a szerződést 72 millió forintért adta tovább egy gyártó cégnek. Így nagyjából 160 millió forintot "nyelt le" ez a cég, amely összesen három produkcióra szerződött a televízióval - mondta akkor Szabó.

A Meyer Consulting Kft. nevű cég - amelyet ugyanakkor jegyeztek be, amikor az Aracot, és tulajdonosuk is ugyanaz - százmilliós nagyságrendben szerződött a Duna Televízióval - közölte a kurátor. Ismertette: a meglévő dokumentumfilmek és játékfilmek vásárlására megbízott Waterfall Television Kft., - amely 210-220 millió forint értékben szállít filmeket a televíziónak - ugyanarra a címre van bejegyezve, mint a See Walker Television Kft. Továbbá egy amerikai bejegyzésű, Apokalipszis nevű céget, amelynek 300 milliós megrendelése van a tévétől, ugyanaz az ember képviselte a filmek átadás-átvételekor, mint a Waterfall Television Kft.-t. Az ügyre Cselényi László, a Duna Televízió Zrt. elnöke akkor úgy reagált, hogy a Duna Televíziót ért rágalmak leginkább a jereváni rádiós viccekre emlékeztetnek.
(Hírszerző)