Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. december 16., csütörtök

7.362 - Petíciót nyújtottak be az Európai Parlamenthez a devizahitelesek

** www.nemzetihirhalo.hu *************
Petíciót nyújtottak be az Európai Parlamenthez a devizahitelesek

Tisztelt Szerkesztőség !

Csatoltan küldjük Önöknek a Petíciót, a levelet, valamint azokat a mellékleteket, melyeket az Európai Parlament Petíciós Bizottságához juttattunk el, kivéve-terjedelmére tekintettel a hitelszerződést.


Álláspontunk szerint a deviza hitelezés problémája évek óta nem lett megoldva, a válság minden hatását- a szerződéskötéskor bankár-közgazdász-pénzügyi elemző-és jogi végzettséggel nem rendelkező adósok isszák,- akikkel ezen végzettségek hiánya miatt számukra kizárólag egyoldalú kötelezettség vállalásról szóló szerződéseket ,közjegyzői okiratokat Írattak alá.


A jelenleg érvényben lévő hitelszerződések alapján, valamint az ezekhez esetlegesen adósra nézve egyoldalú kötelezettség vállalásról szóló "banki mentőcsomagok" -kal fűszerezett hitelek törlesztése lassan annak is lehetetlen, aki még fizeti, vagy lehetőségéhez képest "fizetgeti.


A statisztikákkal ellentétben a törlesztő részletek 50-100%-al emelkedtek bankoktól függően.


A jelenleg meghozott intézkedések álláspontunk szerint a várt eredményt nem hozták meg, a napi sajtóból értesülve közel egymillió ember kerülhet az utcára. A többi bedőlés előtt álló hitelről nem beszélve.


A jogszabályok egy kis emberséggel lehetőséget adnának ezen uzsora szerződések átdolgozására, a hitelfelvevők fizetési képességének visszaállítására, megtartására.


Valamilyen okból ez mégsem történik meg,-akkor sem, amikor már nagyon nagy a baj. Ezért fordultunk az Európai Parlament Petíciós Bizottságához.


Levelünket e-mailben elküldtük Thomas Hammarberget Emberi Jogi Biztos úrnak, P:Nikiforos Diamandouros Európai Ombudsman úrnak, valamint Dr, Szabó Máté úrnak az Állampolgári Jogok Országgyűlési Biztosának.


Budapest, 2010. 12.14.

Tisztelettel:
Deviza Hitelesek


Tisztelt Petíciós Bizottság !

Engedjék meg, hogy a Magyar Köztársaság közel másfél milliós deviza hitellel rendelkező állampolgára nevében Önökhöz forduljunk ügyünk kivizsgálásáért. Álláspontunk szerint hazánkban, mint az Európai Unió tagországa súlyos jogsértés van évek óta folyamatban a devizahitelezéssel kapcsolatban, mely ellentétes mind a hazai, mind az uniós jogrendszerrel. Hivatkozunk azokra a törvényekre és jogszabályokra, melyekben foglaltakat a szerződés kötésnél egyáltalán nem vettek figyelembe, illetve melyek alapján ezeket a szerződéseket a másik fél kizárólagos hátrányára kötötték meg- kihasználva azt a helyzetet , hogy a legtöbb adós nem rendelkezett ezen szerződések megkötésekor bankár-pénzügyi elemző-közgazdász és jogi végzettséggel egyben.

Hivatkozott törvények, jogszabályok, irányelvek és ajánlások (...)