Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. december 17., péntek

7.376 - A miniszterelnök csütörtökön Brüsszelben vesz részt az Európai Unió csúcstalálkozóján,/ ...

www.nemzetihirhalo.hu *************
Támogatás a magyar EU-elnökség programjának
2010. december 16., 13:23 fidesz.hu
   
Az Európai Tanács csütörtöki és pénteki ülését megelőzően a visegrádi négyek miniszterelnökei José Manuel Barrosoval, az Európai Bizottság elnökével találkoztak - tájékoztat közleményében Szijjártó Péter.

A megbeszélésen mind az Európai Bizottság, mind a visegrádi országok kormányai támogatásukról biztosították a magyar EU-elnökség programját, az Európai Bizottság elnöke pedig külön üdvözölte, hogy annak egyik témája a gazdasági kormányzás ügye lesz.


A találkozó résztvevői gratuláltak ahhoz az áttörés-szerű sikerhez, amelyet a magyar-szlovák gázvezetékrendszerek összekötése jelent, ami egy rendkívül fontos lépés az észak-déli irányú infrastruktúrák létrehozásában - írja a miniszterelnök szóvivője.


Fotó: Orbán Viktor facebook oldala

kapcsolódó
   Orbán Viktor képviseli hazánkat az uniós csúcson
   Orbán: Magyarország visszanyerheti tekintélyének nagy részét + Képek

Az utolsó egyeztetés a magyar elnökség előtt

A miniszterelnök csütörtökön Brüsszelben vesz részt az Európai Unió csúcstalálkozóján, amely az utolsó egyeztetés lesz a magyar elnökség kezdete előtt.

A résztvevők egy készenléti hitelkeret létrehozásáról tárgyalnak majd, amely a jövőben fizetési nehézségekkel küzdő országokat segítheti. Az elvi megállapodás megszületése után az uniós intézményrendszeren belül egyeztetnek a tervezetről. (da) (hírTV)

Kapcsolódó cikkek:
   A kettős állampolgárságról is tárgyalt Orbán Viktor